Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: Канадски простотии

Мнение от ivandaman »

Павел написа:Вчера една дръпната, след като червената светлина се смени със зелена за ляв завой, тръгна с почти свирене на гуми, след което в средата на кръстовището, без абсолютно никаква причина, наби спирачки, та всички зад нея щяха да набият един в друг.

На същото станах свидетел в моята махала ето тук . Там има специална стрелка за десен завой, което разбира се не е често срещано.. Значи потока коли тръгва смело надясно и в един момент един ейжън ситизен (А) скача на спирачките (моята теория е че се стряска от червеният светофар който е над зелената стрелка за десен завой).. Ейжън ситизен (Б) с BMW X6 Го натресе отзад с пълна сила..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
domino

Мнение от domino »

То тва е някакъв частен случай де ама... Как е възможно? Сутринта някой ми е обувал обувките за офиса и е ходил с тях да чисти снега. Идвам на бачкане и ги намирам целите подгизнали с вода и сол. Чорапите ми станаха мокри за нула време. Събух ги да ги суша ама... Накрая теглих една и се прибрах до вкъщи да си взема други обувки. Баси идиотщината! А точно до моите обувки има едни гумени, които явно са специално за чистене. Седят си там от една година и никой не ги пипа. Па и тоя дето ги е взел няма ли си обувки?
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

7George написа:Може и да не си расист (да ти опресня българския), но си длъжен да спазваш дистанция, ако си бил зад нея, стига да не искаш да я усетиш много близо до себе си в един момент. Светофара да свети квото си ще. При вас във Ван движението е доста нервно, динамично, и не се изчаквате. Като съм идвал ми направи впечатление, че пешеходците се изчакват само да ти минат през(пред) лентата, след тва колите моментално са на ред. В Калгари ги изчакват да си минат през цялото (дясно) платно за движение, преди да потеглят. В Нюфаундланд ги изчаквахме от тротуар до тротуар на цялата улица - нямаше за къде да се бърза, пък и как да покажеш тонове от учтивост...
Гошо преди 20на и кусур години и тук беше като в Калгари (никога като Нюфаундленд обаче това го признавам.. Там летвата на учтивостта е недостижимо вдигната). И тук се изчакваха хората, но с всяка измината година обаче все повече high end cars with the sticker "N" се включват в движението, управлявани от ейжън ситизенз които си нямат идея за кво става дума.

Резултата е "изнервена обстановка". По "онова време" беше абсолютна рядкост да чуеш звук на клаксон. Сега всеки свирка като за световно за щяло и нещяло..

За съжаление това е тенденцията и за в бъдеще БК все повече ще наподобява на third world Asian state, но това е ситуацията братче... колелото се е завъртяло и никой не може (или не желае) да го спре..
Много неща се промениха за по малко от четвърт век.. (Това е доста значителен период за млада държава като Канада). Какво ще е положението след още 20-30 години можем само да гадаем, макар че тенденцията в момента е доста ясна..

За мен все още Предимствата са повече от недостатъците.. За нашите деца и внуци не съм сигурен дали ще е все още така..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
NightMartini

Мнение от NightMartini »

ivandaman написа:
7George написа:Може и да не си расист (да ти опресня българския), но си длъжен да спазваш дистанция, ако си бил зад нея, стига да не искаш да я усетиш много близо до себе си в един момент. Светофара да свети квото си ще. При вас във Ван движението е доста нервно, динамично, и не се изчаквате. Като съм идвал ми направи впечатление, че пешеходците се изчакват само да ти минат през(пред) лентата, след тва колите моментално са на ред. В Калгари ги изчакват да си минат през цялото (дясно) платно за движение, преди да потеглят. В Нюфаундланд ги изчаквахме от тротуар до тротуар на цялата улица - нямаше за къде да се бърза, пък и как да покажеш тонове от учтивост...

Много неща се промениха за по малко от четвърт век.. (Това е доста значителен период за млада държава като Канада). Какво ще е положението след още 20-30 години можем само да гадаем, макар че тенденцията в момента е доста ясна..

За мен все още Предимствата са повече от недостатъците.. За нашите деца и внуци не съм сигурен дали ще е все още така..
Исках само да ти благодаря за това изречение, защото понякога си мисля, че аз съм лудия.
За да не става много тъжно:
- в началото, когато ми викаха "льо-льо" се възмущавах, но после разбрах, че това е паразитна дума.
- за мъжете - няма таково масово ходене по голяма нужда в обществените тоалетни. На всичкото отгоре винаги е придружено с невероятни звуци и аромати, все едно няма друг в тоалетната, и е предхождано от оставане на земята на чантата и якето.
- за жените - ако някой може да обясни, че клинът е домашна дреха, че лакът на ноктите трябва да се поддържа, че освен апрески, гумени ботуши и цвички има и друг вид обувки, че една дама не трябва да си оставя чантата на земята в метрото.....
- малкото кафе наистина трябва да бъде малко. И като ги видя тези термоси....

Знам - това са глупости, има по-важни неща и по-големи простотии.
Но се надявам да си прав, че все още предимствата са повече от недостатъците.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

domino написа:То тва е някакъв частен случай де ама... Как е възможно? Сутринта някой ми е обувал обувките за офиса и е ходил с тях да чисти снега. Идвам на бачкане и ги намирам целите подгизнали с вода и сол. Чорапите ми станаха мокри за нула време. Събух ги да ги суша ама... Накрая теглих една и се прибрах до вкъщи да си взема други обувки. Баси идиотщината! А точно до моите обувки има едни гумени, които явно са специално за чистене. Седят си там от една година и никой не ги пипа. Па и тоя дето ги е взел няма ли си обувки?
Ъъъъ, а ти къде си държиш обувките, ако не е тайна? Ако е до вратата, не ме учудва, че са ги взели за галошки.:D
И защо "някой трябва да чисти снега"? Нямате ли си снегопочистване? :?:
...
По отношение на Нощното Мартини...Все едно живеем в различни галактики.
Клинът бил "домашна дреха". Кой го казва? :rofl:
Малкото кафе се казва "еспресо".Това в термосите е голямо кафе. А гумените ботуши са практични в лапавица примесена със сол. Е, виж колегата отгоре има оплаквания, че са му взели обущата за галошки. :D
За лака и чантата, няма как да не се съглася. Ако не е тайна, ти заради миризмата и звуците в обществените тоалетни ли се върна в България? Смех! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
domino

Мнение от domino »

Bistra написа:...
Ъъъъ, а ти къде си държиш обувките, ако не е тайна? Ако е до вратата, не ме учудва, че са ги взели за галошки.:D
И защо "някой трябва да чисти снега"? Нямате ли си снегопочистване? :?:
... :D
Айде молим ти се сега не му търси и ти оправдание. :D Имаме си специално място за обувки. Да, до вратата е. Обувките ми не приличат нито на цървули, нито на галоши та да ги обърка. Купих ги специално за офиса в началото на зимата. Не го знам какво е правил с тях, може и тоалетните да е чистил. Виждам, че са целите мокри и има сол по тях. Вие във вашия офис така ли си менкате обувките? Кой които захване - като в казармата.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

E, не знам! Ако са колегите фетишисти, да носят обувки с висок ток. :lol:
Аз моите си ги държа в пликче под бюрото. Досега не съм забелязала следи от шампанско и други телесни флуиди, ама знае ли човек. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
grozdan

Мнение от grozdan »

NightMartini написа: За да не става много тъжно:
- в началото, когато ми викаха "льо-льо" се възмущавах, но после разбрах, че това е паразитна дума.
- за мъжете - няма таково масово ходене по голяма нужда в обществените тоалетни. На всичкото отгоре винаги е придружено с невероятни звуци и аромати, все едно няма друг в тоалетната, и е предхождано от оставане на земята на чантата и якето.
- за жените - ако някой може да обясни, че клинът е домашна дреха, че лакът на ноктите трябва да се поддържа, че освен апрески, гумени ботуши и цвички има и друг вид обувки, че една дама не трябва да си оставя чантата на земята в метрото.....

Льо-льо-то е култово, льо. Като го усвоиш ставаш пълноценен член на кебекарското общество. Ça est "le must" la :tmi:
Относно кенефите - полезно е да ги сравниш с произволен обществен такъв в Щатите. Ако се възмущаваш от тукашните, онези или ще ти докарат неистов смях или сърдечен удар.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
NightMartini

Мнение от NightMartini »

grozdan написа:
NightMartini написа: За да не става много тъжно:

Льо-льо-то е култово, льо. Като го усвоиш ставаш пълноценен член на кебекарското общество. Ça est "le must" la :tmi:
Относно кенефите - полезно е да ги сравниш с произволен обществен такъв в Щатите. Ако се възмущаваш от тукашните, онези или ще ти докарат неистов смях или сърдечен удар.
Имам много проблеми с „льо-льо”то. Тъкмо хващам идеята на изречението и точно тогава влизат няколко „льо”та и изречението умря.
За тоалетните – аз още от малък имам навик да не използвам тоалетна хартия, а да вземам душ. Но си прав – тук много не се строй и ремонтира, най-вече се почиства. И в това отношение тоалетните винаги са чисти и заредени. Но все си мисля, че човек трябва да има стил дори и в тоалетната.
Хубава седмица.
NightMartini

Мнение от NightMartini »

Bistra написа:
domino написа:То тва е някакъв частен случай де ама... Как е възможно? Сутринта някой ми е обувал обувките за офиса и е ходил с тях да чисти снега. Идвам на бачкане и ги намирам целите подгизнали с вода и сол. Чорапите ми станаха мокри за нула време. Събух ги да ги суша ама... Накрая теглих една и се прибрах до вкъщи да си взема други обувки. Баси идиотщината! А точно до моите обувки има едни гумени, които явно са специално за чистене. Седят си там от една година и никой не ги пипа. Па и тоя дето ги е взел няма ли си обувки?
...
По отношение на Нощното Мартини...Все едно живеем в различни галактики.
Клинът бил "домашна дреха". Кой го казва? :rofl:
Малкото кафе се казва "еспресо".Това в термосите е голямо кафе. А гумените ботуши са практични в лапавица примесена със сол. Е, виж колегата отгоре има оплаквания, че са му взели обущата за галошки. :D
За лака и чантата, няма как да не се съглася. Ако не е тайна, ти заради миризмата и звуците в обществените тоалетни ли се върна в България? Смех! :D
И да се караме, и да не се караме, после всеки си ляга сам, така че...
А докато сме искрени, галактиките и разстоянията нямат значение.
Много ми хареса какво е казала Симон дьо Бовоар, въпреки че е изявена феминистка е наистина права.
В твоя случай това е рипоста (термин от фехтовката).
Хубава седмица. За утре го дават слънчево – минус 19 и се усеща като минус 30.
Лека вечер.
grozdan

Мнение от grozdan »

NightMartini написа: Имам много проблеми с „льо-льо”то. Тъкмо хващам идеята на изречението и точно тогава влизат няколко „льо”та и изречението умря.
За тоалетните – аз още от малък имам навик да не използвам тоалетна хартия, а да вземам душ. Но си прав – тук много не се строй и ремонтира, най-вече се почиства. И в това отношение тоалетните винаги са чисти и заредени. Но все си мисля, че човек трябва да има стил дори и в тоалетната.
Хубава седмица.
Ben, là! Check ben ça:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quebec_French_profanity"
http://offqc.com/2010/12/29/meaning-of- ... in-french/"
http://offqc.com/2014/09/16/quiz-test-y ... rench-853/"
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

NightMartini написа: И да се караме, и да не се караме, после всеки си ляга сам, така че...
А докато сме искрени, галактиките и разстоянията нямат значение.
Много ми хареса какво е казала Симон дьо Бовоар, въпреки че е изявена феминистка е наистина права.
В твоя случай това е рипоста (термин от фехтовката).
Хубава седмица. За утре го дават слънчево – минус 19 и се усеща като минус 30.
Лека вечер.
Мхм, с малката подробност, че аз не си лягам сама, така че... :$
Мерси за пожеланието! Мен ме стопля идеята, че в Свиленград ще бъде +!6 с краткотраен плач, пардон дъжд. Хубава и на теб! :sun: :d:
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

За недосетливите - райсист идва от райс - ориз. Да продължавам ли да обяснявам майтапа?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Кат сме на вълна шифиори, днес на два пъти ми се случи следното - пресичайки по-малка уличка в лентата срещу мен чака кола (та след като мина аз) да завива на ляво. И в двата случая БЕЗ МИГАЧ !!!
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Айде аз да не се оплаквам, че пътувам всеки ден по "китайския" маршрут през Queensborough Bridge посока Richmond.
На вливката за моста ако има китайче, което навлиза в merge зоната след теб и трябва да се престрои след теб (по подразбиране) задължително ще опита да мине пред теб в самата зона на вливане и да се тропоса отпред.
Ако нямате този късмет след моста, когато започва магистралата идващите след теб китайчета задължително ще се надпреварват с теб и с мръсна газ ще те минават отляво, само и само да са пред теб, при положение, че ти караш с 85км/час (при ограничение 80 км./час). След като те изпреварят същите тези "рацери" след 300 метра ще набиват спирачки, за да се престорят вдясно за изхода за Richmond, естествено без да дават мигач за престрояване и изход.
Оказва се че за по малко от километър един такъв ще създаде три пъти опасни ситуации с маневрите си. Като умножиш по броя преминаващи жълтурчета се получава умопомрачителна цифра.
:swear: :swear:

ПП. Това е за темата "китайски простотии", но се срещат в Канада
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"