Монолог по темата Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Canuck
Непукист
Мнения: 1836
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Мнение от Canuck »

Niko, blagodarya za dobriya ton, s koyto se obrshtash kam men. Az ti uvajavam mnenieto i sam siguren, che imash pravo da si razocharovan. Zvuchish dosta tolerantno, koeto mi haresva. Az sashto ne iskam da se zayajdam s nikoy. Prav si, che za edno semeystvo e mnogo po-trudno da imigrira v nova strana i da tryabva da se spravya sas savsem nova sreda.
Rosi, radvam se, che s tebe sashto pochvame da poddrjame dobr ton, zashtoto naistina nyama smisl da se karame. Rasizmat ne e hubava taktika, nyakak si e cinichno da iskame da ne ni disrkiminirat, a da diskirminirat samo drugite, koito sa vinagi neshto po-nissho ot nas, spored nyakoi hora.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Живеем в 21ви век, има интернет и т.н. Абсолютно безотговорно особенно за хората с деца да трагнат без никаква информация и после да разправят че били излагани и т.н. Каде сте трагнали на майната си без да сте проучили добре каде отивате???
Колкото до живота в Канада, две са нещата които ще ме накарат да се махна: 50% данъци и климата. Иначе не виждам от какво друго може да се оплаквате.

Айде успех,
Lub0
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Niko
Мнения: 192
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 10:44 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Niko »

Lubo, kogato za podavah dokumenti i dvijeh procedurata si be6e vse o6te 20-ti vek. :cry:
Аватар
vladi64
Мнения: 130
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 4:24 pm
Местоположение: Montreal-не за дълго
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Lubo, kude e tozi sait za takava podrobna informaziq za tova kakvo da o4akva6 tuka.Za mene ne e interesno,no za tezi koito se gotvqt da idvat ste e ot stera6na polza.Nadqvam ,se saita da sudurja zqlata istina i da nqma premul4ani nepriqtnosti ta da sa naqsno horata i dane se lujat v o4akvaniqta si!
Аватар
sara
Рошава гарга
Мнения: 888
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 2:49 pm
Местоположение: на клон монреалски

Мнение от sara »

Здравейте,

Ами аз съм доволна и не се смятам за излъгана!

Аз изобще не съм посещавала този форум нито пак съм имала някакви велики очаквания. Всичко в живота е чакане и това си е. е, верно, че сам имала и някакви мечти, но е важно човек да си остане на земята, а не в небесата. (Е, верно е и че аз не съм дошла тук с идеята да чакам на курсовете по френски и с това да се издържам нито пък, че от раз ще пояна велика работа).

Що се отнася за образованието - ама те тук така са го закъсали, че ум да му зайде на човек според вас! А да не би пък образованието в България да е добро? То трябва поне малко да погледнете и обективно. Верно., че нямам деца, но пък мога да преценя поне малко отстрани. За университетите - не смятам че може да се прави каквото и да е сравнение! Учила съм и съм работила в университети в България и работя и тук (не в университет) и бога ми, никакво сравнение не може да става! Това, разбирам си е българска черта да се очерня всичко, ама бъдете поне малко обективни! А не ми се говори за това какви са условията в библиотеките тук и в БГ, а пък да не говорим за капацитета и вниманието на преподавателите, та дори и тяхната компетентност понякога.

А бюрокрацията си е налице и като се изключат контактите с имиграционните власти - после всички сме в един кюп кто станем клиенти или сме постенциални клиенти - и местни и имигранти или поне аз такова едно усещане имам. Раликата е, че тук знаеш пътя и все някой ти обръща внимание и не трябва да плащаш и търсиш под вола теле, както е в България. Може някои неща да стават бавно, но всичко си минава по пътя и не може много-много да се прескачат процедури.

И не съм съгласна, че едва ли не сме плюли на себе си като сме имигрирали. Напротив. Опитваме се да направим нещо с живота си и да си извоюваме условия и права на живот, които не са ни дадени. Това е. Като се гледа по-позитивно и като не се отчайва човек е по-добре (поне според мен).

А, и последно - не съм съгласна, че винаги ни гледали като полухора и че всички по-неразвитите страни са такива. Всяко стадо си има всякакви и затова и аз като Канук гледам да не поддържам много-много контакти с много българи, защото не знаеш какво ще те изненада. А и българското, както и всяко едно имигрантско, общество е затворено и много българи, дори и тук продължават да живеят и да се държат сякаш са в България и са само българи. Но след като човек е дошъл тук и иска да стане и канадски гражданин трябва поне малко да се държи и живее като канадец! (ох, сега сигурно ще бъда така наругана, както откак съм тук не сум, ама... всеки си има право на мнение!). и моите деца ще бъдат канадци, а не с объркан произход и объркани условия на живот като нас (простете за характиристиката, а и знаенето на български и историята на рода няма нищо общо с принадлежността).

Та накратко от моя скромен опит тук - търпение, упорство, търпение и бюрокрация, постоянство, без да се отчайвайте и вярвайте, че всичко ще си дойде с времето. И когато човек вижда и хубавото на живота тук по-лесно продължава и качва стъпало след стъпало.

поздрави на всички и успехи!
Canuck
Непукист
Мнения: 1836
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Мнение от Canuck »

Bravo, Sara, za koy li pat me iznenadvash priyatno s postinga si! :lol:
Ponaykoga si mislya, che ako ne sam v Canada, oshte malko i shte vzemat da me ubedyat, che v bg e po-gotino. A, ako vzemash i 1000 kinta zaplata si e napravo super v bg, osobeno kato ti obirat jilishteto postoyanno, shtoto te mislyat za mnogo bogat i kato se sblaskavash vseki den s kakvi li ne bg idiotshtini. No, az da ne govorya mnogo, ami da vzema da se vrna kam istoriyata po preporakata na naykoi hora, shtoto samo ot tova razbiram. Taka e, razlichnoto mnenie ne vseki moje da go preglatne. :lol: E, az ne kazvam na takiva hora da si gledat kamioncheto da ne krivnat po patya, no nyama kakvo da komentiram podobni izcepki.
A, na vsichki kandidat-imigranti iskam da kaja da si stoyat v bg, shtoto tam e po-dobre, vervayte mi. :lol: :lol: :lol: Daje tuk chuvam novini, che vse poveche kanadci podavali dokumenti za imigraciya v bg posolstvoto. Ako ne uspeyat da se klasirat poradi slabi poznaniya po bg ezik pone se nadyavat gurbetchii da stanat horata. :lol: :lol: :lol:
A, ako znaete kolko sa zle uchilishtata tuk. Tuk nablizo v kvartala gledam vseki den izlizat ot katolicheskata gimnaziya nyakakvi "poluhora", no stranno may nyama mnogo talibani i aziatci. A, i programata im chuvam, che e mnogo zle, s yasni pravila i utvrdeni uchebni programi i uchebnici, free internet i nikakvi sprincovki ne se vijdat iz dvora. Ujas:lol: A, ako znaete universitetite kolko sa zle, malee, otvrat, nyakakvi lyubezni administratori, deto po kompyutaren pat vi reshavat vsichki problemi za breeni minutki, nyakakvi biblioteki na 4-5 etaja, studentski asociacii, career centres, naykolko kompyutrni zali s printeri i kseroksi, mejdunarodni programi za obmen na studenti. I na vsichko otgore te karat sam da si izbirash predmetite, vmesto te da ti gi spuskat otgore s cel uplatnyavane na vremeto na cherveni drtaci. Skandalno napravo nali?! Na kratko golyama seleniya i izobshto ne moje da se sravnyava s progresivnoto bg obrazovanie, koeto vsyaka godina jane novi i novi uspehi i privlicha vse poveche studenti ot cyal svyat. Abe, az napravo se chudya daje kak nyakoy moje da iska da napuska bg. :beer: :P Az lichno smyatam da poostana v Canada v blizkite 50 godini da se uverya kolko e zle tuk i da prashtam info ot myastoto na sabitieto da ne vzeme nyakoy da napravi taya greshka da imigrira tuk. Shtoto uspeli imigranti tuk nyama ey! Taka mi kaza dnes edin bg optimist. Az malko se pochudih, kakvi sa teya profesori v moya fakultet-edin polyak, edin slovak, edin bulgarin daje se poyavi zavrshil v Montreal v nisko prestijniyat McGill :P , no toya optimist me svetna, che te mojei da ne sa takiva, ami da sa vsashtnost evrei, zatova da a vlezli v sistemata. Abe, znaeh si az, che evreyski zagovor ima tuk:lol: :lol: :lol: S drugi dumi, ako ne ste evrei ne idvayte da si gubite vremeto, shtoto pone 5-6 godini shte vi tryabvat da se ustroite, a i na decata vi nyama da im tryabvat nikakvi ezikovi izpiti za universitet, shtoto angliyskiyat i frenskiyat shte sa im rodni ezici, che i vizi nyama da vi tryabvat da patuvate, losha rabota vi kazvam. Maka otvsyakade, ne e kato v bg, kadeto sled 5-6 godini eheee, znaete li kakvi visoti shte stignete, a i si e trpka da chakash za viza ili da se podgotvyash za TOEFL. :P :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Maria
Мнения: 347
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 1:45 am
Местоположение: Sainte-Julie/Варна

Мнение от Maria »

Daje mechtata mi da pisha vazhvala na Vasiliyy II bulgaroubiec za sbadna, zashtoto oktmovri sam pokanen da iznesa doklad vav Uiniversity of British Columbia za bitkata pri selo Klyuch, no az shte razkaja i za bitkata pri Aheloy, za da sam po-obektiven i da pokaja, che i bulgarite sa uspyavali da razbiyat vizantiycite. Prosto veche se ottrvah ot jelanieto da pluya bg v Canada. Vsashtonst, tova e i posledniyat mi doklad svrzan s balknaska istoriya, poveche ne iskam da se zanimavam izobshto s podobni neshta. Kogato trgvah za Canada iskah da si zalepya plakat na Vasko II v stayata, kolkoto i skandalno da vi zvuchi sega, no veche nyamam podobni jelaniya. Ne mislya che nyakoga shte obicham bg, no ne mislya i che shte ya mrazya. V Canada se chuvstvam super i izobshto ne mi puka za razni identichnosti na badeshtite mi deca i razni drugi podobni! Kato sam v Rim, smyatam da se drja kato rimlyanin! Kanadcite mi privetstvat naglasata i prokanadskite chuvstva, tova mi e dostatatchno!
Аз също не искам да се заяждам и единствено изказвам личното си мнение.
Наистина не се сещам за подобен случай - човек да плюе по това, което го е създало! Да изменя на идентичността си! Да бъде такъв, какъвто другите искат да бъде и какъвто на другите се харесва! Потресаващ постинг!
А някой някога беше казал, че човек без минало е човек без бъдеще...дали е така? Ами то бъдещето ще покаже....
Моите уважения, Canuck, Sara, но вие, нямайки деца, наистина не знаете за какво точно става дума! Детето е личност, но докато стане време да избира само какво да прави със себе си и с живота си, то най-малкото трябва да има изградена някаква ценностна система, върху която да може да стъпи, да има някаква идентичност, от която да изхожда, и най-важното (поне според мене) - да не се срамува от произхода си! И наистина ми е чудно как биха живели, какви биха били децата на родители, които ту са българи, ту канадци, ту римляни,.....
marinaro
Мнения: 100
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 8:50 am

Мнение от marinaro »

От доста време чета подобни постинги (напоследък станаха много), но още не съм се включил. И аз няма да се заяждам с никого, просто ще изразя личното си мнение. Говори се много за патриотизъм, за българска идентичност, за ценностна система, за всичко българско и родно и т.н. Всичко звучи много добре, ама според мен на практика не е така. Всеки ден тук в България ни мачкат политици, престъпници, ежедневието, стреса, и нещо което преди години ме потресе - НОВИНИ НА ТУРСКИ ЕЗИК ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ!!! Айде сега да си говорим за патриотизъм, българщина и т.н. Това ако не е подигравка с българското, здраве му кажи. Не знам друга страна, в която да има такова нещо. Пример в Германия има много повече турци от България. Защо там няма новини на турски по тяхната национална телевизия?
The Great Bastun
Мнения: 63
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 8:08 am
Местоположение: ПАМПОРОВО, БОРОВЕЦ И МОРЕТО !!!

Мнение от The Great Bastun »

Много хора плюят по БГ, но съм сигурен че след 10 години в емигрантсво ще си променят мнението.
Една от основните характеристики на сегашните БГ емигранти е, че не са много зле финансово когато напускат България.Самия процес по одобряването на кандидатурата изисква време и доста пари, които са недостъпрни за много хора искащи да напуснат БГ и да се опитат да се реализират другаде.
За разлика от старите имигранти в Канада( които са отивали там продавайки цялото си имущество за един билет през Атлантика), днешните кандидати за Канадско гражданство си оставят доста вратички за завръщане.Така, че според мен мотивацията на днешните заминаващи не е толкова силна колкото "едно време".
Другото което е, че днешна Канада се грижи по добре за новопристигналите отколкото "едно време".
Самата Канада като държава се определя като:
- мултикултурна мозайка ( от различни нации)
, за разлика от САЩ, които се определят като"
-- Топилнята Америка.
Самия факт, че Канада определя своята идентичност върху база от други идентичности( на етноси ), предопределя и точната характеристика на пътя, който един индивид трябва да следва за да успее в Канада.
А именно:
-- да спазва установените правила и порядки( закони)
--да запази своята идентичност и да я предава на децата си
-- да се интегрира в тази "мозайка" като намери точното място за своето "парче- България" ( от мозайката )

Като явен историчски факт, е доказано че имигрантите на континента Америка, могат да се развият и успеят само ако са организирани на етнически групи и общности.
....от книгата на КОСТАДИН ГЪРДЕВ , разбираме следното:
.......В Монреал българските емигранти са подложени на враждебно отношение от страна на многобройната гръцка колония. В началото на февруари 1908г. гръцки заселници наклеветяват будния български младеж Димитър Ив. Ненов родом от с.Козловец, Свищовско, че уж наръгал с нож някакъв грък. Д. Ненов работи на строежа на железопътната линия в Монреал.След злобната клевета българина е арестуван от властите и срещу него е повдигнато обвинение.БГ емигрантите в града събират сумата от 400 долара и гарантират за него.Започва съдебно дело.Свидетелите лъжесвидетелстват.Показанията им са противоречиви.Обвиненият БГ младеж изобщо не е познавал гърка, ранен с нож.В деня на престъплението, той е бил болен на легло и не е излизал от квартирата си.Цели два месеца цялата БГ колония в Монреал( а и в Торонто) е ангажирана с делото.БГ общноста обявава бойкот на Гръцката общност и спира да купува стоки от Гр. магазини.Слабата и неопитна в различните машинации БГ колония се страхува от богатата по стара Гръцка емиграция да би да подкупи адвоката им и се събират 200 човека на събрание.Дават по 50 долара и наемат 2-ри адвокат. Така нашумялото по онова време дело се превръща в открито противопоставянер м/у Българи и Гърци.В крайна сметка с общите усилия на цялата БГ общност в Канада , Д. Ненов е обявен за невинен и пъкления план на Гърците не успява.

...според мен Гърците са искали да оклеветят един българин,за да оклеветят цялата наша общност.Но това не е станало.Много ми е интересно ако в момента това се случи там при вас, драги ми сънародници, как ще реагирате....?Ще се защитите ли един - друг ....?

И на всички които плюят по БГ искам да кажа едно нещо само:

-- УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, КАКВИТО И ДА ИСКАТЕ ДА СТАНЕТЕ(КАНАДЦИ, РИМЛЯНИ, ПАТАГОНЦИ, АВСТРАЛИЙЦИ, АМЕРИКАНЦИ, ЛУНАТИЦИ, ПАРАШУТИСТИ,КОСМОНАВТИ И ЕСКИМОСИ) ВИЕ ЩЕ ГО ПОСТИГНЕТЕ И ЩЕ СТАНЕТЕ ТАКИВА. НО ВИЕ ВИНАГИ ЩЕ СИ БЪДЕТЕ И БЪЛГАРИ И НЯМА КАК ДА НЕ БЪДЕТЕ, И ТОВА НЕ ГО ОПРЕДЕЛЯТЕ ВИЕ( ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ НА НЯКОИ ХОРА ОТ ТОЗИ ФОРУМ), АМИ ГО ОПРЕДЕЛЯТ ДРУГИТЕ НАЦИИ.КАНАДА МОЖЕ И ДА ВИ Е ПРИЕЛА И ДА ВИ ДАДЕ ПАСПОРТИ И ДА ВИ ОПРЕДЕЛИ И КАТО КАНАДЦИ, НО КАНАДСКОТО ОБЩЕСТВО ВИНАГИ, АМА ВИНАГИ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА ВИ ЩЕ ВИ НАПОМНЯ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ !!!

УСПЕХ ОТ МЕН:

БАСТУНА
speedy
Мнения: 4160
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:08 am
Местоположение: Ontario, Canada

Мнение от speedy »

Maria написа: Аз също не искам да се заяждам и единствено изказвам личното си мнение.
Наистина не се сещам за подобен случай - човек да плюе по това, което го е създало! Да изменя на идентичността си! Да бъде такъв, какъвто другите искат да бъде и какъвто на другите се харесва! Потресаващ постинг!
А някой някога беше казал, че човек без минало е човек без бъдеще...дали е така? Ами то бъдещето ще покаже....
Моите уважения, Canuck, Sara, но вие, нямайки деца, наистина не знаете за какво точно става дума! Детето е личност, но докато стане време да избира само какво да прави със себе си и с живота си, то най-малкото трябва да има изградена някаква ценностна система, върху която да може да стъпи, да има някаква идентичност, от която да изхожда, и най-важното (поне според мене) - да не се срамува от произхода си! И наистина ми е чудно как биха живели, какви биха били децата на родители, които ту са българи, ту канадци, ту римляни,.....
Моите наблюдения - първото поколение имигранти си остават свързани с местата откъдето идват. Въпросът за това какви ще са децата ни в Канада има само един отговор - ако живеят тук ще бъдат канадци. И това е независимо от усилията, които полагаме, за да знаят былгрски език, история, култура. Просто те израстват в канадска среда и това е определящото. Така става с децата на всички имигранти. Тези от италиански произход си казават един на друг "пайзано", но същноста им е канадска, колкото и да е трудно да се определи какво означава това. Италианската същност проличава само когато стане въпрос за италианската кухня и когато започнат разгорещени спорове... Разбира се не става въпрос за тези, които са се затворили в своята етническа или религиозна група и не искат и да минат през стената, само че не те са хората които правят нещо в този живот. Не те определят какво става в тази страна, колкото и да им се иска да го вярват.

Иначе съм съгласен, че да се отрича откъде идваш е несериозно. Да се казва колко били лоши българите или колко били трудолюбиви е поредното обобщение.
Canuck
Непукист
Мнения: 1836
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Мнение от Canuck »

Absolyutno sam saglasen s tebe Speedy! Az daje i v postinga si mnogo yasno sam kazal, che byah, imah i t.n, v minalo vreme, a sega sam NEUTRALEN spryamo bg! toest, ne otricham otkade idvam. Vinagi shte kazvam, che sam originally ot bg, no se chuvstvam kanadec. Nyamam nikakvi problemi s identichnostta, nikoga ne sam iskal da bada rimlyanin ili patagonec, a i v badeshte decata mi me samnyava da imat problemi s idetichnostta, zashtoto shte si badat prosto kanadci, kolkoto i da ne se haresva tova na nyakoi. Moje kakvoto si iskat da mi kazvat nyakoi hora, no tova e! :lol: Ot proizhoda si nikoy ne moje da izbyaga, no pone moje da izbyaga ot stranata i da napravi taka, che decata mu da nyamat sashtite problemi i da ne se sblskvat sas sashtite idiotshtini. A, che nyama da nauchat bg istoriya, chudo golyamo. Vajnoto e da znaeyt neshta i ezici, koito shte sa im polezni v Canada. :lol:
Kam vsichki bg patrioti: Uvajavam vi, kakto i otnoshenieto vi kam bg, no nikoy ne moje da promeni moeto otnoshenie kam pozitivno spryamo bg. Daje obratnoto, az sam vinagi sreshtu techenieto, ako mnogo hora sa netolerantni spryamo mene, moje pak da pochna s antibg izcepki i togava shte vidite kakva e razlikata mejdu omraza i neutralitet. :P Maytap be, bg ne si zaslujava da si gubya vremeto da ya mrazya. :lol:
Dori i v Canada sam sreshtu techenieto, pravitelstvoto e za mutliculturalism, no az nyamam nishto protiv the melting pot. :beer: toy ne che ne e v deystvie i v Canada de, ama nyakoi hora vyarvat, che tuk vsichki si opazvali kulturata i ezika. Yeah, right! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
The Great Bastun
Мнения: 63
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 8:08 am
Местоположение: ПАМПОРОВО, БОРОВЕЦ И МОРЕТО !!!

Мнение от The Great Bastun »

Към Канука,

- "Гледай сега " , не казвам да вървиш по улиците, да се тупаш по гърдите и да викаш "I am proud to be Bulgarian", но
" по дяволите " какъв ти е проблема, че да си неутрален към БГ?
Роднини нямаш ли тук ? приятели ? те какви са не са ли българи?
Не се ли кефиш като отидеш на някое готино местенце в БГ с приятели и си изкарате добре и после да се прибереш и да видиш близките си ?Да си купиш истинско кисело мляко и да си направиш един истински айрян...да пиеш една домашна ракийка с овчарска салатка ( с вкусни български продукти), не ти ли е кеф ? Ей към това ли си неутрален ...?
Или си неутрален към правителството и цялото Държавно Устройство
( аз съм ги игнорирал отдавна и не се ядосвам дори).Това го разбирам....

Да ти е ясно едно, в мислите си може и да станеш Канадец,
ама ще си си Българин, и 100% Българин те прави, точно това твое отношение към БЪЛГАРИЯ.

Не може да си неутрален.Еле пък за човек. Да не си "неутрино".
Съгласен съм да си пишем и след 10 годинки в Канада, ще си променен отвътре, може и да си забравил български да говориш след 50 години, ама като се говори на български всичко ще разбираш.
Какво е това, "оригинално" съм от България, а иначе от къде си ?
Опомни се, та като ходя в чужбина знаеш ли как се "кефят" като им кажеш България.
Имаме си държава, територия, наша си е, призната е от Света.
Апропо, ами Палестинците и Кюрдите, народи без територии и с много войни.
Знаеш ли познавам един кюрд, дето е роден в Сирия.Живее и работи в Бг. Знае сирийски( арабски), английски, и естествено кюрдски(родния му език). Такова удовослтвие му доставя да говори за бъдещата страна Кюрдистан (дето може би е чиста утопия),
че забравя къде се намира...Та той ми каза следното:
= Приятелю, всеки който се срамува и се крие от своята идентичност е ЦИГАНИН, и поколенията му са обречни да се скитат вечно по Света.

Бог ни е създал такива каквито сме, и това не е случайно.
Не е случайно и това, че ти си в Канада.
Не е случайно и това, че си неутрален към България.
Но знай, че БЪЛГАРИЯ НЕ Е НЕУТРАЛНА КЪМ ТЕБ !!!

КАЗАХ !!!

БАСТУНА
Аватар
vladi64
Мнения: 130
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 4:24 pm
Местоположение: Montreal-не за дълго
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

[quote="The Great Bastun"]
Не се ли кефиш като отидеш на някое готино местенце в БГ с приятели и си изкарате добре и после да се прибереш и да видиш близките си ?Да си купиш истинско кисело мляко и да си направиш един истински айрян...да пиеш една домашна ракийка с овчарска салатка ( с вкусни български продукти), не ти ли е кеф ?ote]


Tvurdo NE!
Аватар
anito
Мразим да мислим
Мнения: 2595
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:35 pm
Местоположение: Са

Мнение от anito »

Kanuck, mnogo gotino si opisal kolko e gadno w Canada. To4no taka stoiat ne6tata i spored men. Nedejte idwa, po-hubawo ot BG nema!
az kazwam s gordost, 4e sam ot BG i kakwa hubawa priroda imame, no kazwam i kolko zle viweat horata tam i kak niama nikakwa nadegda i wsi4ko 4itawo gleda da se izmakne na wsiaka cena.

Rakijkata i salatkata mi lipswat, no i dokato biah w BG ne mogeh da se pohwalia s upotrebata im izwan ka6ti. I ne 6toto ne sme iskali da otidem na niakoe gotino mestence, a za6toto ne sme mogeli. Nadiawam se sega, sled niakoia godina, giwi-zdrawi, da mogem da obikolim BG kato turisti, 4e da widia krasotite j, koito sega prepora4wam na wsi4ki nebalgari tuk.

Biah re6ila da ne se wkliu4wam w podobni temi, no Kanucka me prowokira :lol:
Обичам да преча
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ей родоотстьпници, какво правите в bgcanada.com?
Що не се разкарате и отидете да си пишете на канадски в cacanada.com?

Абе ай сиктир бе,
Lub0

P.S. Амин Бастуне за домашната ракийка!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено