ablood написа:Poumpy,
Той като не съм тъп инат се допитах до спомените на жена ми. Тя си спомни много добре промивката, но не можа изобщо да потвърди компетентната ти диагноза otitis media.
След бърза справка открих, че промивката се прави при лека форма на otitis externa, earwax blockage, или просто ако детето заради болката си е на бутало нещо в ухото.
Мога само да спекулирам защо медиците направиха тази промивка. Ако искаш звънни в детската болница St-Justine да има налееш малко от излишния си акъл.
Ти не разбираш иронията ми мнението ми: не си в състояние да поставиш диагноза за да препоръчаш план на лечение. Ако е било отитис медиа, със сигурност промивката е нямало да помогне по никакъв начин. Щом обаче са направили промивка, то видимо това е било правилния подход. Не ти е работа да коментираш как и с какво са лекували детето ти, защото не разбираш. Точно както и аз не разбирам нищо от коли и не коментирам как и с какво ми оправят моята - да не говорим, че даже и не виждам, защото не присъствам.
И не е нужно да "наливам" акъл на никого. Аз си лекувам моите пациенти и си знам лимитите. Ако и ти си знаеше твоите, щеше да имаш стотици мнения по-малко в този форум, но не би.
А ти сега виж какво си написал по-горе и си помисли преди пак да ми отговориш....
При една от кризите ходихме до спешното, където пред очите ни промиха ухото на детето с... вода от чешмата.
Така, че хомеопатичните водички наистина помагат при отит. Спор няма.