Хомеопат в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
roumensp

Re: Хомеопат в Монреал

Мнение от roumensp »

miteto написа:Хомеопатията се справя чудесно с болести от сорта на грип - пиеш "атомизирана" вода и ти минава за 7 дена. Сравнено с нормалното лечение на грип, където пиеш чай и ти минава за 1 седмица :rofl:
Аз изпивам една шепа хапчета и ми минава за 168 часа. :)
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Бе то и аз не съм мноо от „вярващите„ в хомеопатията, ама на дребното като му предпишат 10 дена антибиотик за ушите и бегам да купя хомеопатична водичка от някъде и до другия ден ухото е минало. Първия път им се вързах на антибиотика, та 3 денонощия спахме на прескакулки от рев на хайвана. Вече не знам към какъв „специалист„ да се обърна, когато някой е болен у нас.
Преди време познати ми препоръчваха хомеопат на ул. Ст-Хюбер в Мтл, но не съм ходила и не знам дали още е там.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

eva-vet-eva написа:...бегам да купя хомеопатична водичка от някъде и до другия ден ухото е минало.
При една от кризите ходихме до спешното, където пред очите ни промиха ухото на детето с... вода от чешмата. Така, че хомеопатичните водички наистина помагат при отит. Спор няма. :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
pumpy

Мнение от pumpy »

Колкото "otitis media" се лекува с вода от чешмата, толкова и тези, които оправят гаражни врати са "доктори"
Не мога да повярвам колко невежа може да бъде един индивид, просто не е истина.......
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

fighter написа:Твое си мнение, Павка.
Поне веднъж в месеца ходя на acupressure massage & acupuncture therapy и се чувствам супер :)

Аз не отричам, че масажа е приятно нещо и ти там ходиш за кеф, не за лечение. При сериозно заболявания се ходи на доктор, където също няма гаранция, че ще те оправят, но поне вероятността да те повредят е много по-малка. Има не малко случаи на хора направо парализирани от кайропрактори.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

pumpy написа:Колкото "otitis media" се лекува с вода от чешмата, толкова и тези, които оправят гаражни врати са "доктори"
Не мога да повярвам колко невежа може да бъде един индивид, просто не е истина.......
Нали!

Аз бях просто втрещен зрител. Нито MD, нито зъбар, който току що е направил справка за припомняне в интернет за да се покаже много образован.

Може и да се медицински по-наясно от повечето от нас, но предполагам, че спрямо медиците в спешното си пълен лаик.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Павел написа:Има не малко случаи на хора направо парализирани от кайропрактори.
Нали си спомняш, че известно време те наричах "почти парализирания" понеже приписа подобна диагноза на един дето всъщност беше 100% излекуван?

Всъщност тук не си супер далеч от истината, но тези случаи първо са изключително редки, второ не води до парализа , а до инфаркт, поради прекъсване на кръвоносни съдове.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

eva-vet-eva написа:Бе то и аз не съм мноо от „вярващите„ в хомеопатията, ама на дребното като му предпишат 10 дена антибиотик за ушите и бегам да купя хомеопатична водичка от някъде и до другия ден ухото е минало. Първия път им се вързах на антибиотика, та 3 денонощия спахме на прескакулки от рев на хайвана. Вече не знам към какъв „специалист„ да се обърна, когато някой е болен у нас.
Преди време познати ми препоръчваха хомеопат на ул. Ст-Хюбер в Мтл, но не съм ходила и не знам дали още е там.
Предполагам, че детето ви е на не повече от 6-7 години. За съжаление, ушните инфекции се лекуват най-вече с антибиотици. Можете да пробвате и с т.нар. earpopper. Aко детето ви прави често такива инфекции и ако не ви е страх да го подложите на пълна упойка, можете да поискате да му поставят една малка тръбичка в ухото, която след време ще си излезе сама.
Ваденето на сливиците също е опция.

http://edzardernst.com/2013/10/twenty-t ... -tell-you/"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
pumpy

Мнение от pumpy »

....
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Poumpy,

Той като не съм тъп инат се допитах до спомените на жена ми. Тя си спомни много добре промивката, но не можа изобщо да потвърди компетентната ти диагноза otitis media.

След бърза справка открих, че промивката се прави при лека форма на otitis externa, earwax blockage, или просто ако детето заради болката си е на бутало нещо в ухото.

Мога само да спекулирам защо медиците направиха тази промивка. Ако искаш звънни в детската болница St-Justine да има налееш малко от излишния си акъл.
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа:Poumpy,

Той като не съм тъп инат се допитах до спомените на жена ми. Тя си спомни много добре промивката, но не можа изобщо да потвърди компетентната ти диагноза otitis media.

След бърза справка открих, че промивката се прави при лека форма на otitis externa, earwax blockage, или просто ако детето заради болката си е на бутало нещо в ухото.

Мога само да спекулирам защо медиците направиха тази промивка. Ако искаш звънни в детската болница St-Justine да има налееш малко от излишния си акъл.
Ти не разбираш иронията ми мнението ми: не си в състояние да поставиш диагноза за да препоръчаш план на лечение. Ако е било отитис медиа, със сигурност промивката е нямало да помогне по никакъв начин. Щом обаче са направили промивка, то видимо това е било правилния подход. Не ти е работа да коментираш как и с какво са лекували детето ти, защото не разбираш. Точно както и аз не разбирам нищо от коли и не коментирам как и с какво ми оправят моята - да не говорим, че даже и не виждам, защото не присъствам.
И не е нужно да "наливам" акъл на никого. Аз си лекувам моите пациенти и си знам лимитите. Ако и ти си знаеше твоите, щеше да имаш стотици мнения по-малко в този форум, но не би.

А ти сега виж какво си написал по-горе и си помисли преди пак да ми отговориш....
При една от кризите ходихме до спешното, където пред очите ни промиха ухото на детето с... вода от чешмата. Така, че хомеопатичните водички наистина помагат при отит. Спор няма. :lol:
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

ablood написа:Ненавиждам всякакви хомеопати, хиропрактици и подобни шарлатани.
Моята семейна докторка винаги пита с хомеопатия ли предпочитате или с традиционна медицина. Гледам, че на стената има диплома от Харвард и съответна принадлежност към съюза на лекарите в Квебек и твърдо не я смятам за шарлатанка. Прегледите при нея започват с ирисодиагностика и при необходимост продължават с изледване в еврейската болница.
Добре, че Аблоод няма шансове да и бъде пациент защото предполагам, че ще каже нещо от типа "гледа ми в очите, а ми каза че имам хемеруиди на задника".. :D :D :D
Тя беше и единствена която ни подкрепи в отказа ни да ваксинираме децата си, които към момента те имат "0" нула поставени ваксини.
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Благодаря,Павка за съвета. Надявам се да не се възползваме никога от него-болки в ушенцата има не по-често от 2-3 пъти в годината и открих метод да преминават бес антибиотик(явно не се касае за отит на средното ухо, значи). Хомеопатичното са капки за пиене(мисля на хомеокан, има ги навсякъде, вкл. в Уолмарта)-ако случайно не помогнат някога, естествено,че ще се консултирам с лекар, просто не обичам тъпкането с антибиотици-ако може да се избегне,защо не? Иначе за ваксините-моите имат основните, за грип никога не ваксинирам ( с толкова висока изменяемост на щамовете нема смисъл да си вкарваме в организма гадости, я вижте тая година каква кофти изненада се получи с грипните ваксини и имунитета у канадско).
Дано не ви се налага никога да ходите по лекари, нито при шарлатани ( т.е. Бъдете здрави!). Хубав ден на всички!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Poumpy,

Когато тъпотия почне да се маскира с ирония, явно злобата и некомпетентноста на спорещите е надхвърли границите. Аз признавам своя принос (ясно е, че ти си неспособен) и приключвам .
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

eva-vet-eva, имаме същите проблеми с ушите, най-много ни помага 2-3 капки затоплен риванол. Тук не се продава (поръчваме от България). Това ни беше подсказано от треньора по плуване на дъщерята, който е бил лекар в Русия.
Публикувай отговор