agent Ozo написа: В случая са отправени персонално към човек, когото говорещия смята НЕСПОСОБЕН да ги види и въобще да узнае някога за тях и подобните на тях.
Аз като не толкова добър познавач на човешката психика, сега вече започвам да разбирам: хвалбата е хвалба тогава когато казващият я смята, че този, на който я казва е "цървул" и сеопитва да му го покаже по този начин, хвалейки се.....
Аз, са себе си, не плащам данък обществено мнение и ми е все тая кой за какъв цървул ме смята. И сега за да ме ни ровиш по мненията в миналото, ако някога по някакъв повод съм се "засягал" от безумните идеи на сульо и пульо, относно моята персона тук в този форум, то не е било заради мен самия, а защото искам да се знае, че моята Канада не е тази на горните двама.
Все едно, да се върнем на хвалбата: аз не приемем, че хората се хвалят, защото не приемам постановката априори, че някой е повече от мен. Всеки от няс е индивид и да се сравняваме е просто безсмислено. Споделянето на факти не би трябвало да поражда такова сравнение, а просто да се взима под внимание и да ни служи, ако искаме разбира се, са "сверяване на часовника"
Ако 10 колеги ми обясняват, че техния бизнес е на 20% печалба, а моя е само на 5%, аз трябва да го приемем като хвалба или като сигнал, че нещо в "моя телевизор не е както трябва" ?
BTW - ниските лихви не са ли предпоставка за неизплащане на моргидж, а не обратното ? Аз все още не знам и не разбирам кое е правилния подход в тази насока. Ако моргиджа ми е на 3.75, а пенсионния фонд ми дава 7% доходност, не е ли по-добре да влагам излишните пари за пенсия, а не за бунгалото ?