Джон Кери обясни защо няма да пътувате скоро без визи до САЩ

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
the_coach

Re: Джон Кери обясни защо няма да пътувате скоро без визи до

Мнение от the_coach »

Майна, ти нямаш ли кредитна карта?
Как съществуваш в система, в която всичко е на кредит, а и има толкова много плащания, които можеш да направиш само с кредитна карта?
Ако ми кажеш, че си против кредитните карти, не мога да те разбера. За моргиджите разбирам донякъде - въпрос на възможности е. Само че понякога когато има възможности е въпрос на избор - моргидж или наем.
Какво му е лошото да живееш под наем? В момента сме под наем, втори етаж от къща с огромна тераса, преден и заден двор, не се занимавам с косене на трева и всякакви поддръжки по една къща. Сега плащам $1400 наем, ако искам подобна къща да е моя, ще плащам минимум двойно. На този етап ми е по-изгодно да живея под наем. Като забогатея, ще го мисля моргиджа :D
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Пумпи, не знам защо продължаваш още да се правиш на утрепан. Казах го много ясно, на за теб ще повторя още един път.
Хвалбата, демонстрацията на превъзходство, високомерието и т.н. в казаното произтичат не от наименованията (екзотични или не), не от цените (високи, нормални или ниски), не от броя на ваканциите (1, 2, 5 или 10), а от това КЪМ КОГО СА ОТПРАВЕНИ всички тези послания. В случая са отправени персонално към човек, когото говорещия смята НЕСПОСОБЕН да ги види и въобще да узнае някога за тях и подобните на тях.

Ако пък бяха отправени тези думи към Бил Гейтс, Леонардо ДиКаприо и др. такива, то пак щеше да се приеме като хвалба, но с насмешка и презрение като към плебей, който се мъчи да им подражава. Така би се приело дори и ако са отправени към равни нему по социален статус.

Дори и ти, Пумпи, би го приел по този начин, ако се обърне персонално към теб и със същите думи. Защото споделяне на преживяното и видяното е написаното (и фотодокументирано) от Kirilius, примерно. Но той никога не е и не би казал: "наясно съм, че тези места вие не сте ги и сънували". В момента, в който каже нещо подобно, то всичко се превръща в парадиране и хвалба.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа: В случая са отправени персонално към човек, когото говорещия смята НЕСПОСОБЕН да ги види и въобще да узнае някога за тях и подобните на тях.
Аз като не толкова добър познавач на човешката психика, сега вече започвам да разбирам: хвалбата е хвалба тогава когато казващият я смята, че този, на който я казва е "цървул" и сеопитва да му го покаже по този начин, хвалейки се.....
Аз, са себе си, не плащам данък обществено мнение и ми е все тая кой за какъв цървул ме смята. И сега за да ме ни ровиш по мненията в миналото, ако някога по някакъв повод съм се "засягал" от безумните идеи на сульо и пульо, относно моята персона тук в този форум, то не е било заради мен самия, а защото искам да се знае, че моята Канада не е тази на горните двама.
Все едно, да се върнем на хвалбата: аз не приемем, че хората се хвалят, защото не приемам постановката априори, че някой е повече от мен. Всеки от няс е индивид и да се сравняваме е просто безсмислено. Споделянето на факти не би трябвало да поражда такова сравнение, а просто да се взима под внимание и да ни служи, ако искаме разбира се, са "сверяване на часовника"
Ако 10 колеги ми обясняват, че техния бизнес е на 20% печалба, а моя е само на 5%, аз трябва да го приемем като хвалба или като сигнал, че нещо в "моя телевизор не е както трябва" ?

BTW - ниските лихви не са ли предпоставка за неизплащане на моргидж, а не обратното ? Аз все още не знам и не разбирам кое е правилния подход в тази насока. Ако моргиджа ми е на 3.75, а пенсионния фонд ми дава 7% доходност, не е ли по-добре да влагам излишните пари за пенсия, а не за бунгалото ?
newcomer

Мнение от newcomer »

yahoo написа:
myhata II написа:Ами не знам там за вас, ама много хора тук са така, обвързали са се със моргиджи и си ги изплащат яко
Това вероятно са твои интерпретации на фактите. При тези ниски лихви през последните години "изплащат яко" го разбирам, че искат да си изплатят заема само за няколко години. Моя заем беше над $400к, което правеше месечна вноска $1560 като само около половината от тези пари отиваха за лихвата на банката. Много хора плащат такъв наем не за голяма къща а само за по-голям апартамент. Ако това за теб е яко изплащане... :x

посмали маНго де
ей така от такива като теб започват митовете и легендите за канада

аз трябва съм бил най големия балък на 560К триплекс с 10% даун и моргидж за 500К за 25 год на 4,25% клоуз за 5 години да плащам 3200д на месец
ти с тия 1560 при сходни параметри и сделки сключени по едно и също време направо изби рибата
ти просто си уникален
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

pumpy написа:BTW - ниските лихви не са ли предпоставка за неизплащане на моргидж, а не обратното ? Аз все още не знам и не разбирам кое е правилния подход в тази насока. Ако моргиджа ми е на 3.75, а пенсионния фонд ми дава 7% доходност, не е ли по-добре да влагам излишните пари за пенсия, а не за бунгалото ?
Точно така е, но не това беше акцента на примера, а мита че било непосилно плащането на месечните вноски с пример за суми преди и след изплащане на приемливо голям заем. За няколко процента повече или по-малко лично мен не ме бъркат и аз първо желая да нямам дългове, но най-вероятно по-правилното решение е да се инвестират наличните пари и да се отлага погасяването докогато е все още изгодно.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

newcomer написа:посмали маНго де

аз трябва съм бил най големия балък на 560К триплекс с 10% даун и моргидж за 500К за 25 год на 4,25% клоуз за 5 години да плащам 3200д на месец
ти с тия 1560 при сходни параметри и сделки сключени по едно и също време направо изби рибата
ти просто си уникален
Отиди на който и да е моргидж калкулатор като например този на RBC:

https://www.rbcroyalbank.com/cgi-bin/mo ... /start.cgi"

и задай 2.25% плаваща лихва колкото е моята от 2011 насам за сумата $410,000 и ще видиш резултата $1,567.21 месечно за 30г. погасяване.

Всеки си договаря условия и като си се съгласил да плащаш двойна цена за подобно, но с повече сигурност си е твой избор и касае само твоя джоб.
newcomer

Мнение от newcomer »

yahoo написа:
newcomer написа:посмали маНго де

ти просто си уникален
Отиди на който и да е моргидж калкулатор като например този на RBC:

https://www.rbcroyalbank.com/cgi-bin/mo ... /start.cgi"

ти сеа мен на луд ли ме правиш
http://www.rbcroyalbank.com/mortgages/m ... rates.html"
и задай 2.25% плаваща лихва колкото е моята от 2011 насам за сумата $410,000 и ще видиш резултата $1,567.21 месечно за 30г. погасяване.

Всеки си договаря условия и като си се съгласил да плащаш двойна цена за подобно, но с повече сигурност си е твой избор и касае само твоя джоб.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

newcomer написа:ти сеа мен на луд ли ме правиш
А ти как можеш да сравняваш лихвата от 2011 с фиксирани за 5 г. условия (т.е. валидни и до момента ако продължавах да изплащам) прайм 3% - 0.75% с условията през 2015г от този линк??? Ти си договорил много по-висока лихва за да е гарантирано, че няма да се промени. Аз съм договорил най-ниската плаваща която можеше да се промени по всяко време, но в случая имах близо 5г 2.25% лихва без да е мръднала изобщо! Това са фактите.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа: В случая са отправени персонално към човек, когото говорещия смята НЕСПОСОБЕН да ги види и въобще да узнае някога за тях и подобните на тях.
Отправени са към човек, който твърди, че от Черноморието по-убаво нема и прави квалификации и сравнения, без да има никаква база за сравнение. И към селянина, за които единствения правилен начин на живот е да бачкаш цяла година като гастербайтер, за да можеш 2 седмици в годината да идеш там, откъдето ние сме избягали и да се дуеш колко голяма работа си. А ако споделяш простотиите, написани от вълка, с удоволствие бих ги отправил и към теб.
Последно промяна от roumensp на Нед Яну 18, 2015 6:27 pm, променено общо 1 път.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

yahoo написа:
А ти как можеш да сравняваш лихвата от 2011 с фиксирани за 5 г. условия (т.е. валидни и до момента ако продължавах да изплащам) прайм 3% - 0.75% с условията през 2015г от този линк??? Ти си договорил много по-висока лихва за да е гарантирано, че няма да се промени. Аз съм договорил най-ниската плаваща която можеше да се промени по всяко време, но в случая имах близо 5г 2.25% лихва без да е мръднала изобщо! Това са фактите.
А ако не е тайна, кой ти е дал прайм - 0.75% и то за целия период, а не само промоциален ? За фиксирани съм виждал, но за variable никога.
newcomer

Мнение от newcomer »

yahoo написа:

виж сеа,няма никакво значение.нито аз ти плащам моргиджа,нито ти ми плащаш вечерите.
за мен това което твърдиш са пълни глуости.
аз както се очертава в скоро време моргидж от канада няма да вземам
да му мислят камилчетата които те четат и се навиват
ако има някой желаещ да навлиза в детайлни сметки да ти опровергава измишльотините
може да го направи
аз лично нямам нерви,а и не ме интерисува
пожелавам ти следващия ти моргидж да е още по успешен и изгоден за теб

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

pumpy написа: BTW - ниските лихви не са ли предпоставка за неизплащане на моргидж, а не обратното ? Аз все още не знам и не разбирам кое е правилния подход в тази насока. Ако моргиджа ми е на 3.75, а пенсионния фонд ми дава 7% доходност, не е ли по-добре да влагам излишните пари за пенсия, а не за бунгалото ?
Аз също не разбирам. Но от досегашния опит на мои близки (щото финансови съветници избягвам да слушам-всичките до един са мошеници) знам, че недвижимите имоти си запазват стойността, докато пенсионните фондове при лошо пласиране могат да си я намалят. Та затова и предпочитам да си вложа парите в имот. Дали 1, 2 или повече е въпрос на сметки и планиране. Във пенсионен фонд слагам само минимума, колкото да си намаля по законен път данъците.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
pumpy написа: BTW - ниските лихви не са ли предпоставка за неизплащане на моргидж, а не обратното ? Аз все още не знам и не разбирам кое е правилния подход в тази насока. Ако моргиджа ми е на 3.75, а пенсионния фонд ми дава 7% доходност, не е ли по-добре да влагам излишните пари за пенсия, а не за бунгалото ?
Аз също не разбирам. Но от досегашния опит на мои близки (щото финансови съветници избягвам да слушам-всичките до един са мошеници) знам, че недвижимите имоти си запазват стойността, докато пенсионните фондове при лошо пласиране могат да си я намалят. Та затова и предпочитам да си вложа парите в имот. Дали 1, 2 или повече е въпрос на сметки и планиране. Във пенсионен фонд слагам само минимума, колкото да си намаля по законен път данъците.

:y: пушка си
другото са твърдения на хора които нямат финансовата възможност да инвестират в недвижимо имущество

Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

roumensp написа:А ако не е тайна, кой ти е дал прайм - 0.75% и то за целия период, а не само промоциален ? За фиксирани съм виждал, но за variable никога.
CIBC и ING имаха еднакви фиксирани условия прайм - 0.75% за целия период на 5г. Прайма можеше да се мени, но -0.75% беше константа за 5г. Това явно беше толкова неизгодно за банките, че не се задържа много години. Моите CIBC казаха, че няма да се занимават повече с отпускането на такива заеми, а само ще продължат обслужването на съществуващите клиенти. ING продължиха, но малко вдигнаха константата - имам приятели които още изплащат при тях договореното прайм -0.75%, което и до ден днешен е точно 2.25%.
pumpy

Мнение от pumpy »

Bistra написа:
Искаше ми се да ти повярвам, но не мога. Погледни статистиката за Лас Вегас, Детройт и Монреал около поредния референдум и пак ще си говорим за стойност и запазване.
Относно данъците също е една измама - не намаляваш, а отлагаш данъци, но дали пестиш ще разбереш след 20 години и ако тогава най-ниската ставка е 40%, то нищо няма да си спестил....
Публикувай отговор