Джон Кери обясни защо няма да пътувате скоро без визи до САЩ

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: Джон Кери обясни защо няма да пътувате скоро без визи до

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Аз съм казвала колко са ми ваканциите, не обичам да повтарям. До България не си ходя, защото:
1. Нямам какво ново да науча, а пътуването е съсипващо.
2. Била съм на места, където се живее по-добре.
3. Почти не остана някой, когото да срещна.
Моргичът и кредитните карти нямат нищо общо.

За тебе няма, защото там при вас едно бунгало е 200 К. а тук при нас едно що годе свястно бунгало в свястна ерия започва от 600 к. !
За какво да говорим повече, а да не обаждам за застраховките ..!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

myhata II написа:Ами не знам там за вас, ама много хора тук са така, обвързали са се със моргиджи и си ги изплащат яко
Това вероятно са твои интерпретации на фактите. При тези ниски лихви през последните години "изплащат яко" го разбирам, че искат да си изплатят заема само за няколко години. Моя заем беше над $400к, което правеше месечна вноска $1560 като само около половината от тези пари отиваха за лихвата на банката. Много хора плащат такъв наем не за голяма къща а само за по-голям апартамент. Ако това за теб е яко изплащане... :x
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

yahoo написа:
myhata II написа:Ами не знам там за вас, ама много хора тук са така, обвързали са се със моргиджи и си ги изплащат яко
Това вероятно са твои интерпретации на фактите. При тези ниски лихви през последните години "изплащат яко" го разбирам, че искат да си изплатят заема само за няколко години. Моя заем беше над $400к, което правеше месечна вноска $1560 като само около половината от тези пари отиваха за лихвата на банката. Много хора плащат такъв наем не за голяма къща а само за по-голям апартамент. Ако това за теб е яко изплащане... :x
Там при вас вие живеете без пари , къща свястна за 400 к. в Торонто НЯМА, има такива на 100 км от града ... ;)
На мен наема ми е 1500 в момента !
Колкото твоята къща в Квебек ;)
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа: За тебе няма, защото там при вас едно бунгало е 200 К. а тук при нас едно що годе свястно бунгало в свястна ерия започва от 600 к. !
За какво да говорим повече, а да не обаждам за застраховките ..!
Навремето стойността и беше 300К сега сложи още 100К отгоре и ще получиш реалната стойност, но съм принципно съгласна с теб, че в Кебек като цяло цените са по-ниски. Плащаме обаче едни от най-високите данъци в цяла Канада, така че: Танто за кукуригу!
myhata II написа:Линко, Благодаря ти за подкрепата !
Намерил си от кого да търсиш подкрепа! |(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа: Там при вас вие живеете без пари , къща свястна за 400 к. в Торонто НЯМА, има такива на 100 км от града ... ;)
С този наем никога няма да излезеш от омагьосания кръг: Работя и плащам за да си живее лендлордът ми хубаво живота. Това знам аз, другото е преливане от пусто в празно.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
myhata II написа: Там при вас вие живеете без пари , къща свястна за 400 к. в Торонто НЯМА, има такива на 100 км от града ... ;)
С този наем никога няма да излезеш от омагьосания кръг: Работя и плащам за да си живее лендлордът ми хубаво живота. Това знам аз, другото е преливане от пусто в празно.
И какъв е омагьосания кръг, и ти как ще излезеш от него ? :)
Стефан Цанев
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

myhata II написа:
yahoo написа:
Там при вас вие живеете без пари , къща свястна за 400 к. в Торонто НЯМА, има такива на 100 км от града ... ;)
Къщата беше $550к преди 5г. и разликата беше платена от мен. Сега вероятно струва малко повече, но е вече изплатена и всичките месечни разходи се свеждат само до $800 - данъци и такси, застраховка и отопление. Някой докато се чуди дали и какво да купи ще пропусне годините на нечувано ниски лихви.
arci

Мнение от arci »

Ако си успял да изплатиш 400 000$ за 5 години ,просто..мога само да кажа браво!!Поздравления!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа: И какъв е омагьосания кръг, и ти как ще излезеш от него ? :)
Мух, аз ти казах, че имам парите дори и в момента. Договорът ми се предоговаря след 3 години. Дотогава трябва да реша дали да купя още един имот или да изплатя досегашния и да не се занимавам повече. Разликата е, че аз никога не съм плащала наем и работя почти от първия ден от стъпването ми в Канада.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
myhata II написа: И какъв е омагьосания кръг, и ти как ще излезеш от него ? :)
Мух, аз ти казах, че имам парите дори и в момента. Договорът ми се предоговаря след 3 години. Дотогава трябва да реша дали да купя още един имот или да изплатя досегашния и да не се занимавам повече. Разликата е, че аз никога не съм плащала наем и работя почти от първия ден от стъпването ми в Канада.
Аз питах за кръга, а не за кой какво се борил и т.н. ! ;)
Това си е твоя работа, аз НЕ ти ЗАВИЖДАМ за бунгало !
Като дойдете да живеете в чужбина нещо ви става ! :^)
Айде лек ти ден :*
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Нищо не ми става. Казах ти, че в омагьосани кръгове и гори не съм попадала никогаж. Фантазиите и приказките оставям на теб. ;)
Лек ден!
joro

Мнение от joro »

Я слезте малко на земята, стига сте се правили на милиардери :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

myhata II написа:
1500 какво? Рубли?
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

joro написа:
myhata II написа:
1500 какво? Рубли?
Изображение
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:Когато изреждаш 5 имена на екзотични места за ваканции, подчертавайки, че си бил там в течение само на 1 г. и то пред човек, за когото си сигурен, че "не е стъпвал на никое от тези места", си е жива хвалба. При това такава, че да покаже превъзходство, да предизвика завист и да унизи.

Та Мухич си реагира много резонно. Коментарите на неговата реакция са просто лицемерие.
в Хонолулу, Мауи, Южна Калифорния, Вегас и Уислър.
Трябва да не си бил на нито едно от тези места за го твърдиш това за екзотиката...
Ако си беше направил труда да провериш цената на самолетните билети от Ван или Сиятъл до горепосочените места, да не говорим, че до Уислър се кара, то ще разбереш, че това не е хвалба.
Когато бях на круиз миналта година на борда имаше една леля, която неше на около 80 годинки и беше круизвала с Принцес за общо 1800 дни до тогава - и аз да живеех в Хюстън/Лос Анджелис/Форт Лодердейл или някое друго пристанище на Принцес и аз щях да си "живея" на корабите им - това хвалба ли е ? Имат оферти за по една нощ от Ван до Сиятъл за 80 кинта - че то хотел на някое от тези две места излиза по скъпо на вечер.......
Публикувай отговор