Pointzero написа:optics написа:Малко като "феновете" на бързи браузъри като земат да хвалят - "ползвам само ХХХХ браузър щото е много бърз ?!?".
Еми аз пък ползвам 3-4 браузъра ежедневно и нито за единия не мога да кажа - ауу колко бърз или ауу колко бавен.
Никой браузър не е по-бърз от скоростта, която ти дава ISP-то

Не е толкова важно колко е бърз, а колко е надежден, доколко поддържа новите стандарти и доколко е "отворен" за add-ons и plugins. IE например никога не е блестял в никое от гореизброените ...
А по темата за таблетите: аз винаги съм предпочитал Андроид устройствата, поради безспорните предимства на Андроид като операционна система и поради факта, че епълските устройства не поддържат MicroSD. Но преди 2 месеца си купих
iPad Air ... Причината е, че силно се разочаровах от един от топ-моделите на Самсунг, който купих само месец преди това:
Galaxy Tab Pro 10.1 (модел от април 2014). Вярно е, че iOS е много по-дървена ОС и че не можеш да добавяш памет, но iPad Air го компенсира със страхотните си дизайн и производителност, и за капак - немалко iOS приложения изглеждат и работят по-добре от Андроидските си аналози. Оставам си фен на Андроид, но в същото време твърдя, че новите айПади (Еър и Мини) определено си заслужават (ако игнорираме, че са overpriced). Много зависи и за каква цел се купува устройството: ако човек иска да го товари със собствена медия в различни формати и от различни източници (музика, видео, книги, документи) - Андроид е за препоръчване 100%. Това което можеш да правиш на Андроид таблет веднага след закупуването му е възможно на iPad единствено след "jailbreak".
ПП
От 1 месец не съм докосвал Galaxy Tab Pro-то, ползвам само iPad-а: гугълските програми (Google Chrome, GMail, Google Maps, Hangouts, Drive, Play Books и т.н.) чудесно си работят и под iOS, гугълският ми address book бе импортиран автоматично и едни и същи програми, които ползвам и под 2-та OS-а много по-рядко се крашват на айПада, отколкото на Самсунга.