Бях останал с впечатление че сте си правили такава оценка и че покривате изискванията? Мисля че матрицата с критериите и точките за тях е ясна, но за съжаление точките не се събират лесно.Leda78 написа:Да да, прав си за това. А в Канада има достатъчно организации от всякакъв вид, които да подсигурят, че не вършиш нещо без да си подготвен по техните стандарти за това. Аз съм маркетинг - при нас е друго.
Я си направете този тест, който Коко казва -http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/getting-started.asp
на мен твърдо ми излиза, че не съм подходяща за Федералната... сигурно аз бъркам нещо. Или съм пропуснала нещо супер генерално![]()
Иначе е факт, че в тоя тест питат колко опит имаш и дали е по някоя от въпросните професии... но тоя тест, ако му вярвам, пак сме изхарчили едни стотици левове на вятъра
FSWP - 2014г.
Re: FSWP - 2014г.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
3 пъти го правих теста и не виждам той да е адекватен и да покрива някъде каква специалност си учил. Доста е базова проверката и за да те одобри този тест най-вероятно трябва да си оферта за работа, с роднини в Канада или друга екстра.
Документите ми са оценявани няколко пъти от канадски адвокати и винаги са оценявали по начина по който си ги смятаме в гайда.
Тествайте с различни конфигурации, но не виждам какво точно може да покаже...
Документите ми са оценявани няколко пъти от канадски адвокати и винаги са оценявали по начина по който си ги смятаме в гайда.
Тествайте с различни конфигурации, но не виждам какво точно може да покаже...
F*ck Google, ask me!
- EkaterinaSt
- Обратна връзка:
И на мен ми казва, че не съм подходяща, а като си смятам точките /само с годините стаж по конкретната професия, с която кандидатствам/ ми излизат 72... + имам роднина в Канада. А въпросът дали си слючил брак преди навършване на 22 години какъв смисъл има?
И моите точки излизат 72 без роднини в Канада и т.н., но по официалните изисквания в сайта и инстръкшън гайда, а не по теста. За мен това е някакъв туул за онлайн подаване на апликейшъни, който или не е довършен и не работи или има някаква уловка, т.е. за определени програми е, сред които, обаче не влиза Федералната... не знам. Писах им фийдбек, че е неефективен - повече от това няма какво да си направи.
))

Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
интересно ми е как си ги сметна точките бе IELTS, без да си пратила за WES да видиш как са те приравнили?EkaterinaSt написа:И на мен ми казва, че не съм подходяща, а като си смятам точките /само с годините стаж по конкретната професия, с която кандидатствам/ ми излизат 72... + имам роднина в Канада. А въпросът дали си слючил брак преди навършване на 22 години какъв смисъл има?
- EkaterinaSt
- Обратна връзка:
За IELTS си смятам минимума 4х4точки, а за дипломата проверих на сайта на WES. А за смятането на точките какъв е проблемът? Как иначе да преценя дали изобщо имам шанс?chegevara написа:интересно ми е как си ги сметна точките бе IELTS, без да си пратила за WES да видиш как са те приравнили?EkaterinaSt написа:И на мен ми казва, че не съм подходяща, а като си смятам точките /само с годините стаж по конкретната професия, с която кандидатствам/ ми излизат 72... + имам роднина в Канада. А въпросът дали си слючил брак преди навършване на 22 години какъв смисъл има?
дано са ти правилни сметките но до явяване и излизане на резултата както и обратното получаване от wes доста вода ще изтече.EkaterinaSt написа:За IELTS си смятам минимума 4х4точки, а за дипломата проверих на сайта на WES. А за смятането на точките какъв е проблемът? Как иначе да преценя дали изобщо имам шанс?chegevara написа:интересно ми е как си ги сметна точките бе IELTS, без да си пратила за WES да видиш как са те приравнили?EkaterinaSt написа:И на мен ми казва, че не съм подходяща, а като си смятам точките /само с годините стаж по конкретната професия, с която кандидатствам/ ми излизат 72... + имам роднина в Канада. А въпросът дали си слючил брак преди навършване на 22 години какъв смисъл има?
в момента wes дават 20 работни дни за обработка + 5 отиване и връщане на пратката
Успех
Кате, не се шашкай от тоя тест. Нали ти казвам, че той не отговаря на официалните условия в сайта... Има някакъв бъг или просто това е за онлайн подаване на документи, което или има някакви специални условия или още не работи... Поне аз не съм чула някой онлайн да е подал документи. По тоя тест никой не отговаря на условията, така че не се тревожи. Чети си официалния сайт и не се шашкай. На 24ти като ти върнат документите от фирмата, веднага ги пращаш към WES и би трябвало да се върнат горе-долу, когато ти излязат резултатите за IELTS - 23 юли... Дотогава си подготвяш всички други нужни документи (свидетелство за съдимост, копия на актове за раждане, писма от всички работодатели в последните 10 години и т.н. - ако имаш проблем със списъка - пиши) и направо прилагаш WES и IELTS последни и пращаш...
Ако имам време днес ще го разцъкам тоя тест да видя при каква комбинация от инфо ти дава, че си за Федералната... Щото вече пробвахме какво ли не - а то или те насочва към провинциалните програми или към предприемаческите...

Ако имам време днес ще го разцъкам тоя тест да видя при каква комбинация от инфо ти дава, че си за Федералната... Щото вече пробвахме какво ли не - а то или те насочва към провинциалните програми или към предприемаческите...
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Leda78, да те питам още нещо, свидетелството за съдимост също ли го завери при нотариус и после превод или само превод? Благодаря ти!
Само превод.
Оригиналните документи на български са само с преводи, ако е копие на документ на български- тогава е с нотариална заверка и след това превод. (И както обяснявах по-горе и нотариалната заверка е под въпрос - имаше хоря пращали само с превод от лицензиран преводач).
Оригиналните документи на български са само с преводи, ако е копие на документ на български- тогава е с нотариална заверка и след това превод. (И както обяснявах по-горе и нотариалната заверка е под въпрос - имаше хоря пращали само с превод от лицензиран преводач).
Изобщо не е под въпрос. Много ясно е написано, че копията трябва да бъдат заверени. Това че някои хора по един или друг начин са минали между капките, в никакъв случай не трябва да е причина да се пренебрегват изискванията. Иначе някой ще реве после..
spaneva, права си! Намерих го в инструкциите - бях се заблудила от реални случаи, които са минали и само с превод и освен това в чек листа не пише за нотариално завереното копие - но в Instruction Guide го пише.
Така че - всички документи, които са на български - нотариално заверено копие + превод от легализиран преводач.
Сега пък леко се притесних - копията на личните ни документи не са нотариално заверени - т.е. имах и нотариално заверени, но пратих просто копие, защото коментирахме, че щом има английски текст, няма нужда от нотариална заверка, защото трбява да се прави превод на нотариалната заверка, която, разбира се, е на български... Копията на личните документи (лична карта и паспорт) как сте ги пращали?
Така че - всички документи, които са на български - нотариално заверено копие + превод от легализиран преводач.
Сега пък леко се притесних - копията на личните ни документи не са нотариално заверени - т.е. имах и нотариално заверени, но пратих просто копие, защото коментирахме, че щом има английски текст, няма нужда от нотариална заверка, защото трбява да се прави превод на нотариалната заверка, която, разбира се, е на български... Копията на личните документи (лична карта и паспорт) как сте ги пращали?
За личните документи имам спомен, че трябваше само копие, без заверка, но не съм на 100% сигурна.
Аз искам да те питам какъв документ за налични средства изпрати?
В смисъл мога да взема бележка от банката, че на мое име да речем, депозит на еди каква си стойност. Но има ли значение в каква валута е? Примерно моят ако е в евро става ли?
В инструкцията пише: "provide proof for unencumbered and readily transferable funds in a convertible currency available for settlement in Canadа"
Аз искам да те питам какъв документ за налични средства изпрати?
В смисъл мога да взема бележка от банката, че на мое име да речем, депозит на еди каква си стойност. Но има ли значение в каква валута е? Примерно моят ако е в евро става ли?
В инструкцията пише: "provide proof for unencumbered and readily transferable funds in a convertible currency available for settlement in Canadа"

Евро става, само гледай ако е директно на английски да пише типа валута и да има дата подпис и печат. Ако е на БГ превод и така.
F*ck Google, ask me!
За свидетелство за съдимост в чеклиста пише оригинал, което може да се тълкува, че не е нужно заверка при нотариус (той какво ще заверява като е оригинал, той заверява верността на копието?). Как мислите вие?