Гледам и не вярвам на ушите си!От радостwolf написа:Здравеийте, направих си труда да изчета всички мнения по тази тема и се чувствам длъжен и аз да изкажа мнението си.
Първо искам да започна с това, че аз съм в Канада от 6 месеца и дойдох чрез посредничеството на DK Legal Practice i Northland Immigration.
За да дойда тук минах по цялата процедура която беше описана от Деси и мога да Ви оверя, че много ясно ми беше обяснено още в самото начало за риска от отказ на виза.
Да поясня относно парите които платих - бяха ми пратени договори от DK Legal Practice i Northland Immigration, които много ясно ми бяха обяснени от Деси. Предварително ми беше казано колко ще струва цялата процедура. Никой не може да те задължи да подпишеш договор или да платиш някъкви пари, без ти сам да си взел това решение. Парите са за услугите които се извършват и за обработка, проверка и подаване на документите към емиграционните. Не се плаща за виза!!!
Първо си изпратих резюмето и обсъдихме с Деси квалификацията ми по дадената професия, след това за около една седмица ми беше намерен работодател и след още една седмица трябваше да се проведе интервюто с работодателя, но за мое нещастие работодателя се отказа без дори да ме интервюира. В срок от две седмици ми беше намерен втори работодател, за който работя и в момента и от който съм изключително доволен!!! Бяха ми проведени 2 интервюта, едно с Northland Immigration и едно с техен представител и моят работодател. До този момент аз не бях платил нито долар за всички тези услуги. След като ми направиха LMO и получих договор за работа от работодателя си, чак тогава платих 70 % от сумата. След това започна дългата процедура по подготовка на всички необходими документи. През цялото това време Десислава Йорданова беше неотлъчно до мен и ръководеше целият процес, дори когато нещо трябваше да се прати в най-кратки срокове, тя ми превеждаше документи безплатно. Нито за миг не ме е подвела или излъгала, напротив всичко се случи в реда и сроковете казани ми от нея. И до ден днешен се обръщам към нея с различни въпроси и винаги имам адекватни отговори.
Много е лесно да обвиняваме посредника или всеки друг, но не и себе си, но да бъдем честни и да си признаем как се гласят документите в България!!! Много от работодателите тук са опарени от случаи в които един работник идва в Канада и нито може да говори нито може да върши работата за която е доказал, че има квалификация. Затова контролът е изключително сериозен и постоянно се въвеждат нови и нови правила, и то главно за Българи, Румънци и Молдовци - ЗАЩО ЛИ??
От друга гледна точка, тук се оплакват двама или трима "излъгани", но си представете тя колко пъти е лъгана и за колко хора е свършила някъква работа, а те в последствие са се отказали - само тя си знае. Това може би е причината, поради която тя се отказа да се занимава с емиграционни услуги.
За мен Десислава Йорданова е на първо място ЧОВЕК и голям професионалист. Не ме е оствила нито за миг, за което искам да и благодаря и да и пожелая успех в всики следващи начинания!!!
А на Българина винаги някой друг му е виновен!!!
Ако някой има въпроси относно цялата процедура по моята подготовка на документите и пристигането ми тук, ще се радвам да помогна с каквото мога.

Драги мой вълк,къде беше в другите теми за ДК когато Финикс Аризона и други писаха и разказваха?

Платен репортаж