Refusal Letter – обжалване

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
никой

Re: Refusal Letter – обжалване

Мнение от никой »

wolf написа:Здравеийте, направих си труда да изчета всички мнения по тази тема и се чувствам длъжен и аз да изкажа мнението си.
Първо искам да започна с това, че аз съм в Канада от 6 месеца и дойдох чрез посредничеството на DK Legal Practice i Northland Immigration.
За да дойда тук минах по цялата процедура която беше описана от Деси и мога да Ви оверя, че много ясно ми беше обяснено още в самото начало за риска от отказ на виза.
Да поясня относно парите които платих - бяха ми пратени договори от DK Legal Practice i Northland Immigration, които много ясно ми бяха обяснени от Деси. Предварително ми беше казано колко ще струва цялата процедура. Никой не може да те задължи да подпишеш договор или да платиш някъкви пари, без ти сам да си взел това решение. Парите са за услугите които се извършват и за обработка, проверка и подаване на документите към емиграционните. Не се плаща за виза!!!
Първо си изпратих резюмето и обсъдихме с Деси квалификацията ми по дадената професия, след това за около една седмица ми беше намерен работодател и след още една седмица трябваше да се проведе интервюто с работодателя, но за мое нещастие работодателя се отказа без дори да ме интервюира. В срок от две седмици ми беше намерен втори работодател, за който работя и в момента и от който съм изключително доволен!!! Бяха ми проведени 2 интервюта, едно с Northland Immigration и едно с техен представител и моят работодател. До този момент аз не бях платил нито долар за всички тези услуги. След като ми направиха LMO и получих договор за работа от работодателя си, чак тогава платих 70 % от сумата. След това започна дългата процедура по подготовка на всички необходими документи. През цялото това време Десислава Йорданова беше неотлъчно до мен и ръководеше целият процес, дори когато нещо трябваше да се прати в най-кратки срокове, тя ми превеждаше документи безплатно. Нито за миг не ме е подвела или излъгала, напротив всичко се случи в реда и сроковете казани ми от нея. И до ден днешен се обръщам към нея с различни въпроси и винаги имам адекватни отговори.
Много е лесно да обвиняваме посредника или всеки друг, но не и себе си, но да бъдем честни и да си признаем как се гласят документите в България!!! Много от работодателите тук са опарени от случаи в които един работник идва в Канада и нито може да говори нито може да върши работата за която е доказал, че има квалификация. Затова контролът е изключително сериозен и постоянно се въвеждат нови и нови правила, и то главно за Българи, Румънци и Молдовци - ЗАЩО ЛИ??
От друга гледна точка, тук се оплакват двама или трима "излъгани", но си представете тя колко пъти е лъгана и за колко хора е свършила някъква работа, а те в последствие са се отказали - само тя си знае. Това може би е причината, поради която тя се отказа да се занимава с емиграционни услуги.
За мен Десислава Йорданова е на първо място ЧОВЕК и голям професионалист. Не ме е оствила нито за миг, за което искам да и благодаря и да и пожелая успех в всики следващи начинания!!!
А на Българина винаги някой друг му е виновен!!!

Ако някой има въпроси относно цялата процедура по моята подготовка на документите и пристигането ми тук, ще се радвам да помогна с каквото мога.
Гледам и не вярвам на ушите си!От радост :wasntme: Четох сериозно до момента с безплатната виза.Включих на ниска предавка след безплатните преводи от Йорданова.А след това че хората не могат да говорят английски направо дръпнах ръчната.Че да поплача колко е била госпожата лъгана ;( Задавен в сълзи се запитах:Аджеба как се минава интервю без да знаеш английски?Феномен,паранормални явления.Щом не знаят език тя как така се навива да им търси работа в Канада |(
Драги мой вълк,къде беше в другите теми за ДК когато Финикс Аризона и други писаха и разказваха? :!:
Платен репортаж :cash: :cash: :cash:
Да емигрираш е лесно.Но за да си свалиш цървулите и пояса с мускалите са необходими десетилетия
MSSN

Мнение от MSSN »

Ами на нас ни взеха още 1000 долара за преводите. И за визата ни таксуваха допълнително. Отделно бяха разходите по ИЕЛТС, издаване на документи и т.н.

Нека наистина се включат реални хора, ако има такива изобщо, които за заминали с Десислава Йорданова освен Финикс Аризона, който също е безкрайно разочарован от нея.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

никой, имаш навика да разбираш каквото ти падне. Никъде не пише безплатна виза, а че се не се плаща за виза, плаща се за процедурата, визата никой не можа да ти я гарантира.
След 2008 е доста трудно да се изкара работна виза. Пък се и радвайте,че не сте дошли, че като ви забият в някой пущинак ще пищите на умряло.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
никой

Мнение от никой »

IRA написа:никой, имаш навика да разбираш каквото ти падне. Никъде не пише безплатна виза, а че се не се плаща за виза, плаща се за процедурата, визата никой не можа да ти я гарантира.
След 2008 е доста трудно да се изкара работна виза. Пък се и радвайте,че не сте дошли, че като ви забият в някой пущинак ще пищите на умряло.
Обяснявам:плаща се процедурата+визата отделно.Цената на визата не влиза в услугата и си я плащаш.Както и медицинските.Това си е така.Може би аз не мога да те разбера
Да емигрираш е лесно.Но за да си свалиш цървулите и пояса с мускалите са необходими десетилетия
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Не ме разбираш. На фирмата им плащаш само за процедурата и те не ти гарантират визата т.е парите които даваш са само за процедурата,а резултати е че може и да не получиш виза, няма как да платиш визата преди да я получиш. Процедурата е много скъпа гледам, но трябва да сте наясно, че цената не определя резултата.
Същото важи и за посредниците по имиграционната процедура, на практика от тях нищо не зависи, държавния служител решава. Работата на фирмата приключва до момента на подаване на документите за виза, щом се е стигнало до там, няма как да ги обявите за измамници, те не могат да повлияят на решението на държания служител.

Радой Ралин
pumpy

Мнение от pumpy »

Преди много, много години, асистентката ми в Радомир се пенеше, че видиш ли дали половин прасе на някакъв професор в София за уроци на сина й, апък него накрая не го приели в Медицинска Академия.......а то детето не учило, съответно не си минало изпита, но професора виновен: нереални очаквания за половин прасе :)
никой

Мнение от никой »

IRA написа:Не ме разбираш. На фирмата им плащаш само за процедурата и те не ти гарантират визата т.е парите които даваш са само за процедурата,а резултати е че може и да не получиш виза, няма как да платиш визата преди да я получиш. Процедурата е много скъпа гледам, но трябва да сте наясно, че цената не определя резултата.
Същото важи и за посредниците по имиграционната процедура, на практика от тях нищо не зависи, държавния служител решава. Работата на фирмата приключва до момента на подаване на документите за виза, щом се е стигнало до там, няма как да ги обявите за измамници, те не могат да повлияят на решението на държания служител.
IRA мислих да спря по темата ама колегата вълк се включи.Значи,виж,той говори за безплатна виза :!: Тя се плаща отделно пък било то и на държавата.Няма безплатна виза.Кой е казал че тя влиза към парите за ДК???Тоя захаросан разказ подвежда.Затова имаше включване от мен
Пък за посредникът кой каквото иска да си мисли аз си имам мнение на база познати и доста четене из нета.Не ги намирам за мошеници а за развей прах.Но да се измъкнат че те нямали никаква вина малко вече ми бие на цинизъм.Че то можеха и на мен да ми дадат тея пари и пак тоя резултат щеше да е.
Писахме вече кой какво бил чул от госпожата,случая на Финикс Аризона,МССН спомена за още случаи та затова сега пак да дъвчем едно и също нещо,смисъл аз не виждам.Тука 10 души канадци казаха че било българска работа цялата работа ама май е така само че от ДК.Ще мине време може и още бакии да лъснат
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

никой написа:... Пък за посредникът кой каквото иска да си мисли аз си имам мнение на база познати и доста четене из нета.Не ги намирам за мошеници а за развей прах.Но да се измъкнат че те нямали никаква вина малко вече ми бие на цинизъм.Че то можеха и на мен да ми дадат тея пари и пак тоя резултат щеше да е.
Писахме вече кой какво бил чул от госпожата,случая на Финикс Аризона,МССН спомена за още случаи та затова сега пак да дъвчем едно и също нещо,смисъл аз не виждам.Тука 10 души канадци казаха че било българска работа цялата работа ама май е така само че от ДК.Ще мине време може и още бакии да лъснат
Май от там трябваше да започна, преди да си губя времето тук :tmi:
Аз лично бих заложил на мнението на "10 души канадци", включително и на това на PHOENIX ARIZONA.
Защото единственото негативно нещо, което прочетох от PHOENIX ARIZONA е това:
PHOENIX ARIZONA написа:... Не за съжаление до днес въпреки проведените няколко опити и разговори не съм получил съдеиствие нито от ДК Лигъл Практис-Торонто Деси Йорданова нито от нейните партньори в този бизнес Норд Ленд Имигрешън-Риджаина въпреки че съм клиент и на двете фирми.Много добре са знаели какъв е моя работодател.

... Не съм само аз с проблеми в този ресторант ... Така че има сериозни проблеми не съм единствен.

... Защото през целия процес каквото беше поискано от мен аз го правих веднага на момента а сега когато аз имам нужда от съдеиствие тишина няма съдеиствие.

Поздрави
Дяко
Но в същото време намерих и следните му коментари:
PHOENIX ARIZONA написа:
JITOMIR999 написа:It is really good, probably the best
Съгласен съм с колегата. :) Писал съм на страницата на DK
PHOENIX ARIZONA написа:Сега аз ще Ви кажа как е при мен
...
Аз винаги се свързвам с Деси предварително и пиша мейл и я питам кога е удобно да я потърся по скайп.
По другия въпрос това че на работодателя не му струва нищо не е вярно, всички такси за документи, LMO, нито един работодател не може да наеме работник от чужбина без фирма посредник които да е одобрен от :
Immigration Consultants of Canada Regulatory Council (ICCRC). http://www.iccrc-crcic.ca/home.cfm"
Всяка услуга се плаща сумата която съм платил към DK e на половина от това което ми искат Канадските адвокатски кантори ...
PHOENIX ARIZONA написа:... Благодарение на съвместните ни усилия на Деси от DK Legal Practice и мен всичко това е вече реалност.
За което съм много благодарен лично на Деси и на целия екип от фирмата ...
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Отделни включвания в темата чудесно олицетворяват онзи тип нашенски кандидат-гурбетчии, които не могат или не желаят да се справят сами. Същите натоварват с нереалистични очаквания наетите от тях посредници и при неуспех са готови да удавят посредника в капка вода. Обвинявайки посредника заради изгубените пари и надежди.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Основния проблем е че хората си мислят, че като плащат много пари , то трябва 100% да получат виза.
Ако не си много търсен специалист, вероятността да попаднеш на добър работодател е много малка. Той за да не може да си намери работници в Канада или плаща малко или условията са лоши, по всяка вероятно работното място е някъде по горите. Направо трябва да се радвате ,че не са ви заточили някъде на северния полюс. За обща работа в Европа можете да си намерите по добри условия, не знам защо се бутате в Канада.

Радой Ралин
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:Преди много, много години, асистентката ми в Радомир се пенеше, че видиш ли дали половин прасе на някакъв професор в София за уроци на сина й, апък него накрая не го приели в Медицинска Академия.......а то детето не учило, съответно не си минало изпита, но професора виновен: нереални очаквания за половин прасе :)
Ха, ха, ха...това ми напомни за моята кандидатстудентска кампания. Родителите ми ме изпратиха със същите надежди в София на двуседмичен курс по рисуване при професор Чоканов (забравил съм Кръстьо или Деньо беше). Той, човекът, си вършеше съвестно работата ама само дето на мен хич не ми беше до рисуване. Бях повече отдаден на досреднощните (а понякога и до зори) купони по студентски квартири и гонене на гаджета из цяла София. Като се има предвид, че бях под "опеката" на една братовчедка само с 3 г. по-голяма от мен.
Е, за резултатите от изпита по рисуване във ВИАС и сами може да се досетите. :)

Ама ми го върнаха тъпкано после, де. Набутаха ме във военното училище в Шумен. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Zacks

Мнение от Zacks »

Здравейте,
Тъй като темата ми е интересна и познавам /индиректно/ Десислава Йорданова реших да се включа и аз.
Както казват, явно е добър търговец, защото винаги разговорите с нея са били приятни, но и полезни.

1. Познавам хора, който вече са в Канада и са заминали с нейно съдействие /суми и срокове незнам/.
Като цяло те бяха доволни - да, имало е дребни технически грешки по документи и т.н., но като цяло ок.
До тук по темета DK Legal.

2. Ще вметна, че в САЩ за подобен документ, работодателят кандидатства пред местното бюро по труда, като доказва, че не е намерил местен с такъв опит, както, и че не е сложил елиминационен критерии в обявата - примерно майчин език - Български. Също така, след като работодателят докаже това, таксата е в размер на 9 000$ беше преди 7г. и това е само таксата, която плаща работодателят. т.е. Явно тези услуги са скъпи. Да, 8000 $ е сериозна сума за БГ стандарт, та дори и за Канадски вероятно, но това е положението.

3. Всички ползват определи учители за подготовка за интервюто, както и плащат определени суми за това.
Познавам хора, който се готвиха за интервю повече от 6 месеца по 4 пъти седмично, това е около 2800 лева само подготовка за интервю (каквото и да значи това) и накрая пак не минаха - забравих да спомена, че нямат договор.
Това означава ли, че всички, които ползват учители по френски, които ги подготвят освен по езика, ги подготвят и за тънкостите на интервюто трябва да се убидени, сърдити или да си търсят правата по съдебен път ?

Когато търсим услуга следва да проучим внимателно и тогава да изберем. За да се сърдим само на себе си.
Когато ходя на лекар питам всички познати - при кого да ида ? И всички доволни, да но на мен не ми помогна, за мен той е виновен, не аз.
Когато ходя в автосервиз, пак те са виновни, защото аз съм питал и всички доволни, но накрая пак моята кола е счупена.
Извод:
В нищо няма успеваемост на 100% в този живот, но наистина съжалявам за кандидатите, които и не са успяли са похарчили толкова много (за мен поне) пари. Но ако наистина го желаете - не се отказвайте. Щом вече имате IELTS, може да поразгледате стандартните процедури и да се окаже по-лесно от колкото очаквате.
Bau
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

klisurov написа:
agent Ozo написа:... ник-ът "wolf" е поръчков, че това е човек на Деси ...
Доста ще да е предвидлива тази дама - още преди две години да се подсигури с ник ..

Не знам дали е предвидлива
но е със сигурност мълчалива
две години е време доста
да напише само два поста
и със сигурност не е роднина
на монреалската разгонена стрина
дето драска нон-стоп на два скрийна

4 your Pulitzer consideration :D

Колкото пO един кандидат не отговаря на условията или е натъкмявал документи, толкова пO има нужда от посредник. Да дадеш 8 бона на някаква фирма си е направо безумие. Не познавам Десислава и не я защитавам, защото случаят е "he said she said", но да се оставиш да загубиш такава цифра говори за голямо отчаяние и наивитет, да не кажа дори друга дума. За съжаление, който не може да си направи домашното сам, си плаща солено за частни уроци без гарантиран резултат.
Ако въпросната фирма си е изпипала договора по адвокатски и ако потърпевшият не е чел дребния шрифт, ще получи рифънд колкото ще получи от умрял писмо, сори за което!
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Сумата е голяма и на всичко отгоре ще ви отнеме години да си ги върнете дори и да вземете виза за Канада,а дори по всяка вероятно бихте загубили и повече пари.

Радой Ралин
wolf

Мнение от wolf »

Историята ми е напълно истинска и човека който най - добре знае и може да потвърди за нея е именно PHOENIX ARIZONA, понеже сме лични приятели и се чуваме всяка вечер по телефона.
Относно въпроса защо имам само два поста ще кажа, че чета форума от доста време, но смятам, че не съм длъжен да пиша, след като нямам достатъчно информация за процедурите по кандидатстване и всички подобни неща, аз не съм като някой от хората в този форум, които само си чешат езиците с празни приказки!!!

Извинявам се за израза "Не се плаща за виза" - имах в предвид, че този разход се плаща отделно на правителството и не влиза в сумата, която се плаща на посредника.

Всеки има право да вярва в каквото си иска и сам да определя бъдещето си!!
Публикувай отговор