Социaлът разваля хората. Губи ценни години от живота им. Ако можете да го избегнете, направете го!

Няма как да го разберете, но не крадете от мен. Аз моите 36% си ги давам на държавата все едно. Или ако не искам да ги давам се местя в Албърта или на юг.agent Ozo написа: Като по този начин мързеливците-социаладжии крадат от паничката на работещите с благословията и с помощта на правителството.
Зависи от хората, но да се върнем на темата най добре за градинитеBistra написа: Социaлът разваля хората. Губи ценни години от живота им. Ако можете да го избегнете, направете го!
Пишеш преди да прочетеш какво ти казват. Имало варианти при които при определени условия се покрива (вероятно) изцяло разликата и за хора без доходи. Ако имаш доход е ясно и съм дал линк към калкулатор да си сметнеш колко ще ти върнат в зависимост от дохода. Обаче е интересен да се знае и случая за хора без доход.Bistra написа:Родителите плащат винаги 25 $, ако това е цената. После обаче при подаване на данъчна декларация държавата им прави refund в зависимост от доходите. Поне по мое време беше така. Hе вярвам да се е променило.
Първосигнална реакция на която и аз се хванах в началото. Ако си стоиш в къщи и си гледаш детето са изгубени 6 години за едно дете през които е можело да се изучиш и да започнеш да имаш доход междувременно, а не чак след това. Ако децата са повече ситуацията става още по-сложна.Bistra написа:Хе-хе-хе...като нямаш доход си стоиш в къщи и си гледаш детето.
Дете или деца от двама души ли се гледат?yahoo написа:Първосигнална реакция на която и аз се хванах в началото. Ако си стоиш в къщи и си гледаш детето са изгубени 6 години за едно дете през които е можело да се изучиш и да започнеш да имаш доход междувременно, а не чак след това. Ако децата са повече ситуацията става още по-сложна.Bistra написа:Хе-хе-хе...като нямаш доход си стоиш в къщи и си гледаш детето.
Точно казано.yahoo написа:Всеки сам решава как да го направи най-добре, но и моя съвет е да се възползвате максимално от създадените програми за подпомагане защото те точно за това са създадени (ако решите че са ви от някаква полза). После цял живот ще плащате за да продължи да ги има без значение дали сте ги ползвали.
Други избират сигурния доход от социала, комбиниран с работа по подготовка на бъдещата реализация, всеки сам си решава кое го кара да се чувства по-добре.Bistra написа:Ако бяхме избрали да сме на социaл щяхме да взимаме повече пари в този начален етап. Да, ама не избрахме и не съжалявам, че сме се ограничавали известно време.
Абсолютно. Тук виждам залитания в двете възможни крайности "не ползвайте социал в никакъв случай" и "направте всичко възможно да вземате социал максимално дълго, щото е голяма далавера".yahoo написа:Всеки сам решава как да го направи най-добре, но и моя съвет е да се възползвате максимално от създадените програми за подпомагане защото те точно за това са създадени (ако решите че са ви от някаква полза). После цял живот ще плащате за да продължи да ги има без значение дали сте ги ползвали.
Боли го мите, боли го, но когато започнеш да наемаш хора и да им плащаш заплатата от джоба си и да ти напускат съответно ще разбереш за какво говоря. А за ученето се взима заем и/или стипендия, завършва се и си готов. Другото са небивалици с малки изключения...miteto написа:Canadian experience - bullshit - боли го някой фара, че си носил кашони в Le Tabarnac Mobilier, когато кандидатстваш за инженер или финансист.