Дарявате ли

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Дарявате ли

Мнение от Bistra »

Chomsky написа:Лъжеш
М-Дааа, не се нервирам и си оставам вечно млада... :D
Само дето ми се затвръждава мнението, което изказах и на лични, само че ти се промъкваш като глист и не се предаваш. :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Chomsky

Мнение от Chomsky »

Bistra написа: А аз съм...ако.., изключително рядко (Сори, особеност на характера!) ;)

Eee, to much information!
леко, не се нервирайте, че ще остареете бързо.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Chomsky написа:Eee, toо much information!
Ако ми беше съученик/чка, както един/а имаше претензия навремето, щеше да знаеш да пишеш поне малко грамотно. :D И младей, младей, нал тъй?! ;) :lol:
Ти даряваш ли между другото, все се каня да попитам? Обикновено питащият би трябвало да дава и пример. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Дарявам.
voice

Мнение от voice »

Дарителството е сложен и свързан с отговорности процес. Ако просто даваш средства или вещи на някого може да е много опасно и безотговорно. Но това вие сигурно си го знаете. Да даряваш е трудно и отговорно начинание. Няма да изпадам в сложни описания, но за небичащите да разсъждават ще се наложи. Да дадеш пари и/или блага на някой който ще ги използва за чужди каузи може да е пагубно. Когато имаш компания и от печалбата заделяш за "дарения" първо трябва да се замислиш дали хората , които са то помогнали да ги спечелиш не ги заслужават повече. Когато даваш пари на наркомана в метрото трябва да се замислиш дали тези пари няма да му помогнат утре да продаде наркотик на твой близък или да му прецака живота. Когато "даряваш" пари на този дето иска лишаваш някой дето има нижда повече от него в 100% от случайте. Да натрупаш средсва от неплатени данъци, експлоатация и продажба на боклуци и да построиш грозна църква не е дарителство.
Истинския дарител дарява тогава когато вижда, че има нужда, а не тогава когато има излишък. Истинския дарител го прави естествено без дори да съзнава , че дарява. Истинския дарител не чака бележка за данъчно облекчение.
Светът е такъв какъвто е, картината е такава каквато е наисувана!
В крайна сметка не забравяйте, че имате пълно право да правите кавото си пожелаете!
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

voice написа:Когато даваш пари на наркомана в метрото трябва да се замислиш дали тези пари няма да му помогнат утре да продаде наркотик на твой близък или да му прецака живота.
Писах вече, че съм се замислял и колкото повече се замислям не мога да намеря по-правилното решение в много от случаите. Ако никой не му даде пари на такъв има реална опастност да отиде и да ограби някого или дори да пребие/убие волно или неволно някого за да си набави "нужните" му средства. Ако му дадеш пък го буташ още по-надолу в пропастта в която е изпаднал.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

voice написа:Дарителството е сложен и свързан с отговорности процес. Ако просто даваш средства или вещи на някого може да е много опасно и безотговорно.
Айде, още един "умник" се включи и започна да ни поучава още с първото си мнение. На което аз бих рекнала: АРЕ, СИКТИР! :D
Ще дарявам, на който АЗ си преценя и когато АЗ реша, че мога и имам нужда от това! :geek:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

yahoo написа:Писах вече, че съм се замислял и колкото повече се замислям не мога да намеря по-правилното решение в много от случаите. Ако никой не му даде пари на такъв има реална опастност да отиде и да ограби някого или дори да пребие/убие волно или неволно някого за да си набави "нужните" му средства. Ако му дадеш пък го буташ още по-надолу в пропастта в която е изпаднал.
Това ли ви учат на рейките? Да нямате идея какво въобще правите? :D
Естествено, че да дадеш на наркоман или просещо цигане на улицата, не е никакво дарение...Просто измъкване от досадната ситуация - някой с лоша хигиена да ти препречва пътя. :D
voice

Мнение от voice »

yahoo написа:
voice написа:Когато даваш пари на наркомана в метрото трябва да се замислиш дали тези пари няма да му помогнат утре да продаде наркотик на твой близък или да му прецака живота.
Писах вече, че съм се замислял и колкото повече се замислям не мога да намеря по-правилното решение в много от случаите. Ако никой не му даде пари на такъв има реална опастност да отиде и да ограби някого или дори да пребие/убие волно или неволно някого за да си набави "нужните" му средства. Ако му дадеш пък го буташ още по-надолу в пропастта в която е изпаднал.
Най-добре е да направиш това което не трябва да не правиш! Ако не си сигурен в действията или бездействията си направи това което ти харесва !
voice

Мнение от voice »

Започнах да пиша във форума именно поради желанието да задоволя потребност в мен за помощ и взаймопомощ!
Смятам и вярвам в това , че понякога един съвет може да е безценнен. Аз съм получавал много такива и понеже нама как да се изкаже благодарност за това и няма как да бъдат остойностени и аз бих желал да помогна ако мога и както мога. Радвам се, че помагам на някой да си избият комплексите още с първия си пост, но от опит знам че това е само опит и никога не се стига до полужителен резултат. Но важното е да се опитва! Уважавам хора които не се спират с експериментите та дори и да прекаляват.
Ако някой има метод за даряване и помощ който смята за интересен, моля да сподели! Ще се радвам да го обсъдим и да си помагаме та дори и в борбата с демоните в нас!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аха, дойдохме си на думата! Аз ти препоръчвам горещо да се свържеш с Г-н Chomsky, (може и на лични :lol: ) вместо да си губиш времето в някакъв си там форум.
Имате явно общи интереси и теми за обсъждане. Успех! :y:
П.П.
Сега ми идва нещо на ум. Като се огледам в близкото си обкръжение, май, май само аз съм "лудата" да давам баницата...Баща ми и съпругът ми са изключително резервирани по отношение на дарителска дейност.Значи по повод на това, дето някои се опитват тормозейки ме да ме вкарат в "правия път"... Горчивата истина е : Аз ида ли си, секва кранчето. ;) Като гледам, май и сред съфорумците има такава тенденция - да не са много дащни. На приказки всеки е силен, особено когато си скрит зад 350 различни ника. Даже и да подведеш някого - голям праз! Ще го минем в графа - грешки, т.е. - недарителство. Айде със здраве и помислете преди всичко за собствените си демони, преди да изправяте чуждите! :)
Последно промяна от Bistra на Пет Сеп 27, 2013 11:24 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

voice, (ако случайно не си наясно) има си един много ценен списък в твоя профил за незабавно разкарване на всички досадни елементи, само не го прави много голям, че така няма да остане почти нищо за четене (не че има особена полза от това) :lol:
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

Chomsky написа:...Давате ли някаква част от изработеното или пък от усилията си с цел благотврителност?
В случай че ви е убягнал този момент, коледните празници дават възможността всеки да преосмисли даренията си. На този сайт можете да си изберете организация която да подкрепите, всички до една регистрирани в Revenu(e) Canada.
https://www.canadahelps.org/BasicSearch.aspx"
Щедри и щастливи празници ви пожелавам!
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

да напиша и аз нещо за предстоящата като епидемия благотворителност. подобно като цензурата и тя трябва да започва от семейството. но за разлика от цензурата, не бива да свършва само в него.
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Публикувай отговор