Обикновено в комплектите с инструменти има и от 2-та вида ключове, като се строшат едни, зимаш от другите, те повечето си имат почти пълно съответствие отсреща.ablood написа:Тези дни сменях свещите и спирачките на Сибринга на жена ми и с изненада установих, че всички болтове и гайки са по метричната система.
Имаше Made in Canada части.
Мерни единици в Канада !
Re: Мерни единици в Канада !
Embrace your climate change!
- ablood
- Обратна връзка:
"Почти" пълното съответствие ти гарантира превъртане на главата, ако говорим за болт, излаган на влага и неотвинтван от няколко години.7George написа:Обикновено в комплектите с инструменти има и от 2-та вида ключове, като се строшат едни, зимаш от другите, те повечето си имат почти пълно съответствие отсреща.ablood написа:Тези дни сменях свещите и спирачките на Сибринга на жена ми и с изненада установих, че всички болтове и гайки са по метричната система.
Имаше Made in Canada части.
Превъртяната глава трябва после да се реже, разпробива, нарязва нова резба... ако е на закучено място (а то обикновенно е) е на практика невъзможно.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Обикновенно са заварява гайка на повреденото място, обикновенно скъсан болт и в повечто случай работи. Пробвай ако ти се наложи някой път.ablood написа: "Почти" пълното съответствие ти гарантира превъртане на главата, ако говорим за болт, излаган на влага и неотвинтван от няколко години.
Превъртяната глава трябва после да се реже, разпробива, нарязва нова резба... ако е на закучено място (а то обикновенно е) е на практика невъзможно.
- ablood
- Обратна връзка:
Това също е вариант, но нанася страховити щети на всичко не-стоманено наоколо.
- Дякон Игнатий
Да , така е , ами и повечето нашенци ги слушам по шебекарски : питам го как му харчи колата ? А те: миииии ( с подрапване по врата) 30 $ на седмица7George написа:Повечето канадци мерят разхода в "зареждам Х пъти на седмица/месец моята кола" и ги е страх да изчислят реалния разход, или не им трябва да го правят.Marto написа:Повечето канадци мерят разхода на гориво в мили/галон. Допълнително, канадският (английският) галон е доста повече от американския.rolyd написа: Бензина се продава в литри
Да ги питаш к'ви бръмбари им бръмчат из кратуните....
Все едно : колко струва хляба ? Отговор - една синя хартийка.....баси...
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Познавам такива дето на всяко зареждане смятат и записват ама и това не помага да ти падне разхода 

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Да, но помага да разбереш кога имаш проблем с автомобила.ivanko13 написа:Познавам такива дето на всяко зареждане смятат и записват ама и това не помага да ти падне разхода
- ablood
- Обратна връзка:
Един майстор на трансмисии ми разправя за една женица, която карала месеци без да разбере, че трансмисията и е блокирала перманентно на втора.
Чак когато тръгнала извън града и прегряла двигателя разбрала, че нещо не е наред.
Чак когато тръгнала извън града и прегряла двигателя разбрала, че нещо не е наред.
- optics
- Модератор
И аз съм от тях. Отнема секунди да вкараш данните в програмата, но пък е интересно да гледаш графиките после. Естествено, че не помага да спадне, трябва да свикнеш с мисълта кога е по-висок.ivanko13 написа:Познавам такива дето на всяко зареждане смятат и записват ама и това не помага да ти падне разхода
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- ablood
- Обратна връзка:
Аз докато плащам вадя телефона и за няколко секунди деля литрите на километрите.
Ако не съм на кеф деля километрите на литрите и си самовнушавам, че тръка харчи като некой събкомпакт.
Ако не съм на кеф деля километрите на литрите и си самовнушавам, че тръка харчи като некой събкомпакт.
Аз правя същото - в кря на месеца извлечението се "самовкарва" в програмата о ми дава някаква идея, от която нищо не се променя. От както смених едната кола за хибрид, вноската се учеличи, бензина намаля, баланса е 50-60 кинта по-малко на месец и к'во от т'ва - за съжаление трябва да се ходи на работа и колата е единствения начин за това....optics написа:И аз съм от тях. Отнема секунди да вкараш данните в програмата, но пък е интересно да гледаш графиките после. Естествено, че не помага да спадне, трябва да свикнеш с мисълта кога е по-висок.ivanko13 написа:Познавам такива дето на всяко зареждане смятат и записват ама и това не помага да ти падне разхода
- optics
- Модератор
мога да пусна една хистограма от предишната кола тука ама довечера.
Има данни за около 70,000 км, ясно се вижда кога е градско, кога е екскурзия, кога е зима (в различна провинция), кога лято.
Има данни за около 70,000 км, ясно се вижда кога е градско, кога е екскурзия, кога е зима (в различна провинция), кога лято.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Нищо не смятам, лятото сипвам за 20 кинта на седмица, зимата 40. Това без значение колко струва литър. Разбира се ако се ходи некъде уикенда се досипва, но нямам никаква идея колко харчи колата и хич не ме интересува.
Dead Eyes See No Future
Тук, в Канада, пак е добре, че в повечето случаи имат някакъв SI еквивалент.
Та с малко калкулации можеш да си го "преведеш" на разбираем език.
Аз си я карам по европейската: литри на 100 км, цена за килограм, разстояние в милиметри/сантиметри/метри/километри.
палците(пусовете)/инчовете си ги обръщам по 2.54 см/инч
паундите/либрите грубо ги смятам като 1/2 кг (за по-точно ползвам .454 кг)
За голямо щастие температурата е в градус целзий, та не ми се налага да смятам сложни формули
Ама приятели от щатите като вземат да ми говорят колко студено било, т.к. е 50 градуса навън.. се озорям
(щото и като си го сметна, то прави към 10 целзии, та се чудя, тези пък що им е студено
и почвам да се съмнявам в сметките си)
Та с малко калкулации можеш да си го "преведеш" на разбираем език.
Аз си я карам по европейската: литри на 100 км, цена за килограм, разстояние в милиметри/сантиметри/метри/километри.
палците(пусовете)/инчовете си ги обръщам по 2.54 см/инч
паундите/либрите грубо ги смятам като 1/2 кг (за по-точно ползвам .454 кг)
За голямо щастие температурата е в градус целзий, та не ми се налага да смятам сложни формули

Ама приятели от щатите като вземат да ми говорят колко студено било, т.к. е 50 градуса навън.. се озорям

(щото и като си го сметна, то прави към 10 целзии, та се чудя, тези пък що им е студено

Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
@Pointzero
В Щатите е много дразнещо че използват Фаренхайд и Мили вместо километри..
Като живеех там и ме трепеха с прогнози от рода на: "Температурата утре ще е между 60 и 75 градуса" Трудно ми беше за интерпретация..
Иначе приблизителната формула доколкото си спомням е следната:
Температурата във Фаренхайд минус 30 делено на две.
Например:
100F = 35C
80F = 25C
60F = 15C
И т.н.
В Щатите е много дразнещо че използват Фаренхайд и Мили вместо километри..
Като живеех там и ме трепеха с прогнози от рода на: "Температурата утре ще е между 60 и 75 градуса" Трудно ми беше за интерпретация..
Иначе приблизителната формула доколкото си спомням е следната:
Температурата във Фаренхайд минус 30 делено на две.
Например:
100F = 35C
80F = 25C
60F = 15C
И т.н.
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN