ablood написа:....Бойко наистина сам подаде оставка, за разлика от Кадафи и Чаушеско, но е трудно да се определи границата между оставка по собствено желание и натиск. Отиващият си преценява дали упорството, или оставката ще му донесат повече ползи в дългосрочен план. Обосновките са прах вочите.
Ако Бойко беше упорствал, щеше да вземе още по-малко гласове на изборите. Това в последствие се оказа без значение, но ние можем само да гадаем, дали изпусна кокала поради тъпотия, или има брилянтен дългосрочен план. ББ е всичко друго, но не и тъпак.
Спред мен, Бойко е твърде зависим от някои "фактори". И това, че се прави на "ербап" си е само за пред нежните представителки на българския народ (и медиите). Външни ли са или вътрешни тези фактори - не знам... Впечатление ми направи скоропостижното му "завръщане" в сегашния парламент (след като категорично беше заявил, че "няма връщане, освен за изборния закон").
Бърза логическа връзка: 1. посещение в БГ от Вивиан (не знам си коя) от Брюксел. 2. Обсъждане в ЕП на "обстановката в БГ". 3. ГЕРБ се връща в парламента.
Това, разбира се е само малък пример от многото.
И накрая: не съм съгласен с подчертаното - Бойко (ГЕРБ) просто нямат план!
Диктува им се!
П.С. не отричам, че е възможна подобна картина с БСП. (виж bold-натото по-горе)