Блокадата на Народното Събрание 23 юли 2013

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Pointzero

Re: Блокадата на Народното Събрание 23 юли 2013

Мнение от Pointzero »

agent Ozo написа:Само дефинирай какво разбираш под понятието "мнозинство". Дали 121 и повече депутати или най-голяма парламентарна група, независимо от броя на депутатите. Защото аз пак ще повторя моето твърдение, че за ГЕРБ е вече немислимо да има 121 депутата и дори близка до тази брайка, да речем 115 и повече.
Важно!
agent Ozo написа: Ако ти не смяташ така, то може да ми се обадиш на лични за да се разберем при кого да направим депозита. Паите се депозират най-късно до денят за размисъл и се предават на спечелилият на следващият ден след официалното обявяване на резултатите.
Позициите не следва да бъдат променяни от днешна дата нататък, независимо от хода и насоката на обществените нагласи през този период.
Съгласен?
Щях да кажа при мен депозирайте, ама и аз ми се иска да "влеза". :D
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Pointzero написа: Несериозно ми се струва в един "метеорологически" форум да се обсъждат подобни теми.
Освен ако не са закъсали много за "обсъждащи" потребители.
Не съм съгласен. Свидетел съм как се обсъжда в други подобни специализирани форуми.
Има и хора дето се обаждат - "абе не му е мястото на това тука" но повечето контрират, че става въпрос за
реалността в която живеят и не може дотолкова да се абстрахираш от живота, че да говориш само за хобито си
когато примерно мафията се готви да си раздаде 1 милиард.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Бойко наистина сам подаде оставка, за разлика от Кадафи и Чаушеско, но е трудно да се определи границата между оставка по собствено желание и натиск. Отиващият си преценява дали упорството, или оставката ще му донесат повече ползи в дългосрочен план. Обосновките са прах вочите.

Ако Бойко беше упорствал, щеше да вземе още по-малко гласове на изборите. Това в последствие се оказа без значение, но ние можем само да гадаем, дали изпусна кокала поради тъпотия, или има брилянтен дългосрочен план. ББ е всичко друго, но не и тъпак.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Последното не е ясно. Да си спомним по колко пъти си сменяше мнението. Ще дига данъка, ще сваля данъка и т.н. има много примери.
Създава се впечатлението че колчем каже нещо от себе си, все е грешно. Решението за оставка по всяка вероятност е обмислено от щаба от съветници.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Pointzero

Мнение от Pointzero »

optics написа:
Pointzero написа: Несериозно ми се струва в един "метеорологически" форум да се обсъждат подобни теми.
Не съм съгласен. Свидетел съм как се обсъжда в други подобни специализирани форуми.
Има и хора дето се обаждат - "абе не му е мястото на това тука" но повечето контрират, че става въпрос за
реалността в която живеят и не може дотолкова да се абстрахираш от живота, че да говориш само за хобито си
Добре, нека си обсъждат. Макар, че не съм съгласен да влизам в тясно специализиран форум , където се очаква да обсъждаме професионални теми, но някои да се заплесват с политически такива. Има си място. Повечето "нюз" сайтове имат форуми.
Така, че аз съм "ЗА" тези, които "се обаждат".

Но все пак, защо не прокоментира другата ми забележка: Votes: 49?
Едва ли във въпросния форум активните потребители са 49.
Pointzero

Мнение от Pointzero »

ablood написа:....Бойко наистина сам подаде оставка, за разлика от Кадафи и Чаушеско, но е трудно да се определи границата между оставка по собствено желание и натиск. Отиващият си преценява дали упорството, или оставката ще му донесат повече ползи в дългосрочен план. Обосновките са прах вочите.

Ако Бойко беше упорствал, щеше да вземе още по-малко гласове на изборите. Това в последствие се оказа без значение, но ние можем само да гадаем, дали изпусна кокала поради тъпотия, или има брилянтен дългосрочен план. ББ е всичко друго, но не и тъпак.
Спред мен, Бойко е твърде зависим от някои "фактори". И това, че се прави на "ербап" си е само за пред нежните представителки на българския народ (и медиите). Външни ли са или вътрешни тези фактори - не знам... Впечатление ми направи скоропостижното му "завръщане" в сегашния парламент (след като категорично беше заявил, че "няма връщане, освен за изборния закон").
Бърза логическа връзка: 1. посещение в БГ от Вивиан (не знам си коя) от Брюксел. 2. Обсъждане в ЕП на "обстановката в БГ". 3. ГЕРБ се връща в парламента.
Това, разбира се е само малък пример от многото.

И накрая: не съм съгласен с подчертаното - Бойко (ГЕРБ) просто нямат план! Диктува им се!
П.С. не отричам, че е възможна подобна картина с БСП. (виж bold-натото по-горе)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Pointzero написа:
optics написа:
Добре, нека си обсъждат. Макар, че не съм съгласен да влизам в тясно специализиран форум , където се очаква да обсъждаме професионални теми, но някои да се заплесват с политически такива. Има си място. Повечето "нюз" сайтове имат форуми.
Така, че аз съм "ЗА" тези, които "се обаждат".

Но все пак, защо не прокоментира другата ми забележка: Votes: 49?
Едва ли във въпросния форум активните потребители са 49.

Другата забележка въобще не съм я видял. Това обяснява защо не съм я коментирал. Сега я видях. Чудиш се как са гласували повече отколкото активни потребители има. Аз имам една хипотеза - гласували са и от "неактивните" :)
А тва дето си имало място... ми значи си пурист ;-)

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор