Как се доказва трудов стаж?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
nikolinabo

Как се доказва трудов стаж?

Мнение от nikolinabo »

Моля помогнете!
Как се доказва трудов стаж..
Препоръка от работодател едва ли ще е достатъчно?
Трудовата книжка трябва ли да се снима и да се завери някъде?
От НОИ бележка или друг документ?
Или някой знае ли дали има информация във офицялния сайт, защото аз не я намирам?

Питам за Провинционалната програма за Манитоба.

Намерих отговор като се обадих на имиграционните в Манитоба.
За Българи изискванята са като за всички останали:
1. Reference Letter from the employer
(company logo, start-end dates, salary, position held, what duties were performed, signature and seal)
2. Job Contract
Аватар
AsicsFan

Re: Как се доказва трудов стаж?

Мнение от AsicsFan »

Извинявай късния отговор, но сега виждам темата.

Да - така се доказва. Принципно реферънс летър вземи от който можеш, но последните трима работодатели задължително.

При мен лично нещата са така:

1) преведена от заклет преводач трудова книжка - там така или иначе си пише кога при кой на кои дати и за колко си работила
2) писмо от последните трима работодатели на английски (или преведено от заклет ако е на БГ) в свободна форма където пише "настоящото удостоверява че лицето АБВ ГДЕ е работило в компания ЕЖЗ през периода 01.01.2002-01.02.2003 на длъжност ЮЯ. подпис: $%$%$% (Пешо от Харманли, мениджър продажби)" - ВАЖНО - Пешо трябва да ти е бил пряк мениджър, също може да опише какво си правила по длъжноста
3) references list - координати на преките ти мениджъри от последните три компании където си работила - имейли, телефони, имена - и пиши каква е часовата разлика ей! че повечето рекрутъри са ужасно ТЪПИ лица и ще звънят на работодателя ти в 3 през нощта и после като чуят пожелания за майките си ще ти откажат работата

Много зависи кой точно ти иска информацията - ако е по имиграционна процедура - дай им всички документи които поискат. Ако е работодател и ти кандидатстваш за работа в Канада, трудовата книжка е TMI - Too Much Information. но ако държиш на работата и нямаш избор, дай. Аз на рекрутърката за настоящата ми работа и дадох трудовата книжка но 5 минути и обяснявах как си е превишила правата и ако ме мотае още малко ще има скандал, та не само че млъкна, ми даже ми се обади същия ден да ми каже че съм приет :)

Успех
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
Публикувай отговор