На скрап-овете където влизаш и сам си вземаш частите, Сентра 2001 трудно ще намериш, а по принцип в другите където отиваш и питаш това имате ли, електроника никой не се занимава да вади, там искай алтернатор, стартер, полуоска и т.н., за електроника обикновенно ти казват ходи при концесионера.Ascao написа:Ами аз кат викам, че затука американска кола си требе :idea: Ама не - японските по не се чупели...rolyd написа: Дайте някакви идеи /адреси/ за автогробища за втора употреба авточасти, че за нови поне за сега не ми се мисли..... тези части са малко по специфични ...
Хвърли едно око на булевард Сен Жан Баптист в района между 40-ката и Анри Бураса. Има доста голяма автоморга. Само не ми е много ясно кат си го свалил сичкия тоз чаркаляк от твойта кола, как ще се закараш до там?
Цени на авточасти и автоуслуги в Монреал !
Re: Цени на авточасти и автоуслуги в Монреал !
Така и направих ................ срещу 400$ се сдобих с нови чарколяци. След като ги смених и лампата изчезна напълно ...... дано този път да е задългоtodor73 написа: На скрап-овете където влизаш и сам си вземаш частите, Сентра 2001 трудно ще намериш...............................ходи при концесионера.

Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)

Ето информация относно обслужване на Хюндай Акцент 2003
Купен на 7 години на 110 000 км.
Сега е на 10 година и на 140 000 км.
Всички ремонти са направени със собствени сили и са купувани само частите (повечето от които са от интернет на значително по-ниска цена).
Намерих много руски книги за ремонт от интернет и това доста помогна, защото дават подробни указания за реда на разглобяване и сглобяване.
Веднага след купуването:
Купуване на гедоре 70$, звездо-гаечни ключове 50$ и масален крик със стойки 40$, както и някои други инструменти от Canadian Tire
Намазване на подкалниците с битумна паста с фибри 2 кутии по 3 кг общо 60$ от Canadian Tire
Смяна на накладки от Canadian Tire 30$ (оказаха се боклук и свършиха след няма и 10 хил)
Смяна на ангренажен ремък и обтегач 60$ (трябваше да се откача единия тампон на мотора)
Смяна на картера зашото беше ръждясал и капеше 70$ (дойде от Корея за 8 дни)
Смяна на предни спирачни тръбички 30$ (купени от NAPA)
Година и половина по-късно:
Втора смяна на накладки (този път керамични) плюс дисковете (поцинковани с дупки) отпред 140$
Смяна на 4те амортисьора 550$ + скоба за свиване на пружините 30$
Смяна на четки на стартер, който отказа внезапно 10$
Това обаче бешепридручено със сваляне на тръбата за изгорелите газове, иначе няна начин да се извади стартера.
Един човек със същия проблем плати 90$ ремаркаж + 305$ смяна на стратрер. Един рециклиран стартер иначе струва към 100$, но рецилажа не включва друго освен разглобяване смяна на четки и втулки или лагери, сглобяване и боядисване за да има добър търговски вид.
Не съм споменал смяната на масло за мотора, скоростите, смяна на свещи, филтри и гуми понеже това са консумативи.
Надявам се написаното да е е полезно.
Купен на 7 години на 110 000 км.
Сега е на 10 година и на 140 000 км.
Всички ремонти са направени със собствени сили и са купувани само частите (повечето от които са от интернет на значително по-ниска цена).
Намерих много руски книги за ремонт от интернет и това доста помогна, защото дават подробни указания за реда на разглобяване и сглобяване.
Веднага след купуването:
Купуване на гедоре 70$, звездо-гаечни ключове 50$ и масален крик със стойки 40$, както и някои други инструменти от Canadian Tire
Намазване на подкалниците с битумна паста с фибри 2 кутии по 3 кг общо 60$ от Canadian Tire
Смяна на накладки от Canadian Tire 30$ (оказаха се боклук и свършиха след няма и 10 хил)
Смяна на ангренажен ремък и обтегач 60$ (трябваше да се откача единия тампон на мотора)
Смяна на картера зашото беше ръждясал и капеше 70$ (дойде от Корея за 8 дни)
Смяна на предни спирачни тръбички 30$ (купени от NAPA)
Година и половина по-късно:
Втора смяна на накладки (този път керамични) плюс дисковете (поцинковани с дупки) отпред 140$
Смяна на 4те амортисьора 550$ + скоба за свиване на пружините 30$
Смяна на четки на стартер, който отказа внезапно 10$
Това обаче бешепридручено със сваляне на тръбата за изгорелите газове, иначе няна начин да се извади стартера.
Един човек със същия проблем плати 90$ ремаркаж + 305$ смяна на стратрер. Един рециклиран стартер иначе струва към 100$, но рецилажа не включва друго освен разглобяване смяна на четки и втулки или лагери, сглобяване и боядисване за да има добър търговски вид.
Не съм споменал смяната на масло за мотора, скоростите, смяна на свещи, филтри и гуми понеже това са консумативи.
Надявам се написаното да е е полезно.
Кола - американска.
Смяна на масло:
Лицензиран сервиз - 75$ без таксите
КТайър - 65$ с включен въздушен филтър с таксите.
Бг сервиз - 130 $ ама супер било, от най-хубавото (не знам защо си мислят, че хората не могат да четат и проверяват)
Други повреди пак същото, в 2 бг сервиза, не могат въобще да разберат къде и какъв е проблема, но това не им пречи да предлагат смяна на някоя си част, ей така нищо че е нова. В третия поне след 3 пъти опит - грешка разбраха.
Лично мнение - не знам защо всеки който е сменял гуми, акумулатор или масло сам в Бг е решил тук да стане "майстор". И не мога да разбера защо като не можеш да оправиш такава кола, се хващаш и се изхвърляш, а после ставаш за смях.
Както и да е лирично отклонение. Според мен тук поддръжката на колата не е скъпа, ако попаднеш на свестен майстор. Частите също, макар "майсторите" вече да ни продадоха с огромна надценка, намират се на нормални цени, според класа на колата. И най-хубавото ако поне малко си кадърен можеш да си ги сменяш сам елементарните неща и да скипнеш "услугите".
Имам въпрос в тази връзка, при ремонт на автомобил в оторизиран дилър, ми казаха, че ако колата ти има повреда, освен тази за която отиваш, имали право да я спрат от движение, докато не бъде оправена ? Малко фантастика ми звучи, но все пак да попитам.
Смяна на масло:
Лицензиран сервиз - 75$ без таксите
КТайър - 65$ с включен въздушен филтър с таксите.
Бг сервиз - 130 $ ама супер било, от най-хубавото (не знам защо си мислят, че хората не могат да четат и проверяват)
Други повреди пак същото, в 2 бг сервиза, не могат въобще да разберат къде и какъв е проблема, но това не им пречи да предлагат смяна на някоя си част, ей така нищо че е нова. В третия поне след 3 пъти опит - грешка разбраха.
Лично мнение - не знам защо всеки който е сменял гуми, акумулатор или масло сам в Бг е решил тук да стане "майстор". И не мога да разбера защо като не можеш да оправиш такава кола, се хващаш и се изхвърляш, а после ставаш за смях.
Както и да е лирично отклонение. Според мен тук поддръжката на колата не е скъпа, ако попаднеш на свестен майстор. Частите също, макар "майсторите" вече да ни продадоха с огромна надценка, намират се на нормални цени, според класа на колата. И най-хубавото ако поне малко си кадърен можеш да си ги сменяш сам елементарните неща и да скипнеш "услугите".
Имам въпрос в тази връзка, при ремонт на автомобил в оторизиран дилър, ми казаха, че ако колата ти има повреда, освен тази за която отиваш, имали право да я спрат от движение, докато не бъде оправена ? Малко фантастика ми звучи, но все пак да попитам.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Много се съмнявам! Просто ги заплаши с нещо, като това...Joya написа:Имам въпрос в тази връзка, при ремонт на автомобил в оторизиран дилър, ми казаха, че ако колата ти има повреда, освен тази за която отиваш, имали право да я спрат от движение, докато не бъде оправена ? Малко фантастика ми звучи, но все пак да попитам.
I remember I took my dad's car to Speedy Brake and muffler. I had replaced the brake pads about 2 months earlier. They were refusing to take the car off the lift because the brakes were worn out. They would not show me, or let me see the car, and wanted to do a brake job. At which point I called the non-emergency line for the police and told them I wanted to report the theft of a car, and I knew where it was. The shop got all scared like and took the car down, and tossed me the keys. I waited for the cops and explained the situation. apparently they got a good talking to about it, and I was told to be on my way.
The only way a mechanic or shop can hold your car is if you owe them money and are refusing to pay.
a mechanic does not have the right to seize property. Period.
- ablood
- Обратна връзка:
Този цитат се отнася за Албърта,
Малко по надолу в същата страница пише, че в другите провинции механикът има право да арестува колата ако прецени, че е опасна, или замърсява.
Малко по надолу в същата страница пише, че в другите провинции механикът има право да арестува колата ако прецени, че е опасна, или замърсява.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Нещо не намирам официални становища по въпроса и изглежда няма такъв закон.
Ето какво правят някои гаражи за да си измият ръцете.
No such law, they cannot do this but what we do is request that the unsafe vehicle owner sign a liability waiver before driving away. We also stamp on the invoice "UNSAFE TO DRIVE" and if the customer refuses to to sign the waiver they "MUST" sign the invoice to release the car from our shop....
Ето какво правят някои гаражи за да си измият ръцете.
No such law, they cannot do this but what we do is request that the unsafe vehicle owner sign a liability waiver before driving away. We also stamp on the invoice "UNSAFE TO DRIVE" and if the customer refuses to to sign the waiver they "MUST" sign the invoice to release the car from our shop....
Попаднах на тази обява за наемане на лифт, но нямам лични впечатления:
http://www.mechanick.ca/Home.html"
http://www.mechanick.ca/Home.html"
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Благодаря за отговорите, предполагам става въпрос за по-големи повреди. За дреболия не би трябвало да правят проблеми, но все пак ще го имам предвид.
Започвам да се чудя защо и тук всичко става със заплахи
Започвам да се чудя защо и тук всичко става със заплахи

"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
- ablood
- Обратна връзка:
Блокирало задно спирачно цилиндърче например е диста масов и почти незабелижим проблем. Повечето дърти коли по улиците го имат без да знаят.Joya написа:...предполагам става въпрос за по-големи повреди.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.