Едно предупреждение към майките на бебета

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
succes

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от succes »

seeker написа:
ablood написа:"Насилствено" налагане на флуор, ваксини, предпазни колани, ограничения за тютюнопушенето, детските проходилки, кога можеш да оставиш детето си само...

Ясно е, че мнозинството няма достатъчно самодисциплина (или мозък) за да се грижи адекватно за себе си, децата и околните. Колкото и да се дразним, тези вмешателства в личните ни дела спасяват/удължават непрекъснато нечий живот/здраве. Всичко е много относително, така, че можем да дискутираме до безкрайност кое е прекалено и кое пропуснато. Решено е така и точка. Който не го кефи да ходи да скандира пред кметството.
Чета и не вярвам на ушите си :x
Отнемането на свободата е епидемия много по-страшна от всички изброени по-горе в началото на цитата заплахи. Така се почва, после забраните и ограниченията се разширяват. Накрая започват да пращат хората в концентрационни лагери.
ablood, утре ще решат, че да имаш три деца е прекалено. Решено е и точка. Идват и ти вземат едното дете. Ти какво ще направиш?
Не случайно Томас Джеферсън е въвел в американската конституция правото за притежаване на оръжие.

Освен това не може да се сложи под един знаменател ползването на предпазен колан и ваксинирането. Колана влиза в действие само при катастрофа (много рядко) и ни пази да не излетим от колата, докато ваксината действа винаги, независимо дали има пряка заплаха или не. Действа по начин, който на нас не ни е известен, а трябва да се доверим, че е безопасен.
:y: :y: :y:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Когато изпреваря по знание, образование и опит цялата група учени специалисти, установили, че добавянето на флуор в питейната вода е добре за населението, тогава ще ходя да споря с тях.

Иначе ще бъда като 6-годишната си дъщеря, която се опита да спори с мен, че нямало нужда да си мие ръцете със сапун, понеже изглеждали (!!!) съвсем чисти. И аз като правителството смятам, че знам по-добре от нея кое е добре за самата нея, и тъй като аз нося отговорност аз решавам какво ще се прави. Точка.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
seeker

Мнение от seeker »

ablood написа:Излизаш пред кметството с лозунг, почваш да скандираш и чакаш някой да дойде да дискутира с теб.
Ти мен не ме пращай да събирам компресия с кофата. ;)
ablood написа:Иначе ще бъда като 6-годишната си дъщеря, която се опита да спори с мен, че нямало нужда да си мие ръцете със сапун, понеже изглеждали (!!!) съвсем чисти. И аз като правителството смятам, че знам по-добре от нея кое е добре за самата нея, и тъй като аз нося отговорност аз решавам какво ще се прави. Точка.
Точно така! :y:
За моите деца аз решавам и казвам, примерно, че не искам ваксини. Точка. Правителството аз съм го избирал. Знаех си, че и ти обичаш демокрацията. :rofl: :rofl: :rofl:
pumpy

Мнение от pumpy »

докато ваксината действа винаги, независимо дали има пряка заплаха или не. Действа по начин, който на нас не ни е известен, а трябва да се доверим, че е безопасен.
Ето това е синтезирания проблем от 7 страници вече. Няколко невежи вдигат врява до небесата, че са прави, ако и да не разбират за какво става дума.

PS: нищо лично, затова съм и махнал първоизточника в цитата си.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

pumpy написа:
докато ваксината действа винаги, независимо дали има пряка заплаха или не. Действа по начин, който на нас не ни е известен, а трябва да се доверим, че е безопасен.
Ето това е синтезирания проблем от 7 страници вече. Няколко невежи вдигат врява до небесата, че са прави, ако и да не разбират за какво става дума.

Ти пак почна с определенията, но да не ти припомням от няколко страници по-назад кой е невежата всъщност!
Е простено ти е. Ти сам каза, че не те интересува и няма значение.
pumpy

Мнение от pumpy »

Kpetrov написа:
pumpy написа:

Ти пак почна с определенията, но да не ти припомням от няколко страници по-назад кой е невежата всъщност!
Е простено ти е. Ти сам каза, че не те интересува и няма значение.
Защо ли очаквах точно това ;)
Аз не съм химик, а зъболекар. Човек прави грешки и си ги признава, когато може. И да, не ме интересува какво е превозното средсто, донасящо този флуорен атом до мястото му на действие.
Това не променя ФАКТА, че флуора намалява зъбния кариес. Също не променя и факта, че до сега, 7 страници не си ни показал доказателства, че уврежда нещо. И ако ще даваш пример с конструктивност по темата, дай ги и прескочи личните нападки, защото аз се постарах да премахна източника на мнението, а не да му го навирам под носа, всеки път когато каже нещо, което не ми харесва ;)
seeker

Мнение от seeker »

pumpy написа:Ето това е синтезирания проблем от 7 страници вече. Няколко невежи вдигат врява до небесата, че са прави, ако и да не разбират за какво става дума.

;) Няма проблем, pumpy, аз не съм обидчив. Но все пак предпочитам фактите.

Ето аз, например, знам как действа предпазният колан: Подсилена лента от плат се закопчава пред тялото и при рязко спиране се блокира да не може да се развива повече като по този начин ни предпазва да не излетим пред колата или да не получим смъртоносни наранявания на гръдния кош и главата. Точно и ясно. Пробвал съм многократно дали действа (за щастие само с ръка) и досега не съм открил пропуск.

Би ли ни обяснил, на нас, невежите, как точно действат васкините? Принципът, използван от Луй Пастьор сме го чували, но мисля, че нещата са доста по-сложни от това. И още: би ли ни казал какво става когато се ползват комбинирани ваксини? Те помежду си влияят ли си? Стават ли грешки с вакините? На всеки организъм ли действат еднозначно? Защото има няма пряка заплаха те си действат, нали така?
Последно промяна от seeker на Вто Май 28, 2013 11:31 am, променено общо 1 път.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

miteto написа:
Kpetrov написа:Значи нито те интересува, нито има значение, въпроса е във финикийските знаци... благодаря, че изясни позицията си.
То беше конспирация и какво слагат и че е токсично, но се оказа че май не е.
И няма какво да ни плашиш с Хошелага. Вече видяхме, че почти цяла Европа се отказва, а и дори не е започвала тази практика.
Аз съм съгласен, че не е 100% коректно държавата да практикува "лечение" без съгласие, още повече че липсата на фуориране, за разлика от липсата на ваксинация, няма ефект върху останалите хора. Т.е. ако някой е тъп и упорит, последствията си ги носи сам, докато ако не са сложени ваксини може да се натръшка половината училище.
Въпросът ми е, каква е теорията? Защо според теб слагат флуорид във водата? Mind control или нещо друго?
Според мен.., как да ти отговоря. Ще ти отговоря с въпрос. Защо слагат (или слагаха) BPA в пластмасовите съдове използвани в хранително-вкусовата промишленост, като има и други варианти? Практика, пари, печалба, може всичко да е тръгнало с добра идея. Не казвам, че е нарочно с някаква користна цел, но при това, което се случва в света около нас немога и да го изключа.
Същото и с ваксинациите. Увеличение на количеството ваксинации за ненужни болести. Използването на съмнителни субстанции при съвременното им производство просто защото така е по-изгодно. С една дума БИЗНЕС.
Тук искам да вметна пак и по-специално за Аблоод, че практиката за третиране на водата се прилага в по-малката част от цивилизования свят и явно е установено че не е толкова добре за населението. Та незнам с кои учени точно ще спориш?

P.S. Pumpy, аз доказателсва ще ти дам, но не са публикувани от твоите обични асоциации и незнам дали има смисъл, а и казахме, че първо ти трябва да докажеш, че ми е нужно това лечение.
Колкото до личните нападки... можем да проверим, кой пръв използва определенията: невеж и прост.
pumpy

Мнение от pumpy »

Kpetrov написа: P.S. Pumpy, аз доказателсва ще ти дам, но не са публикувани от твоите обични асоциации и незнам дали има смисъл, а и казахме, че първо ти трябва да докажеш, че ми е нужно това лечение.
Колкото до личните нападки... можем да проверим, кой пръв използва определенията: невеж и прост.
На теб лично може да не ти е нужно, но на обществото Е. Затова се и казва Public Health, a не individual health. Кой официален документ да цитирам, че флуорирането на водата НАМАЛЯВА с много проценти заболеваемостта от кариес. Разбира се не сред тези с цели протези, а сред най-уязвимата група - децата.

Ти видимо се въртиш в кръг: не ми трябва и не го искам. Не мога да кажа/докажа защо, но не го искам. Е както обсъдихме имаш право на избор:
- живееш на място, където не флуорират;
- пиеш бутилирана вода с ниско или без съдържание на флуор или такова от калциев флуорид;
- организираш група, протестираш и иницираш местен референдум да се отмени или да не се въвежда флуориране на питейната вода. Само дето ти трябват убедителни доказателства за последното.

И няма докаателство, че уврежда каквото и да е ? Е има ли причина да не се прави ? Или тя е тайна и знайна само да едно малко общество от хора, които "не разбират, но имат мнение "

И да, невежество е да твърдиш, че нещо убива игнорирайки дозата. Много е ефективно да пуснеш снимка на един пакет и много удобно да "пропуснеш" да кажеш колко от този пакет ни се пада на ден...... Един пакет Амоксицилин сигурно също ще те убие, но вероятността да го погълнеш е равна на 0, колкото и пакет сол, натриев флуорид или каквото там си избереш. Тя и радиацията е вредна, но раково болните не мислят така.
Последно промяна от pumpy на Вто Май 28, 2013 12:21 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kpetrov написа:Тук искам да вметна пак и по-специално за Аблоод, че практиката за третиране на водата се прилага в по-малката част от цивилизования свят и явно е установено че не е толкова добре за населението. Та незнам с кои учени точно ще спориш?
За разлика от теб се старая да не се излагам, оспорвайки решението на хора, несравнимо по-образовани и опитни от мен. Ако знаех причините на едни места водата да е с едни добавки, а на други с различни щях да ги дискутирам.

FYI. Ablood идва от А-кръвната ми група, а на кръвта тъдява не и викаме "блоод".
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

miteto написа:
IRA написа:Ама ваксините не са задължителни. Никой никого не насилва.
Аз лично предпочитам кариеси пред увредена щитовидна жлеза.
Може и да съм се объркал, струваше ми се че ти искат картона с имунизациите на детето при записване в училище. В Квебек може и да е различно, де да знам...
И тук го искат и гледат да не казват, че не са задължителни. Преди време от училището ми пращаха бележки, че поликлиниката нямали данни за неговите ваксинации и да съм подпишела да му ги направят. А той има, ама са при личния му лекар правени. Аз нещо им игнорирах бележките :rofl: и накарая ми пратиха декларацията за отказ за ваксинаци, има такава, аз я подписах. На следващата година пак се започна и аз им пратих копие от каратона, та мирясаха. :rofl: Но имаш правото да откажеш, само дето непрекъснато ще те тормозят и облъчват.
Дори на официалния сайт пише
In Canada, vaccines to prevent the following diseases are recommended, and are publicly funded for children in all provinces and territories:
Просто правят всичко възможно да те накарат да мислиш,че са задължителни.

http://vran.org/exemptions/immunization ... in-canada/"
http://www.cmaj.ca/content/183/16/E1165.short"
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

pumpy написа:
Kpetrov написа: P.S. Pumpy, аз доказателсва ще ти дам, но не са публикувани от твоите обични асоциации и незнам дали има смисъл, а и казахме, че първо ти трябва да докажеш, че ми е нужно това лечение.
На теб лично може да не ти е нужно, но на обществото Е. Затова се и казва Public Health, a не individual health. Кой официален документ да цитирам, че флуорирането на водата НАМАЛЯВА с много проценти заболеваемостта от кариес. Разбира се не сред тези с цели протези, а сред най-уязвимата група - децата.

И няма докаателство, че уврежда каквото и да е ? Е има ли причина да не се прави ? Или тя е тайна и знайна само да едно малко общество от хора, които "не разбират, но имат мнение "

И да, невежество е да твърдиш, че нещо убива игнорирайки дозата.
Добре де това че намалява заболеваемостта от кариес никой не го оспорва.
Щом искаш официални данни ето:
US National Library of Medicine National Institutes of Health
A recent report from the U.S. National Research Council (NRC 2006) concluded that adverse effects of high fluoride concentrations in drinking water may be of concern and that additional research is warranted. Fluoride may cause neurotoxicity in laboratory animals, including effects on learning and memory ...
The results suggest that fluoride may be a developmental neurotoxicant that affects brain development at exposures much below those that can cause toxicity in adults ...
In conclusion, our results support the possibility of adverse effects of fluoride exposures on children's neurodevelopment.
Надявам се, че източникът "US National Library of Medicine National Institutes of Health" е достатъчно надежден.

П.С. ablood, как според теб трябва да напиша псевдонима ти на кирилица? Акръв!? От къде да знам какво е значението зад псевдонима ти и още повече, че псевдоним не би трябвало да се превежда.
pumpy

Мнение от pumpy »

Сега съм на работа и нямам време да чета целия пейпър, но ще ти покажа няколко слаби точки, които са неприложими към настоящата дискусия:

- The exposed groups had access to drinking water with fluoride concentrations up to 11.5 mg/L. - thus, in many cases concentrations were above the levels recommended (0.7–1.2 mg/L; DHHS)

- The estimated decrease in average IQ associated with fluoride exposure based on our analysis may seem small and may be within the measurement error of IQ testing. However, as research on other neurotoxicants has shown, a shift to the left of IQ distributions in a population will have substantial impacts, especially among those in the high and low ranges of the IQ distribution (The following popper user interface control may not be accessible. Tab to the next button to revert the control to an accessible version.Destroy user interface controlBellinger 2007).

Our review cannot be used to derive an exposure limit, because the actual exposures of the individual children are not known. Misclassification of children in both high- and low-exposure groups may have occurred if the children were drinking water from other sources

- the NRC report examined the potential adverse effects of fluoride at 2–4 mg/L in drinking water and not the benefits or potential risks that may occur when fluoride is added to public water supplies at lower concentrations (0.7–1.2 mg/L) (NRC 2006)

Сиреч, дискусията е пак от сорта: Един килограм амиксицилин уврежда ли човешкия организъм или не ? Ние си пием по 2 грама на ден, но дай да видим какво би станало ако пиехме по 1000 грама на ден. И намира една група, която естествено си пие по 1000 грама на ден и ги изследваме. Това единствено доказва, че 1000 грама амоксицилин или в твоя случай, концентрции от 4 до 11.5 mg/L повлияват IQ на деца с феноменалните :The standardized weighted mean difference in IQ score between exposed and reference populations was –0.45

Все още не сме видели как увреждат количествата в питейната вода в цивилизования свят ? Както казахме и преди "дозата прави лекарството" .....
Последно промяна от pumpy на Чет Май 30, 2013 2:33 am, променено общо 1 път.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kpetrov написа:П.С. ablood, как според теб трябва да напиша псевдонима ти на кирилица? Акръв!? От къде да знам какво е значението зад псевдонима ти и още повече, че псевдоним не би трябвало да се превежда.
Нито да се превежда, нито да се интерпретира.
Използването на различна азбука води до недоразумения, за това написах F.Y.I.

Как пишеш Bloody Mary на кирилица?
Кървава Мери? Блооди Мари?
Аватар
7George

Мнение от 7George »

http://www.fluoridealert.org/"
Повечето градове премахват флуора от водата. В Калгари сме вече 2 години без него в питейната. Малка локална победа на разума над силите на злото. :party:
Темата се повдига всеки 2 - 3 - 5 години, и в тоя форум. :)
Отворете си очичките. :fubar:
Embrace your climate change!
Публикувай отговор