Kpetrov написа:
P.S. Pumpy, аз доказателсва ще ти дам, но не са публикувани от твоите обични асоциации и незнам дали има смисъл, а и казахме, че първо ти трябва да докажеш, че ми е нужно това лечение.
Колкото до личните нападки... можем да проверим, кой пръв използва определенията: невеж и прост.
На теб лично може да не ти е нужно, но на обществото Е. Затова се и казва Public Health, a не individual health. Кой официален документ да цитирам, че флуорирането на водата НАМАЛЯВА с много проценти заболеваемостта от кариес. Разбира се не сред тези с цели протези, а сред най-уязвимата група - децата.
Ти видимо се въртиш в кръг: не ми трябва и не го искам. Не мога да кажа/докажа защо, но не го искам. Е както обсъдихме имаш право на избор:
- живееш на място, където не флуорират;
- пиеш бутилирана вода с ниско или без съдържание на флуор или такова от калциев флуорид;
- организираш група, протестираш и иницираш местен референдум да се отмени или да не се въвежда флуориране на питейната вода. Само дето ти трябват убедителни доказателства за последното.
И няма докаателство, че уврежда каквото и да е ? Е има ли причина да не се прави ? Или тя е тайна и знайна само да едно малко общество от хора, които "не разбират, но имат мнение "
И да, невежество е да твърдиш, че нещо убива игнорирайки дозата. Много е ефективно да пуснеш снимка на един пакет и много удобно да "пропуснеш" да кажеш колко от този пакет ни се пада на ден...... Един пакет Амоксицилин сигурно също ще те убие, но вероятността да го погълнеш е равна на 0, колкото и пакет сол, натриев флуорид или каквото там си избереш. Тя и радиацията е вредна, но раково болните не мислят така.