Явно и ти не ме разбра....аз данък "обществено мнение" не плащам много отдавна, още от България. Всички сме калкулатори, но някои не смеете да си го признаете и се правите на идеалисти - липи, комари и мед ама от Виктория, БК не от Сушево, Русенско нали. Не помня да съм те питал как да си възпитавам децата, нямам намерие и да го правя. А относно изплащането - не съм по простата причина, че все още съм само на 37 и реално работя от 15 месеца. Мечтата беше да е на 45 - имам още 8 годинки - стигат и за заеми и за къща и за ваканция и за начало на пенсийките.apple написа:Много си далече от истината драги... Тази идилия все още я има и циганите обаче влизат в нея треперенето да не те окрадат или убият докато си защитаваш имота. Но пък всички останали неща като щурци и липи, и гори и... са си там все още... Макар и отново циганите да поизсякоха горите, изскубаха билките, гъбите и... Все още има, богата ни е природата... Но ти нямаш сетива както сам си признаваш, имаш калкулатор вместо душа и страх от хорското мнение, защото не си сигурен всъщност в собствената си правота... Помниш ли как сподели, че си заплашил 7 годишния си син, че ще го лишиш от наследство ако наистина иска да стане военнослужещ когато стане пълнолетен? А помниш ли как детето ти /малкия нахалник както го нарече ти/отговори "че вие с мама нямате нищо все едно, това не ме притеснява особено"."... Е право е детето... Ако знаеш само колко е право... Тогава се въздържах да коментирам, но сега си го изпроси... Грозна постъпка и лош родителски подход отвсякъде, но и говори каква личност стои зад това изказване. Помня, че дори Бистра го изкритикува дискретно... почти. А мама и тати не живееха на село, това бяха техните родители. И си бяха беднички, каквито са и сега според твоите разбирания... Колкото, че си изплатил всичко не ми се вярва, но и не ме интересува особено. Къща за 200 не е като къща за половин милоин тук. А и при кожодерските цени на дентала дори и такива мечни са възможни за покриване вероятно...Ама да те питам дали знаеш защо зъболекарите и психиатрите са на първо място като професионална група по психясване и самоубийства?pumpy написа:Знам. За съжаление никога не съм имал село и затова си мечтая за него. Ама тук, не там с циганите и бъркотията. Мечтая си и за едно семейство мексиканци, които да ми гледат добитъка, кокошките и къщата, за да мога и аз да съм в приказката " тати носи, мама меси" само дето аз ще си плащам за масрафа.
Но това е от личните мечти, а те не ми се обсъждаха защото са си мои и лични и са ми "безплатни". Иначе всичко останало в този живот си плащам като поп, затова и сетивата ми са различни, какво да се прави - живот.А пък и мексикански слуги ти се дощели вече... Пази боже сляпо да прогледа!
А относно самоубийствата - започвам да знам. Имам невероятно тежка професия с безкрайно много отговорности и това изтощава. Когато започнеш да носиш отговорност за хорския живот и за храната на още 6 души персонал пак можеш да си говорим по въпроса. Затова и си мечтаех някоя и друга година да не съм зъболекар. И в деня, в който мога да си позволя отново да не съм, ще отида да преподавам в Университет - там стреса е доста по-малко.
А ти можеш да продължаваш да прехвърляш собствените си проблеми на някого друг - това поведение доказано работи за душевния мир и спокойствие.
А относно "сляпото да прогледа" - баба ми е родена през 1908 във Виена, където баща й е бил военен аташе. Това с прислугата ми е оттам