Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
pumpy

Re: Canadian Dream

Мнение от pumpy »

apple написа:
pumpy написа:Знам :(. За съжаление никога не съм имал село и затова си мечтая за него. Ама тук, не там с циганите и бъркотията. Мечтая си и за едно семейство мексиканци, които да ми гледат добитъка, кокошките и къщата, за да мога и аз да съм в приказката " тати носи, мама меси" само дето аз ще си плащам за масрафа.
Но това е от личните мечти, а те не ми се обсъждаха защото са си мои и лични и са ми "безплатни". Иначе всичко останало в този живот си плащам като поп, затова и сетивата ми са различни, какво да се прави - живот.
Много си далече от истината драги... Тази идилия все още я има и циганите обаче влизат в нея треперенето да не те окрадат или убият докато си защитаваш имота. Но пък всички останали неща като щурци и липи, и гори и... са си там все още... Макар и отново циганите да поизсякоха горите, изскубаха билките, гъбите и... Все още има, богата ни е природата... Но ти нямаш сетива както сам си признаваш, имаш калкулатор вместо душа и страх от хорското мнение, защото не си сигурен всъщност в собствената си правота... Помниш ли как сподели, че си заплашил 7 годишния си син, че ще го лишиш от наследство ако наистина иска да стане военнослужещ когато стане пълнолетен? А помниш ли как детето ти /малкия нахалник както го нарече ти/отговори "че вие с мама нямате нищо все едно, това не ме притеснява особено"."... Е право е детето... Ако знаеш само колко е право... Тогава се въздържах да коментирам, но сега си го изпроси... Грозна постъпка и лош родителски подход отвсякъде, но и говори каква личност стои зад това изказване. Помня, че дори Бистра го изкритикува дискретно... почти. А мама и тати не живееха на село, това бяха техните родители. И си бяха беднички, каквито са и сега според твоите разбирания... Колкото, че си изплатил всичко не ми се вярва, но и не ме интересува особено. Къща за 200 не е като къща за половин милоин тук. А и при кожодерските цени на дентала дори и такива мечни са възможни за покриване вероятно...Ама да те питам дали знаеш защо зъболекарите и психиатрите са на първо място като професионална група по психясване и самоубийства? :?: А пък и мексикански слуги ти се дощели вече... Пази боже сляпо да прогледа!
Явно и ти не ме разбра....аз данък "обществено мнение" не плащам много отдавна, още от България. Всички сме калкулатори, но някои не смеете да си го признаете и се правите на идеалисти - липи, комари и мед ама от Виктория, БК не от Сушево, Русенско нали. Не помня да съм те питал как да си възпитавам децата, нямам намерие и да го правя. А относно изплащането - не съм по простата причина, че все още съм само на 37 и реално работя от 15 месеца. Мечтата беше да е на 45 - имам още 8 годинки - стигат и за заеми и за къща и за ваканция и за начало на пенсийките.
А относно самоубийствата - започвам да знам. Имам невероятно тежка професия с безкрайно много отговорности и това изтощава. Когато започнеш да носиш отговорност за хорския живот и за храната на още 6 души персонал пак можеш да си говорим по въпроса. Затова и си мечтаех някоя и друга година да не съм зъболекар. И в деня, в който мога да си позволя отново да не съм, ще отида да преподавам в Университет - там стреса е доста по-малко.
А ти можеш да продължаваш да прехвърляш собствените си проблеми на някого друг - това поведение доказано работи за душевния мир и спокойствие.
А относно "сляпото да прогледа" - баба ми е родена през 1908 във Виена, където баща й е бил военен аташе. Това с прислугата ми е оттам ;) Или от апартамента в София, където имаме стая за прислугата ? Знам ли ? Затова и си нямам село. Имахме една вила на Царска Бистрица, но като заминавах за Канада я продадохме, за да може детето да има мечти. Знам, че преди много години прадядо ми продал няколко ниви в Банско и пратил дядо ми да следва медицина в Германия. Моя баща продаде вилата на Боровец и ме прати да следвам стоматология в Денвър. Изобщо мечти - сбъднати
Последно промяна от pumpy на Съб Апр 06, 2013 11:31 am, променено общо 1 път.
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Добро пролетно утро. Не можете ли да изкарате поне 1 страница без да се дракате? Защо просто не си помечтаете още малко, кой за село, кой за мексиканци, кой за Дисни(като мен). Ще послушам ходилите там и ще търся пакет в не-ваканционно време, като му дойде времето (да порастне дребното)-ей я и една моя детска мечта-да отида там-която вече е достижима. Пък и за децата ще остане място да се повеселят покрай мен.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

pumpy написа:
IRA написа:Аз мернах Дисниленд, един вид мечта е все пак, да по разпитам за него. eva-vet-eva от къде купихте ваканцията? По кое време ходихте? Аз мисля догодина да водя децата, че малката да е повече човек, да не се налага да се бием на обществени места :rofl: Много кич на едно място, ама все пак децата го харесват.Мислех за края на септември ,че тогава започват да имат Halloween партито. Лятото било много горещо четох.
Ира, ленд или уърлд ? До онзи ден и аз не правех разлика, но като гледам, че живееш в Монреал, не ми се вярва да си се засилила за Калифорния. Мога да ти дам малко инфо, защото там си прекарах последните 5 дена. Понеже си нямах представа къде точно отивам си купих всичко поотделно: самолетите, парка, колата под наем, хотела (последното даже не го купих, защото приятели ми отстъпиха къщата си в Орландо). Следващия път, обаче ще си взема хотел в комплекса на Дисни - вижда ми се доста по-удобно. Ако можеш да избегнеш ваканционно време го направи - чакането е невероятно понякога. Стигаше до 120 минути на атракция в хубаво време. Онзи ден, обаче валя сутринта и след обяд беше чудо - парковете бяха доста "празни" и 120 минути от предния ден станаха около 30.
Супер комерсиализирано, но невероятно за малките. За тях наистина "мечтите стават реалност"
А за този в Орландо. :) Уж четох и се интересувах много ,че и рекламен диск получих, ама името не съм го запомнила :rofl: Дахй инфо. Аз мисля за хотел на Дисни, заради офертите дето вървят с тях. Харесала съм Desney's animal kingdom lodge, но от друга страна не знам колко има смисъл да се дават пари за хотел в който тъй или иначе няма да висиш много. Другото като по евтин вариант гледах Disney's Art of Animation Resort. От кои атракции си доволен? Aз заради чакането искам края на септемви, че децата тамън са почнали училище и четох,че било по спокойно.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
tanyatais

Мнение от tanyatais »

IRA написа:
pumpy написа:
IRA написа:Аз мернах Дисниленд, един вид мечта е все пак, да по разпитам за него. eva-vet-eva от къде купихте ваканцията? По кое време ходихте? Аз мисля догодина да водя децата, че малката да е повече човек, да не се налага да се бием на обществени места :rofl: Много кич на едно място, ама все пак децата го харесват.Мислех за края на септември ,че тогава започват да имат Halloween партито. Лятото било много горещо четох.
Ира, ленд или уърлд ? До онзи ден и аз не правех разлика, но като гледам, че живееш в Монреал, не ми се вярва да си се засилила за Калифорния. Мога да ти дам малко инфо, защото там си прекарах последните 5 дена. Понеже си нямах представа къде точно отивам си купих всичко поотделно: самолетите, парка, колата под наем, хотела (последното даже не го купих, защото приятели ми отстъпиха къщата си в Орландо). Следващия път, обаче ще си взема хотел в комплекса на Дисни - вижда ми се доста по-удобно. Ако можеш да избегнеш ваканционно време го направи - чакането е невероятно понякога. Стигаше до 120 минути на атракция в хубаво време. Онзи ден, обаче валя сутринта и след обяд беше чудо - парковете бяха доста "празни" и 120 минути от предния ден станаха около 30.
Супер комерсиализирано, но невероятно за малките. За тях наистина "мечтите стават реалност"
А за този в Орландо. :) Уж четох и се интересувах много ,че и рекламен диск получих, ама името не съм го запомнила :rofl: Дахй инфо. Аз мисля за хотел на Дисни, заради офертите дето вървят с тях. Харесала съм Desney's animal kingdom lodge, но от друга страна не знам колко има смисъл да се дават пари за хотел в който тъй или иначе няма да висиш много. Другото като по евтин вариант гледах Disney's Art of Animation Resort. От кои атракции си доволен?
И аз се присъединявам към питането. Тук от две години проверяваме френския Дисниленд,но се реши на семейния съвет,че детето ще е добре да е поне на 7-8 (сега е на 5) за да се наслади на атракциите,та ще е със сигурност на американския :) Погледнах сайта ,и дори и оттук ни е добра цената за 3 дни посещение ,но от ходили там бих прочела отзиви с удоволствие. :y:
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
pumpy

Мнение от pumpy »

IRA написа:
pumpy написа:
А за този в Орландо. :) Уж четох и се интересувах много ,че и рекламен диск получих, ама името не съм го запомнила :rofl: Дахй инфо. Аз мисля за хотел на Дисни, заради офертите дето вървят с тях. Харесала съм Desney's animal kingdom lodge, но от друга страна не знам колко има смисъл да се дават пари за хотел в който тъй или иначе няма да висиш много. Другото като по евтин вариант гледах Disney's Art of Animation Resort. От кои атракции си доволен? Aз заради чакането искам края на септемви, че децата тамън са почнали училище и четох,че било по спокойно.
И аз четох преди да отидем, но си нямах идея всъщност къде и за какво отивам. Хотел в комплекса има смисъл, само защото можеш да се движиш между парковете с техен транспорт, което го прави по-лесно и по-бързо. Ако трябваше да съм на хотел, а не в къщата на приятели, това щеше да е моя избор. Ние си взехме опцията да можем да сменяме повече от един парк на ден, но никога не я използвахме - няма време. За петте дена там, бяхме в три от парковете и един от водните паркове. Повторихме с голямо удоволствие Magic Kingdom and Animal Kingdom. Освен отва ако сте в хотел в комплекса можете да се насилите и да станете рано, да се приберете за следобедна дрямка и да отидете пак към 5/6, когато става по-спокойно. Зависи от навалицата, но сутрин рано и вечер късно е по-спокойно. Magic Kingdom затваря в 1 часа през нощта. Ние, тоест децата издържаха само до 11 вечерта.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа: Помня, че дори Бистра го изкритикува дискретно... почти.
Намерила какво да запомни! Па даже и не разбрала! :D
М-Да обикновено се отнасям дискретно към хора, които са ми симпатични, докато такива които не са ми режа като с японски меч. :D Точно пък в този случай го подкрепих 100 %. Изразих само резерви към това дали ще го разбере като малък сина му точно по този начин. Иначе, ако е голям аз лично бих предприела и по-драстични мерки за да го предпазя от някоя глупост, която ще му коства щастието , а може и живота. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

pumpy написа:
apple написа:
pumpy написа:Знам :(. За съжаление никога не съм имал село и затова си мечтая за него. Ама тук, не там с циганите и бъркотията. Мечтая си и за едно семейство мексиканци, които да ми гледат добитъка, кокошките и къщата, за да мога и аз да съм в приказката " тати носи, мама меси" само дето аз ще си плащам за масрафа.
Но това е от личните мечти, а те не ми се обсъждаха защото са си мои и лични и са ми "безплатни". Иначе всичко останало в този живот си плащам като поп, затова и сетивата ми са различни, какво да се прави - живот.
Много си далече от истината драги... Тази идилия все още я има и циганите обаче влизат в нея треперенето да не те окрадат или убият докато си защитаваш имота. Но пък всички останали неща като щурци и липи, и гори и... са си там все още... Макар и отново циганите да поизсякоха горите, изскубаха билките, гъбите и... Все още има, богата ни е природата... Но ти нямаш сетива както сам си признаваш, имаш калкулатор вместо душа и страх от хорското мнение, защото не си сигурен всъщност в собствената си правота... Помниш ли как сподели, че си заплашил 7 годишния си син, че ще го лишиш от наследство ако наистина иска да стане военнослужещ когато стане пълнолетен? А помниш ли как детето ти /малкия нахалник както го нарече ти/отговори "че вие с мама нямате нищо все едно, това не ме притеснява особено"."... Е право е детето... Ако знаеш само колко е право... Тогава се въздържах да коментирам, но сега си го изпроси... Грозна постъпка и лош родителски подход отвсякъде, но и говори каква личност стои зад това изказване. Помня, че дори Бистра го изкритикува дискретно... почти. А мама и тати не живееха на село, това бяха техните родители. И си бяха беднички, каквито са и сега според твоите разбирания... Колкото, че си изплатил всичко не ми се вярва, но и не ме интересува особено. Къща за 200 не е като къща за половин милоин тук. А и при кожодерските цени на дентала дори и такива мечни са възможни за покриване вероятно...Ама да те питам дали знаеш защо зъболекарите и психиатрите са на първо място като професионална група по психясване и самоубийства? :?: А пък и мексикански слуги ти се дощели вече... Пази боже сляпо да прогледа!
Явно и ти не ме разбра....аз данък "обществено мнение" не плащам много отдавна, още от България. Всички сме калкулатори, но някои не смеете да си го признаете и се правите на идеалисти - липи, комари и мед ама от Виктория, БК не от Сушево, Русенско нали. Не помня да съм те питал как да си възпитавам децата, нямам намерие и да го правя. А относно изплащането - не съм по простата причина, че все още съм само на 37 и реално работя от 15 месеца. Мечтата беше да е на 45 - имам още 8 годинки - стигат и за заеми и за къща и за ваканция и за начало на пенсийките.
А относно самоубийствата - започвам да знам. Имам невероятно тежка професия с безкрайно много отговорности и това изтощава. Когато започнеш да носиш отговорност за хорския живот и за храната на още 6 души персонал пак можеш да си говорим по въпроса. Затова и си мечтаех някоя и друга година да не съм зъболекар. И в деня, в който мога да си позволя отново да не съм, ще отида да преподавам в Университет - там стреса е доста по-малко.
А ти можеш да продължаваш да прехвърляш собствените си проблеми на някого друг - това поведение доказано работи за душевния мир и спокойствие.
А относно "сляпото да прогледа" - баба ми е родена през 1908 във Виена, където баща й е бил военен аташе. Това с прислугата ми е оттам ;) Или от апартамента в София, където имаме стая за прислугата ? Знам ли ? Затова и си нямам село. Имахме една вила на Царска Бистрица, но като заминавах за Канада я продадохме, за да може детето да има мечти. Знам, че преди много години прадядо ми продал няколко ниви в Банско и пратил дядо ми да следва медицина в Германия. Моя баща продаде вилата на Боровец и ме прати да следвам стоматология в Денвър. Изобщо мечти - сбъднати
Леле, леле какви си ги наръсил щедро... Събуди ли се вече за видиш? Нали беше теглил кредит да учиш сега пък баща ти продал Бистришкия имот да те прати наново да се изучиш в Денвър? Да не говорим, че твърдеше по едно време, че си учил в Монреал, а сега живееш и практикуваш в САЩ? Може и аз да се обърквам вече, то не мога да ти насмогна на хвалбите и изобилната "фактология"... Аз пък към от село, тоест дедите ми са от село и сигурно затова си падам по липи, пчели, славеи, реки и планини..., но не и слуги! Това трябва да е от архетиповете и при мене и при тебе! С тази виеннска нишка в родата и вип дедо се обясняват нещата, нали? :lol: И си зарязал всичкото имане в БГ щото си голям материалист и да градиш барака и по-висок стандарт на тия ширини? Да има бъдеще за детето викаш, една трета барака и ръждясала кола като му дайде времето, ама ако играе по твоята свирка и за професионалния избор, и за булката и ... за цвета на чорапите вероятно! Хайде спасявай човешки животи там /не бяха ли зъби всъщност :?:/ и да не си пресичаме траекториите дори и виртуално вече, че нищо добро не се получава... Но пък сеира за другите си го бива! ;) А щях да забравя, ето едно поздравче за архетипчето ти... да зарадвам онази част от егото ти мечтаеща за блясъка, аристократизма и слугите пък макар и мексиканци отглеждащи ти крави в задния двор в Денвър примерно... http://www.youtube.com/watch?v=U4J0MKsG_is"
apple

Мнение от apple »

Bistra написа:
apple написа: Помня, че дори Бистра го изкритикува дискретно... почти.
Намерила какво да запомни! Па даже и не разбрала! :D
М-Да обикновено се отнасям дискретно към хора, които са ми симпатични, докато такива които не са ми режа като с японски меч. :D Точно пък в този случай го подкрепих 100 %. Изразих само резерви към това дали ще го разбере като малък сина му точно по този начин. Иначе, ако е голям аз лично бих предприела и по-драстични мерки за да го предпазя от някоя глупост, която ще му коства щастието , а може и живота. ;)
Бистра каза навремето ...
Пумпи, аз честно да ти призная залагам на по-тежката артилерия - чувствата.
С пари и наследства не можеш да внушиш на някого нещо, особено ако не те обича и ти няма пълно доверие.
Дискретно несъгласие с подхода, не ставаше въпрос за избора на детето... ;) Като не помниш записвай си! Драстичните ти мерки как ги съчетаваш с работата с чувства? :?:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа:Драстичните ти мерки как ги съчетаваш с работата с чувства?
Задкулисно. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Ей го,на-от вашите драканици хората не смеят да си помечтаят из форума. Аз сега си мечтая да вземе да ме отмързи, че така съм се разплула на слънце, не е работа. Ще взема и аз да си мечтая за фамилия помощници(произхода не е от значение). Съвет от мен-не си купувайте къща със слънчев двор и шезлонги, щото после няма кой да ви свърши домашната работа.
Аз моя дребен(7год.) от сега го увещавам да учи, че да работи като фармацевт-хем на топло и чисто, хем заплатата голяма и да може да си купува леготата и спортните коли,дето все ги заглежда по улиците. И детето ми обяснява как ще ми купи рокли (не казвам с колко цвята на рокля, че и на мен свят ми се завива като го слушам)-ей го на, детето си мечтае майка му да носи шарени рокли. Чета по други теми как вашите деца говорят по 2-3 езика. Моето не може-и бг му е зле(по моите стандарти) и френския му квебекарски, за английски дума да не става-и хоп, мама си мечтае дечко да говори поне тия 3 езика като хората. Дребното пък хич още не говори(ама има време).
Хайде, отивам да събера сутрешното производство на кучето от ъгъла на двора, че ако завали и ще се разкисне.
pumpy

Мнение от pumpy »

apple написа: Леле, леле какви си ги наръсил щедро... Събуди ли се вече за видиш? Нали беше теглил кредит да учиш сега пък баща ти продал Бистришкия имот да те прати наново да се изучиш в Денвър? Да не говорим, че твърдеше по едно време, че си учил в Монреал, а сега живееш и практикуваш в САЩ? Може и аз да се обърквам вече, то не мога да ти насмогна на хвалбите и изобилната "фактология"... Аз пък към от село, тоест дедите ми са от село и сигурно затова си падам по липи, пчели, славеи, реки и планини..., но не и слуги! Това трябва да е от архетиповете и при мене и при тебе! С тази виеннска нишка в родата и вип дедо се обясняват нещата, нали? :lol: И си зарязал всичкото имане в БГ щото си голям материалист и да градиш барака и по-висок стандарт на тия ширини? Да има бъдеще за детето викаш, една трета барака и ръждясала кола като му дайде времето, ама ако играе по твоята свирка и за професионалния избор, и за булката и ... за цвета на чорапите вероятно! Хайде спасявай човешки животи там /не бяха ли зъби всъщност :?:/ и да не си пресичаме траекториите дори и виртуално вече, че нищо добро не се получава... Но пък сеира за другите си го бива! ;) А щях да забравя, ето едно поздравче за архетипчето ти... да зарадвам онази част от егото ти мечтаеща за блясъка, аристократизма и слугите пък макар и мексиканци отглеждащи ти крави в задния двор в Денвър примерно... http://www.youtube.com/watch?v=U4J0MKsG_is"
Кое са хвалби ? Че съм учил и работя във форт Нелсън и в Денвър ? Нима и да работим вече е в категорията на мечтите и хвалбите ??? В що за свят живееш ти ? Или да се оплакваме от мокета, бунгалото и ръждата е за адмириране.
Не ти е работа да ми смяташ парите, но понеже е публична информация, а и не се срамувам че съм плащал и учил: според теб за колко стигат 70к в Северна Америка ??? Ще ти подскажа: таксите в Университета са около 130к за две години общо+разходи за живот на едно 4 членно семейство и това цялото умножено по 2, защото сме двама зъболекари вкъщи. Да не споменавам едни 20к изобщо за да стигнеш до прием в Университет. Не знам колко ниви трябваше да продаде баща ми за да плати всичко това без заем. А иначе съм учил и в Монреал и в Денвър и съм работил (ако изобщо разбираш тази дума) на доста места и с доста интересни хора - живот мечта. А за свирката ще играе ако иска, ако ли не свят широк, свободен е да избира каквото пожелае след 18 си рожден ден, но имам някакво усещане, че ще ме послуша. Поряди някаква странна причина му харесва да лети първа класа, а не заврян отзад до тоалетните.
И никъде не съм написал, че спасявам човешки животи, но че нося отговорност за такива, докато са ми на стола спор няма. Ако твоите зъби си ги слагаш в чашка нощно време ;) то на голяма част от пациентите ми са им в устата, а тя има някаква връзка с главата и останалото тяло, колкото и това да ти се губи на теб като информация....
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

apple написа:Де да знаеш може и бизнес да отворя с една баничарница с бюреци,банички и прясна боза! Че и това нямаме тук... ;)
Аз ям вита баница със сирене почти всяка седмица. Едни гърци продават няколко вида, напълно приготвена и вакуумирана, само я слагаш във фурната за 40 минути да се опече и е супер.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

За мен няма нищо по-хубаво от приготвена домашна баница от пресни продукти, но щом и гръцките полуфабрикати ви харесват е ок. Пробвали сме ги няколко пъти, но не могат да се сравнят с домашните. При нас чубрица продават в единия от българските магазини. Продават и боза, но качеството не е много добро вероятно заради закваската, а и се отделя твърде лесно водата отгоре и съвсем загубва търговски вид. Отдавна се каня да пробвам няколко рецепти за боза с различни алтернативни закваски, но изглежда не ми липсва много. Лимонада всеки може да си направи, жълтата боя е по-добре да се пропусне.
seeker

Мнение от seeker »

За домашната баница съм съгласен. :) Жена ми прави често. Яли сме и гръцки полуфабрикат и не беше лоша, но на жената е по-хубава. В момента приготвя една баклава 8) .
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

seeker написа:За домашната баница съм съгласен. :) Жена ми прави често. Яли сме и гръцки полуфабрикат и не беше лоша, но на жената е по-хубава. В момента приготвя една баклава 8) .
И мойта жена правеше навремето, ама в последните години постави работата си на преден план и вече готви един път на 2 месеца. :D Но когато идва тъщата го компенсира и последната година направо й казах да се стегне и да не готви всеки ден различни работи, защото ме е страх да не стана на прасе.
Заключено