Висше образование в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: Висше образование в Канада?

Мнение от ivandaman »

Пробвай се като refugee ... кажи че си син на бившият (вече) кмет на Варна :) ..

Майтапа настрани, но с тези размирици и дори "отвличания" като нищо може да си спретнеш един refugee claim.. Дали ще мине номера или не вече е отделен въпрос...
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
radostin.k

Мнение от radostin.k »

Някак си този статус не ми харесва, но като цяло явно това е единствената възможност да се установя в Канада. Колкото до отвличането, познавам момчето което беше.. И наистина е покъртително това което се случва тук!
pumpy

Мнение от pumpy »

Забрави за бежанец - нито има как да стигнеш до Канада като такъв, нито ще ти приемат молбата. Ако ти се учи на запад пробвай добри резултати на изпити и стипендия някъде в Европа или САЩ. Канада е консуматорорски настроена и тук за да учиш ще трябва да си плащаш.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Защо пък точно Канада? Защо не пробваш англия или германия? Доста са популярни като дестинации за студенти.

Канада води политика на приемане на емигранти-специалисти. Т.е. От 25-6 г, докъм 40. Със висше образование, стаж по специалността, и дори жена и деца.
Има разбира се и опция да си международен студент. Съответно със и без стипендия.

Ако си такава голяма изгряваща звезда, и парите са единствен проблем, кандидатствай за стипендия. Има сигурно 30 вида. Навремето ми беше попадал лист най-различни стипендии.
А, ако не си чак такава звезда, тогава ще трябат пари.
Иначе някак си не става хем без пари, хем без да си звезда, хем и в някаква си страна на г. на географията.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
tanyatais

Мнение от tanyatais »

radostin.k написа:Някак си този статус не ми харесва, но като цяло явно това е единствената възможност да се установя в Канада. ...
Уф, иди в Щотландия -там висшето е почти безплатно, а с квалификация от там и работа по време на следването не виждам защо да не се развиваш и за Канада след като завършиш ,а и ще имаш и стаж :) В Англия бакалавър (средно )на година е 9000 паунда без наем ,режийни ,транспорт и не е по джоба на не-богатите :( Успех!
Ако спечелиш стипендия изискванията са други ,но е малко късно в 11 клас за тези планове.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
radostin.k

Мнение от radostin.k »

Мислил съм за Австрия, с софтуерно инжинерство, но Канада грабна моето внимание с вторият най-голям факултет за компютърно инжинерство като цяло. Другият е в Русия, но там стандартът на живот е нисък, а унирвеситетите са безбожно скъпи (вероятно по-скъпи от Канадски, Английски и други). В Англия е същата ситуация образованието е много скъпо, но пак е на ниво. Незнам какво да правя, явно всичко до сега каквото съм си мислил или планирал просто се срина.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

radostin.k написа:Мислил съм за Австрия, с софтуерно инжинерство, но Канада грабна моето внимание с вторият най-голям факултет за компютърно инжинерство като цяло. Другият е в Русия, но там стандартът на живот е нисък, а унирвеситетите са безбожно скъпи (вероятно по-скъпи от Канадски, Английски и други). В Англия е същата ситуация образованието е много скъпо, но пак е на ниво. Незнам какво да правя, явно всичко до сега каквото съм си мислил или планирал просто се срина.
Щотландия ?
Щатите ?

Никола Вапцаров
radostin.k

Мнение от radostin.k »

Не сте първият/ата който/ято ми предлага Шотландия като дестинация, но някак си не мога да го асимилирам..
tanyatais

Мнение от tanyatais »

radostin.k написа:Не сте първият/ата който/ято ми предлага Шотландия като дестинация, но някак си не мога да го асимилирам..
За ограничени доходи и добро образование е перфектния избор,а и е част от ЮК :)

Никола Вапцаров
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

tanyatais написа:
radostin.k написа:Мислил съм за Австрия, с софтуерно инжинерство, но Канада грабна моето внимание с вторият най-голям факултет за компютърно инжинерство като цяло. Другият е в Русия, но там стандартът на живот е нисък, а унирвеситетите са безбожно скъпи (вероятно по-скъпи от Канадски, Английски и други). В Англия е същата ситуация образованието е много скъпо, но пак е на ниво. Незнам какво да правя, явно всичко до сега каквото съм си мислил или планирал просто се срина.
Щотландия ?
Щатите ?
А теб мога ли да те питам защо избра Канада пред Англия? Какво те кара да отидеш там? :)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

:rofl: И с претенции нашия.

Едно време трябваше да си грамотен да те приемат в английска паралелка, а днес завършват неграмотни. WTF?!
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Californian написа:
tanyatais написа:
Щотландия ?
Щатите ?
А теб мога ли да те питам защо избра Канада пред Англия? Какво те кара да отидеш там? :)
Мъжът ми и общите ни мечти и планове за по-добро бъдеще:)

Никола Вапцаров
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

pumpy написа:Забрави за бежанец - нито има как да стигнеш до Канада като такъв, нито ще ти приемат молбата. Ако ти се учи на запад пробвай добри резултати на изпити и стипендия някъде в Европа или САЩ. Канада е консуматорорски настроена и тук за да учиш ще трябва да си плащаш.

А що не в къщата на нашите 2 момчета така прескочили границата бяха дори и парички им даваше държавата да живеят докато им дойде времето да ходят на съд или нещо такова ми обясняваха нашите.
Става става, ако имаш виза за Щатите минаваш границата и се предаваш.
Друг е въпроса, че на теб виза за Щатите няма да ти дадът, за Канада също не вярвам.
Истината е, че за туристическа виза ти трябва да имаш образование и хубава работа и да докажеш, че няма да останеш нелегален.
А за студент в Канада е евтино, сравнение с Щатите са учене, но пак е скъпо за теб. Пък за степендии вече си пропуснал срока - аз ако съм на теб ще си остана в България да си уча и да се наслаждавам на студентските години, завърши си, поработи си, ожени се и към 28-32 години емигрирай. :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

tanyatais написа:
Californian написа:
tanyatais написа:
Щотландия ?
Щатите ?
Мъжът ми и общите ни мечти и планове за по-добро бъдеще:)
Мъжът ти живее в Канада ли, не разбирам, опиши малко и ти, каква жена си такава не описателна. :D
Представяш си в Канада, че ще живеете в големи къщи, големи коли, на широко, това ли е? :D
Може ли чисто от любопитство да попитам към кой град сте се запътили?
tanyatais

Мнение от tanyatais »

radostin.k написа:Не сте първият/ата който/ято ми предлага Шотландия като дестинация, но някак си не мога да го асимилирам..
Аз имигрирах към Англия на 19 години след завършена една година в университета със студентска виза за 6 месеца, след срока си платих на адвокат/ имигр. агент и си отворих фирма и останах с бизнес виза 7 години докато взема и гражданство .Тук съм над 12 години ,завърших и още уча, срещнах мъжа си ,създадох семейство ,дете ,връщане в Бг за 3 години и сега пак ще си платя на имигр. агент за работна виза за Канада ,защото знаем какво искаме и как да го постигнем . Пойнта ми е ,че ако искаш ,намираш начини, учиш,трудиш се, биваш независим и се отстояваш като човек със самочувствие. Смело напред и с труд много се постига !

Никола Вапцаров
Публикувай отговор