Край на социалната помощ в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
miteto
Модератор

Re: Край на социалната помощ в Квебек

Мнение от miteto »

Е много провокатори се извъдихте? Първо кримон със заглавието на самата тема и първия си пост, после ти с твоите полу-истини, но иначе цитирани от официален документ... Ние за какво дискутираме тук, да си правите вие с кримон кефа да пускате провокации и после да гледате сеира на такива като ablood, дето се палят?
Естествено, че тази помощ не е онази и естествено че хората има за какво да негодуват. Това, че според теб имало и по-големи неуредици, срещу които могат да негодуват, в никакъв случай не прави тяхното възмущение от измамата със социала, невалидно?
apple

Мнение от apple »

Ако ти дойде на главата (не ти го пожелавам), сам ще разбереш дали тук е възможно само да декларираш сериозно физическо или умствено заболяване, без да има такова. Това не ти е корумпираната ТЕЛК.
Боже, Озо ти сериозно ли? Че дори тук в ВС е пълно с псевдоинвалиди, пълнооо! Здрави прави мъже и жени, често и младежи се правят на улави и номера минава. Лично познавам такива, но не българи слава богу. Тук сме малка общност и тези неща се разчуват ако ги има. Та кубинка лично позната - денем с една специална превръзка и шина на крака, вечер на салса и по гаджета, канадец има няма 25-28 годишен уж бил със строк ама припка по цял ден след тъпотот си псе и събира вечер мадами ад поркат бира нито има парези някакви нито нищо, една индианка също знам и тя така, пие като смок по една бутилка на ден и пуши по 2 кутии ама иначе инвалид била, взима си социалната пенсия, безплатен транспорт и те такиви и уж била зле ама ако питаш мене само от махмурлука изглежда да е следствие... Местния аналог на ТЕЛК или са много некадърни диагностици или взимат кинти под масата или има някаква трета причина, която на мене ми лично ми убягва от логиката... А в БГ доста затегнаха нещата последните години, вече трудно ще ти се върже ТЕЛК да те изкара инвалид без да си. Доста ги събра страх след скандала през 2006 май беше... Убедена съм, че в кебешко нещата са по същия начин относно псевдоинвалидите. А защо е така, вие кажете?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

apple написа:
Ако ти дойде на главата (не ти го пожелавам), сам ще разбереш дали тук е възможно само да декларираш сериозно физическо или умствено заболяване, без да има такова. Това не ти е корумпираната ТЕЛК.
Боже, Озо ти сериозно ли? Че дори тук в ВС е пълно с псевдоинвалиди, пълнооо! Здрави прави мъже и жени, често и младежи се правят на улави и номера минава. Лично познавам такива, но не българи слава богу. Тук сме малка общност и тези неща се разчуват ако ги има. Та кубинка лично позната - денем с една специална превръзка и шина на крака, вечер на салса и по гаджета, канадец има няма 25-28 годишен уж бил със строк ама припка по цял ден след тъпотот си псе и събира вечер мадами ад поркат бира нито има парези някакви нито нищо, една индианка също знам и тя така, пие като смок по една бутилка на ден и пуши по 2 кутии ама иначе инвалид била, взима си социалната пенсия, безплатен транспорт и те такиви и уж била зле ама ако питаш мене само от махмурлука изглежда да е следствие... Местния аналог на ТЕЛК или са много некадърни диагностици или взимат кинти под масата или има някаква трета причина, която на мене ми лично ми убягва от логиката... А в БГ доста затегнаха нещата последните години, вече трудно ще ти се върже ТЕЛК да те изкара инвалид без да си. Доста ги събра страх след скандала през 2006 май беше... Убедена съм, че в кебешко нещата са по същия начин относно псевдоинвалидите. А защо е така, вие кажете?
Няма смисъл да му се обяснява. Той е убеден и точка, дори Харпър да дойде с официален документ, едва ли ще приеме. Имам познат в Торонто, който е в комисията която одобрява молбите за welfare по disability. Каза че от 30 оценяващи, само той и още един "режат" мошениците. Каза че си има един списък с лекари, и като дойдат "инвалиди", на които този лекар е разписал нетрудоспособността, молбата заминава директно в кошчето. Най-много злоупотребяващи са руснаци и шриланкийци. Пристига моля ви се неква дропла от Шри Ланка дето съпруга я е изтеглил и вече изпаднала в невероятна депресия, не може да работи до края на живота си :D То понеже в Шри Ланка всичко е било мед и рози, няма гражданска война, няма беднотия, няма давене на новородени бебета-момичета в кофа с вода - и тая пикла като дошла в Канада се депресирала от уредения живот и ние трябва да я храним от нашите данъци форевър :D
apple, местния ТЕЛК не взимат подкупи, но е много трудно да докажеш измама с болести като депресия дето нямат никакви физически белези, а менталните могат да се "отиграят" за пред комисия. Отделно че има лекари, които са в "играта" и им разписват фалшивите диагнози.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

ablood написа:bgcanada е основен и незаменим източник на информация, мнения, опит и вдъхновение за новопристигащите.

Имало преди няколко години един изпъкващ администратор - хиперкативен, изключително полезен по имиграционните въпроси, ерудиран и компетентен.

Имал обаче един проблем - пълна липса на обективност и толерантност към избралите друг "път", освен неговия.

Неговата позиция била, че "новопристигналите ТРЯБВА да излязат на социал, докато се ориентират"(цитат). Заради статуса и реномето му немалко съфорумници са повярвали, че това не се отнася само за новопристигащите с ограничени възможности, но дори и за работливи, умни, пробивни младежи, които иначе биха напреднали бързо в кариерата, без да имат "нужда да се ориентират". Какъв е броят на тези подведени младежи можем само да гадаем, но е нагло да се твърди, че няма такива. За тези години пристигналите в квебек за значителна бройка.

Аз, възмутен от тази агитация отворих тема срещу професионалното социаладжийство. След десетки страници ожесточени спорове, след като бяхме многократно обиждани, трити и редактирани, евентуално се оказахме временно, или перманентно изритани от форума.

Агент Озо, не е имало нужда да се вадят мисли от контекста на писанията ти. Те бяха недвусмислени.
Така си и знаех - безпочвени и злонамерени интерпретации на извадени от контекста думи формулиране на измислени обяснения.

Не можете ти, Аблъд, както и останалите като теб, да осъзнаете, че понятието работещ не е равно на мразещ получаващите социал. Срещу тази тъпа теза опонирам аз - "който работи много и плаща големи данъци непременно мрази (презира и т.н.) социалджиите".
Аз ви казвам, че не е вярно и гневът и ядът ви и цялостното ви поведение спрямо дадената група хора, се дължат на лични качества, възпитание, личностни характеристики и т.н., но не и на фактът че плащате големи данъци. И стремежът ви да се представяте като масов типаж и за едва ли не лицето на една социална прослойка (класа) е смешно и дразнещо. Дори отблъскващо бих казал.

Както и от тази тема се вижда, че има много хора които работят, получават не по-малко пари от вас, плащат си данъците и не мразят никого, не се подиграват, не иронизират никого и никого не обиждат.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

miteto написа:Е много провокатори се извъдихте? Първо кримон със заглавието на самата тема и първия си пост, после ти с твоите полу-истини, но иначе цитирани от официален документ... Ние за какво дискутираме тук, да си правите вие с кримон кефа да пускате провокации и после да гледате сеира на такива като ablood, дето се палят?
Естествено, че тази помощ не е онази и естествено че хората има за какво да негодуват. Това, че според теб имало и по-големи неуредици, срещу които могат да негодуват, в никакъв случай не прави тяхното възмущение от измамата със социала, невалидно?
Негодуванието е разбираемо и основателно. Степента му и начините на проявата му са смешни и дразнещи.
И как да не прави провокации човек, като знае кой и как ще реагира.
Ти да си виждал някой да се бъзика с непукист? ;)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Чудя се вие къде живеете или аз къде живея вече 11 години 8) До сега не съм се запознавала на живо с бг социалджия (или пък от някоя друга раса, култура, цивилизация), или работещ на черно, или комбинация ... Само във форума научавам потресаващи истории и вече страдам наистово от липса на "социално" общуване с българи :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Дали е моя грешката или ги избягваме естествено ? Особено ако са толкова много, както ги описвате в този форум, би трябвало всеки втори да е такъв, а между познатите ми за толкова години - ни един! Срам :@ Искам и аз да се запозная с някой тарикат-социалджия ;(

Пък и като ви гледам как яко бачкате уикенда по темата, явно социалът е свършил :*
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Аз не мразя, нито презирам получаващите социал. Дразнещо е, когато някой почне да казва на черното - бяло и примерно да твърди, че Квебек не получавал пари от федералните или че 94% от получаващите социал са нетрудоспособни...
Тази измама със социала е в ущърб най-вече на тези хора, които наистина имат нужда от тази помощ. Вместо инвалидите да взимат по $2000/месец, те взимат по $1000 (случайни цифри за пример са и двете суми, да не скочите сега) - за да има и за такива дето след 3 месец почват да се ориентират и така по 4-5 години...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

miteto написа:Аз не мразя, нито презирам получаващите социал. Дразнещо е, когато някой почне да казва на черното - бяло и примерно да твърди, че Квебек не получавал пари от федералните или че 94% от получаващите социал са нетрудоспособни...
Тази измама със социала е в ущърб най-вече на тези хора, които наистина имат нужда от тази помощ. Вместо инвалидите да взимат по $2000/месец, те взимат по $1000 (случайни цифри за пример са и двете суми, да не скочите сега) - за да има и за такива дето след 3 месец почват да се ориентират и така по 4-5 години...
Ама стига с този Квебек: не видя ли, че Онтарио получава само с 5 милиона по-малко социална помощ от Квебек ?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

apple написа:
Ябълке, нямам честта да се познавам с лъжеинвалиди и заблудата ми е простена.
Но ми е интересно след като е толкова "пълноо" при теб с такива лапачи, защо все в устата ти са цоциаладжиите от табарнашко?
Поради по-голямата популация ли?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

agent Ozo написа:
ablood написа:Неговата позиция била, че "новопристигналите ТРЯБВА да излязат на социал, докато се ориентират"(директен цитат)
Така си и знаех - безпочвени и злонамерени интерпретации на извадени от контекста думи формулиране на измислени обяснения.
Аха. Щото не си го казал директно? Аз съм го интерпретирал?

Тролололо....
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:Имайки известна доза информация за твоето професионално развитие ме съмнява компетентността ти по психология за да можеш да ме четеш между редовете и да ме квалифицираш успешно като презрителен и мразещ.
Тук наистина ме изненада. Не очаквах да си толкова дребнав и заядлив та да минеш към подобни намеци и лични нападки.
Но пък това доказва изводите ми, че си презрителен и мразещ.
Няма как човек, подготвян и занимавал се десетки години с обучението и възпитанието на хора да не се научи да ги преценява по-добре от оня, който е учил и работил само по зъбите им?
Но ти разбира се си изключение. Защото си най-великият от гилдията си, от народността си, от вярата си и от расата си дори. И за теб не очите, а зъбите са прозорецът на душата на човека. :)
В собствените си очи обаче, или най-много и на някои членове от семейството ти.

Не си прави труда да минаваш от професионалното на други поприща, предварително го знам този речитатив. :)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

ablood написа:
agent Ozo написа:
ablood написа:Неговата позиция била, че "новопристигналите ТРЯБВА да излязат на социал, докато се ориентират"(директен цитат)
Аха. Щото не си го казал директно? Аз съм го интерпретирал?

Тролололо....
Дай линк към темата, или цитирай целият постинг.
Защо не използва и нещо такова като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ОБЕЗАТЕЛНО, ЗАПОВЯДВАМ и т.н., щеше да е още по-въздействащо.

А междуметията запази за игрите с децата си, тук изглеждат не на място. И ти олекваш с подобно поведение. Няма как да те приемам насериозно ако ми се плезиш и издаваш някакви нечленоразделни звуци. :)
Joya

Мнение от Joya »

Хм аз съм тук от още няма година и с доста българи се запознах на социал и работа на черно. Не е притеснително ако учат, или ако е година-две, ама над 5 години, не знаят език, не искат и да знаят, нямат грам амбиция... реално и не ме интересуват. Данъци плащам, и не се ядосвам много много, защото съм се хванала на хорото вече. Като ми поотраснат децата, сменям провинцията и готово.
Общо взето не ме дразнят хората на социал, нито работещи на черно, тяхна си работа. НЕ виждам какво се ядосвате, то си е за тяхна сметка, за наша са данъците да. С първият чек мигах на парцали, но после си казах, за какво се ядосвам, на всеки може да се случи. А тия които злоупотребяват...ами те да му мислят. То това живот ли е 1000$ от социал и 1000$ от на черно и 1000$ да са детските, пак не виждам как спестяват за къща.... освен ако не ядът боклуци и не мизерстват....е тогава ако това е Американската мечта......
С една дума, всеки да си прави живота така както иска.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

agent Ozo написа:Дай линк към темата, или цитирай целият постинг.
Линко, преди 5 години:
В по-голямата си част получаващите социал не са изпаднали до такава степен на крайна нужда. Това е съзнателно и предварително планирано средство или метод за осигуряване на едни базови и сигурни, макар и минимални доходи. За да може човек спокойно да проучи и да планира следващите си стъпки в реализирането си на пазара на труда.
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.ph ... BB#p327879
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Заключено