Край на социалната помощ в Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Край на социалната помощ в Квебек

Мнение от krimon »

Радвай се, народе! Полин Мароа, всеобщата любимка, наложи сурови мерки над социалната помощ в Квебек! Време е за местене в други провинции :lol:

eто ви връзка, ама е на френски ;)
http://www.ledevoir.com/politique/quebe ... intensifie"

айде, че съм много добра тази вечер
http://www.cbc.ca/news/canada/montreal/ ... bonus.html"
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
YOUPPI

Re: Край на социалната помощ в Квебек

Мнение от YOUPPI »

Хм, да му мислят "самотните многодетни" майки от арабски произход. Мен лично май ще ме засегне единствено евентуалното нередовно доставяне на Пъбли сака.
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

YOUPPI написа: Мен лично май ще ме засегне единствено евентуалното нередовно доставяне на Пъбли сака.
Темата за вицовете е друга. Аз ще съм много доволна. Ще ми спестят усилието да го откача от входната врата и засиля в кофата за рециклаж. :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

Аз лично бих се зарадвал ако ми намалят данъците...ама май нема да стане :(
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Добра стъпка в добра посока. Макар и много мижава.
Интересно, кои ли фактори са продиктували това решение?
Казват (официално), че не е бюджета....
Лично мнение: постоянното увеличаване на социала, изисква логически увеличение на постъпленията във фондовете за социална помощ. От къде ще дойдат ??? - ами от данъците на работещите (плащани както от работника така и от работодателя)
Затова и Квебек е най-таксуваната провинция в Канада.
Дотук - добре. Ама като се увеличават мангалите (рефюджита ама с френски), които по дефолт минават веднага на социал, и няма кой да работи? Кво правиме?
Така, че бюджета ще започне да "олеква", защото не можеш до безкрай да увеличваш данъците на работещите, щото....
в един момент няма да имаш мандат....
Аз отдавна го казвам: социал - със срок на годност - до 2 год. Ако до 2 год не си си намерил работа - ми спасявай се!
Emploi-то предлага работа колкото щеш. Ама била ниско платена..... АМА Е РАБОТА, която с последните корекции на минималната заплата ще ти даде м/у 50% (ако си сам) и 100% (ако сте двама) повече доходи, отколкото, ако си на социал.
Ама ако те мързи или ако си кюташ на "черно" и си получаваш социала - може и да ти е по-изгодно... Но не е по-изгодно на тези, които ти плащат социала.
Така че - У ЛЕВО!!!!
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
seeker

Мнение от seeker »

YOUPPI написа:...да му мислят "самотните многодетни" майки от арабски произход...
Няма какво да му мислят, защото: Не се очаква промяна за самотни родители.
И освен това: Промените не са с обратна сила и ще засегнат само новите кандидати.
apple

Мнение от apple »

seeker написа:
YOUPPI написа:...да му мислят "самотните многодетни" майки от арабски произход...
Няма какво да му мислят, защото: Не се очаква промяна за самотни родители.
И освен това: Промените не са с обратна сила и ще засегнат само новите кандидати.
Брей как се засегна на арабски произход! Ма няма, няма да ти спрат цоциала на тебе точно разбира се. За вече докопалите табарнашкото виме, цуцането е до живот... Бозай си спокойно, да му мислят новите мераклии, викаш! ;)
seeker

Мнение от seeker »

Това е моята история, ябълке: http://vbox7.com/play:3e64806a&ef=1

Да н'мислиш чи мий лесно, ма?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Pointzero написа: Интересно, кои ли фактори са продиктували това решение?
Хахаха, е как кои? Естествено за да има повече пари за държавната администрация. Бедните да го духат, както се казва! Виж кой ни управлява и ще ти кажа какво се вихри в празната руса главица! :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

seeker написа:Това е моята история, ябълке: http://vbox7.com/play:3e64806a&ef=1

Да н'мислиш чи мий лесно, ма?
Е нямаше нужда да редактираш прочетох го още първия път, все още не съм забравила българския. Старо като света... Забавляваше народа доста отдавна. А че не е лесно да си професионален социаладжия, не е! То си е стрес да бачкаш на черно и да трепериш като лалугер да те не сгащят и спрат кранчето. Сачуствам ти, ма! Ни съ ли усещъш??? :angel:
seeker

Мнение от seeker »

Виждам, че вече съм ти като прочетена книга.

Я отивам да спиш, че разваляме само темата на Кримон.
apple

Мнение от apple »

seeker написа:Виждам, че вече съм ти като прочетена книга.

Я отивам да спиш, че разваляме само темата на Кримон.
Тамам, ай гиделим, аркадаш, че верно биз бизе речено бая бастисахме темата и ще иде зян! Давам ти хабер и иширет да са видим в Хайд Бахчата на бошлаф сабалян или по икиндия, ако имаш ищах още да направим една патаклама и дигнем малко думан по безтемни теми като дереджето и хаята на табарнашкия милает... ;) Ма ако требва да те кандардисвам и да ти уйдисвам, не ща щот съм курназ ханъм. :lol:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Четох линка и на английски и на френски. Край на социал не виждам, дори сорови мерки не виждам. Къде го прочетохте?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Брей, аз щото не мога да чета на двата езика, гледам картинките по телевизията: многохилядните протестиращи по улиците, скандиращи: Пар-ти ке-бе-ко-а - пар-ти бур-жо-а :rofl:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз продължаванм да не виждан къде пише, че спират социала, може ли да цитираш. А протестиращите акъл нямат, на тях не им ли даваш 2000 на месец, си е обида.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Заключено