Кога започнахте да живеете по-добре?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор

Кога започнах да живея по-добре в сравнение с живота ми в България?

Още от летище "София"
19
21%
По-малко от 1 година
11
12%
1 до 3 години
19
21%
3 до 5 години
15
16%
5 до 10 години
10
11%
Повече от 10 години
1
1%
Никога, затова се върнах
6
7%
Още не съм постигнал нивото от България (моля споделете от колко време сте напуснали България)
10
11%

Общо гласове: 91
Аватар
simeonovi

Re: Кога започнахте да живеете по-добре?

Мнение от simeonovi »

tanyatais написа: МаЙ отдавна не сте си ходили.Има си кафе със сандвичи за 5 лева , снаксове ,безалкохолно ,кафета и т.н. като една вода от 500 мл е към 3-4 лева :doh: Та ,да по-добре да пия кафе в самолета,отколкото там :)
и в Пловдивското е същото ,само където самото летище има само едно барче и всичко свършва за норматив,въпреки цените :))
Бях преди три месеца в България. Никакви фенси згради не видях каквито този пич показва на 3Д в другата тема.
На влизане в летището само грозни панели се виждат, а след това терминала е една дупка със смърдящи кенефи.
ghetto airport :D
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
tanyatais

Мнение от tanyatais »

simeonovi написа:
tanyatais написа: МаЙ отдавна не сте си ходили.Има си кафе със сандвичи за 5 лева , снаксове ,безалкохолно ,кафета и т.н. като една вода от 500 мл е към 3-4 лева :doh: Та ,да по-добре да пия кафе в самолета,отколкото там :)
и в Пловдивското е същото ,само където самото летище има само едно барче и всичко свършва за норматив,въпреки цените :))
Бях преди три месеца в България. Никакви фенси згради не видях каквито този пич показва на 3Д в другата тема.
На влизане в летището само грозни панели се виждат, а след това терминала е една дупка със смърдящи кенефи.
Amи толкова си разгледал. То сградите няма как да ги постнеш тук ,ако реално ги няма :!:
А и думата бе за кафета,а такива има ..
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Bistra написа: Симеонов, бре! Ти трол ли си? Питам щото глей сега какво казва Г-жата от тая тема:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 22&t=45185"
Да не те закачам, де....Ама, май си, щом си снимаш захабените чорапки и аплето не ги слага у списък-о с постиженията :rofl: :rofl: :rofl:
Трол съм който сваля прашки със зъби .
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е, те това е! Ни на адвокат, ни на трол да нямаш вяра без снимков мат'риал!
Знам си аз, че по-добре око да види и ръка да пипне, ама явно ще щракам и снимки лятоска като китаец - жълто гумено пате. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

simeonovi написа:
Е то згради няма, ама сгради се намират! ;) Грозни панели има и ще има още дълго за съжаление, но и лъскавки и модерни сгради има достатъчно да наситиш окото. Стига да искаш да ги видиш, де! За кенефите не знам, като тръгвах за насам си бяха наред, а сега как е... :?:
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Бабата ме обвини че съм трол и сега трябва и аз по темата такова.

Аз преди бях по-добре. Сега не се оплаквам но съм добре. Всичко зависи от човек какво той смята за добре. Дали един бил по-добре а сега e само добре, може да е пък за добре.
А като се за мисля -"Добре най-накрая станах по-добре и сега какво ще стане ако пак стана само добре“. Еми чакаш отново да станеш по-добре не че не си бил добре когато си бил добре, но е добре да си по-добре в крайна сметка.
:D
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

simeonovi написа:
Софийското летище има 2 терминала - 1 (старият, който наистина е доста зле) и 2 - новият, който има кафенета и закусвалня със сандвичи. Има и магазин за парфюми с много прилични цени в сравнение с големите европейски летища.

От Терминал 1 излитат ниско-тарифните компании като уизеър, от 2 излитат националнте превозвачи. Не знам с коя компания си пътувал и кой терминал си ползвал. Аз предпочитам да пия кафе на летището, където дават свястно еспресо, отколкото в самолета, защото в самолета е отврат. Която и компания да си взел, все дава някакъв буламач. Ако е толкова важно, кажете да снимам с телефона, макар че по принцип на летищата да се снима е забранено заради антитероризма.

Терминал 2 си е ок и кенефите му са хубави, на 1 са гаднички. И специално за Кан Тангра, никъде не се пуши :) А цените са си нормални като за летище - на Шарл де Гол са същите, но в евро.

Таня, на Хийтроу цените да не са различни нещо :). Между другото, край гейтовете има машини за кафе и вода, където е по-евтино от кафенетата - 2 лева е кафето или бутилка вода.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Дейзи-така е ,по принцип си права,но в Хийтроу, Гатуик, Станстед , Сити айрпорт и т.н. има както типични италиански кафета ,така и кафета "Старбъкс", "Неро" ,"Коста" ,където си струва да дам 3-4 паунда за средно-голямо латте ,но в БГ са малки по размер кафета ,а цените гонят стабилно европейските . Повече пътувам от Пловдивското летище за Европа и там е прекрасен нов терминала ,с хубави кафета ,сандвичи ,снаксове и безалкохолно на летищни цени:) От София си спомням цените много добре :(
Аз лично ,по темата,в Англия започнах да живея по-добре след около 4-5 години,когато получих гражданство и вратите ми се отвориха за работа, учене и избор ..

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

на шарл де гол последно еспресото беше 2 евро
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
tanyatais

Мнение от tanyatais »

newcomer написа:на шарл де гол последно еспресото беше 2 евро
И като сложиш и мляко за да стане латте или капучино става 4 Евро,а не 4 паунда ,които се равняват на 6.24 dollars :^)

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

tanyatais написа:
И като сложиш и мляко за да стане латте или капучино става 4 Евро,а не 4 паунда ,които се равняват на 6.24 dollars :^)
млякото и крийма са безплатни,ама то в напръстника с еспресото можеш да сложиш само няколко капки.всичко 2 кинта и 2 кинта кроасана
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
tanyatais

Мнение от tanyatais »

newcomer написа:
tanyatais написа:
млякото и крийма са безплатни,ама то в напръстника с еспресото можеш да сложиш само няколко капки.всичко 2 кинта и 2 кинта кроасана
:)
То за БГ летищата май питаше ,но ...
Аз за Канада съм да си говорим тук:)

Никола Вапцаров
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Най-скъпата храна на света е по летищата.

Най скъпият алкохол е в хотелските минибарове.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

ablood написа:Най-скъпата храна на света е по летищата.

Съгласна.

На Де Гол преди два месеца платих някъде 5-6 евро за капучино с кроасан - не помня точно колко, не си пазя бележките като някои прибрани съфорумци :) Не ми е минавало през ум, че може да ми трябват :rofl: Капучиното е по-скъпо от еспресото, може и кроасанът да е бил със шоколад или някаква друга глезотия.

Таня, дори не забелзявам къде сядам :) пие ми се кафе - сядам, където ми е удобно или ми е близо до гейта. Но че е скъпо, скъпо е - на което и да е летище. От Пловдив не съм излитала, за вас е удобно, ако ползвате Райън еър.

Между другото, специално Коста в София много развиха бизнеса - аз знам за 5-6 техни кафенета по центъра и из моловете. Правят хубаво кафе.

За размера на кафето - опитай италианско ристрето колкото напръстник и пак ще си говорим за размера :) За мен той не е определящ за цената. Определящо е дали кафето е хубаво. Ама верно се отплеснахме.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Дейзи ,аз гледам ,защото съм капризна за кафето и харесвам само средно скинни соя латте , без пяна , с екстра шот и с канела ,та нито еспресото,а камо ли ристретото са ми фаворити поради липсата на млечния /соевия елемент,който надхвърля този на кафения. На малко места мога да го получа ,иначе и 3 в 1 в БГ ще пия на летището ,къде ще ходя :$
ablood написа:Най-скъпата храна на света е по летищата.

Съгласна ,до някаквам степен.
Има ресторанти ,които задминават ценово кафетата/бистрата по летищата.

Никола Вапцаров
Публикувай отговор