Пролетна сесия - Март/Април 2013

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
karelia79

Re: Пролетна сесия - 19 Март до 6 Април 2013

Мнение от karelia79 »

Zacks, я моля те погледни в кристалната топка и ми кажи кога аджеба да чакам покана ... ;) :P
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
uncontrollable

Мнение от uncontrollable »

Това повтарям и аз от няколко дни, Мишо. Не вярвам на това с поканата, която ми обещаха. Поне не на тази сесия. А ако дойде за тази сесия, ще й се радвам. Обещавам. ;)

Misho76 написа:uncontrollable Исках по-скоро да кажа,че call center е оператор просто.Могат да казват неща по инструкции. :^) Ако са обещали покани къде са?Все пак от петък никой не се е похвалил,което е малко странно.Покани се разпращат бързо.Виж колко бързо са си оправили грешката с разменените покани.Аз не го разбирам да го потвърдят,а да нямаш още.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

karelia79 не съм Zacks ,но ще ти отговоря:Когато изтекът езиковите сертификати за да се явим още веднъж налеем нови и свежи кинти и когато излезе Aprendre Le Quebec 5 :D :D :D
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Добре, да приключим с въпроса, а?

А някой, дори за секунда, ама секууундичка, допуска ли, че може да удължат сесията? Нашата е последната за региона, след нас няма никой. Забелязахте ли, че графикът си стои със стара информация?

А и още нещо. Когато ми се е налагало да изпращам много мейли, сме си деляли с колежката базата данни с покани или инфо, което трябва да разпратим. Когато аз съм излизала болнични обаче и не съм можела, тя не ги е разпращала вместо мен, защото аз съм тази,която е държала досега комуникацията с тези хора.

Може и да не ни поканят - съгласна съм, може да ни хвърлят в 5 глуха, и? Какво ще направим? да се ядосваме - ок, ще се поядосваме и до там, нашите нерви се хабят не техните, нали така?
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Misho76 написа:karelia79 не съм Zaks ,но ще ти отговоря:Когато изтекът езиковите сертификати за да се явим още веднъж на тях и когато излезе Aprendre Le Quebec 5 :D :D :D
Хахаха... Прав си! :D То моят ТСФК изтича сега през октомври, така че...
Но тъй като вече за себе си се убедих, че беше безсмислено цялото това влагане на средства и усилия за изпити, от които очевидно няма особена файда като не си ценна професия, реших че няма пак да се явявам. :!: За съжаление съм сгрешила в това отношение...
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

jasmin_veni Не съпоставяй твоята работа тук с тяхната там.Няма нищо общо!А и кой казва,че имат база данни?Виж колко документи се загубиха.В БГ има понятието електронен архив,поне в такива сериозни институции :y:
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Zacks

Мнение от Zacks »

karelia79 написа:Zacks, я моля те погледни в кристалната топка и ми кажи кога аджеба да чакам покана ... ;) :P
Виждам, че пристигаааатт. Но по-добре :google:
:D :lol:
Без майтап - топката и кака Минка от третия етаж /гледа супер на кафе/, казаха, че ще има още покани.
Сега аз продължавам с чакането, а ако не, ще счупя топката и крадна ченето на бабката /за дето послъгва/
Bau
CMETAHEH

Мнение от CMETAHEH »

FIGHTER имаш грешка в превода човек, не е номер на мисията, а брой. Nombre de missions е именно колко човека ще дойдат тука доколкото съм следил случващото се.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

CMETAHEH написа:FIGHTER имаш грешка в превода човек, не е номер на мисията, а брой. Nombre de missions е именно колко човека ще дойдат тука доколкото съм следил случващото се.
I agree.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Misho76 написа:jasmin_veni Не съпоставяй твоята работа тук с тяхната там.Няма нищо общо!А и кой казва,че имат база данни?Виж колко документи се загубиха.В БГ има понятието електронен архив,поне в такива сериозни институции :y:
Мишо, нямаш си и на идея за какви бази данни става въпрос тук и не само при имиграционните, а навсякъде. Където и да стъпиш (в министерство,в училище, в оказиона за коли и т.н.) моментално ти се отваря досие - за по-сигурно в 2 варианта - на хартиен носител и в компа. :D
Толкова много хартия се хаби за какви ли не формуляри, че ти е бедна фантазията (и всички те се съхраняват в досиетата ти в различните институции, с които си имал вземане-даване). Даже като правиш нещо по електронен път, ти се явява надпис - моля разпечатайте документа и го приложете в досието си. Аз за 10 месеца толкоз бумаги съм събрала (получени по пощата от разни институции), че мога съвсем отговорно да заявя, че такава бумащина и досиета няма никъде.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

CMETAHEH написа:FIGHTER имаш грешка в превода човек, не е номер на мисията, а брой. Nombre de missions е именно колко човека ще дойдат тука доколкото съм следил случващото се.
И като се има впредвид, че един офицер провежда интервто, ако броя на мисиите е 2 - това означава, че за дадения период от време, ще има двойно повече интервюта, т.е. двама офицера, две мисии, две зали, по 12 кандидатури на ден общо. Ако мисиите са 3 - съответно по 36 интервюта на ден.

И сега относно въпросната мисия номер 4 - според мен поредния номер на мисиите е независим всяка година. На мен тази мисия номер 4 ми говори, че ще е 4-та за година в бг, което пък означава сесия всяко тримесечие или 3 сесии през 4-то тримесечие. Дано да съм права в разсъжденията си, но няма друга логика - тази сесия сега не е 1-та за бг за всички времена, т.е. мисия 1,2,3 и т.н. трябва да се броят като поредни номера за всяка календарна година.

Всъщност има и друга логика - ако са започнали летоброенето на мисиите от преместването от Виена в Монреал. В такъв случай до момента е имало 2 сесии, следва 3-тата и остава 4-тата да е наесен. Т.е. и в 2-та случая излиза, че мисия номер 4 ще е октомври-ноември.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
sofia_shi82

Мнение от sofia_shi82 »

Може ли някой с покана да сподели, пише ли в колко дневен срок трябва да се потвърди дали ще се присъсътва на интервю?

Въпроса ми е за това, защото предполагам че след като няма да отидат на интервю всички които получат покани ( по едни или други причини), канадците ще запълват свободните места с други кандидати, съответно други покани?
Идеята ми е , дали и колко по нататък във времето преди интервюто може да изненадат хората??
( да не говорим че трябва и подготовка за интервюто)
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Срока за отговор на поканата е 30 дни, считано от датата на получаване на поканата. Има още време, така че може да има още покани.
sofia_shi82

Мнение от sofia_shi82 »

martatabs написа:Срока за отговор на поканата е 30 дни, считано от датата на получаване на поканата. Има още време, така че може да има още покани.
Да разбирам ли , че в края на февруари може пак да има покани???
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Това не мога да ти кажа, но най-вероятно ще има още покани.
Публикувай отговор