С изключение на това, че можеш сравнително лесно да си намериш работа и да се намърдаш в страната, точно никаква е ползата, както сам вече си се досетил.simeonovi написа:Тогава каква е ползата че сме канадци.след TN пак трябва H1B и Labor certification.
5 години пак не ни мърдат.

3 пъти са ме спонсорирали, първите два пъти сам напусках (пуста човешка алчност), а последния път пък ми се изчака чакането и заради тях насмалко да си загубя статута в Канада ... Преместих се тук за постоянно и в продължение на още цяла година 2-пъти седмично пътувах оттук до Сиатъл и обратно и плащах хем мортгидж тука, хем наем там, но накрая наистина ми писна и се отказах.
Като ги знам какви са "бързаци" (EB3 priority dates в момента са Feb 2007), май по-бързо ще е ако дочакам сина ми да стане пълнолетен и той да ме спонсорира.

Искам да подчертая, че в EB2 се влиза само ако позицията ти изисква минимум master's, а иначе ти може да си имаш и 2 PhD-та и пак ще те напъхат в EB3. За съжаление почти всички ИТ позиции, дори и синиър, допускат субституцията на master's с bаchelor + N years related experience.
А TN виза може да се удължава неограничен брой пъти, но имиграционните не гледат с много добро око на такива "перманентни гурбетчии".