Canada (Quebec) vs USA стандарт на живот

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Canada (Quebec) vs USA стандарт на живот

Мнение от roumensp »

simeonovi написа:Тогава каква е ползата че сме канадци.след TN пак трябва H1B и Labor certification.
5 години пак не ни мърдат.
С изключение на това, че можеш сравнително лесно да си намериш работа и да се намърдаш в страната, точно никаква е ползата, както сам вече си се досетил. ;)

3 пъти са ме спонсорирали, първите два пъти сам напусках (пуста човешка алчност), а последния път пък ми се изчака чакането и заради тях насмалко да си загубя статута в Канада ... Преместих се тук за постоянно и в продължение на още цяла година 2-пъти седмично пътувах оттук до Сиатъл и обратно и плащах хем мортгидж тука, хем наем там, но накрая наистина ми писна и се отказах.

Като ги знам какви са "бързаци" (EB3 priority dates в момента са Feb 2007), май по-бързо ще е ако дочакам сина ми да стане пълнолетен и той да ме спонсорира. :D
Искам да подчертая, че в EB2 се влиза само ако позицията ти изисква минимум master's, а иначе ти може да си имаш и 2 PhD-та и пак ще те напъхат в EB3. За съжаление почти всички ИТ позиции, дори и синиър, допускат субституцията на master's с bаchelor + N years related experience.

А TN виза може да се удължава неограничен брой пъти, но имиграционните не гледат с много добро око на такива "перманентни гурбетчии".
newcomer

Мнение от newcomer »

Ако искате да живеете само сред бели американци изберете някой щат от следните,Северна,Южна Дакота,Монтана,Уайоминг или Небраска.Там само кравите са цветнокожи.Земя много,добитък също,ранчото е за без пари,само ти трябва един трактор и ори,ори,ори.
Иначе най русите и слаби американки съм ги виждал в Юта Солт Лейк Сити,абе направо скандинавки.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Най-бели са в Беларус, ама за разлика от американците, не раздават ранчота без пари. :D
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

newcomer написа: Иначе най русите и слаби американки съм ги виждал в Юта Солт Лейк Сити,абе направо скандинавки.
Дааа, даже можеш да си вземеш 3-4 за жени.... Супер гот :rofl: :rofl:
third generation immigrant :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Батката сигурно e гледал Big Love по HBO. :rofl:
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

roumensp написа:
simeonovi написа:Тогава каква е ползата че сме канадци.след TN пак трябва H1B и Labor certification.
5 години пак не ни мърдат.
С изключение на това, че можеш сравнително лесно да си намериш работа и да се намърдаш в страната, точно никаква е ползата, както сам вече си се досетил. ;)

3 пъти са ме спонсорирали, първите два пъти сам напусках (пуста човешка алчност), а последния път пък ми се изчака чакането и заради тях насмалко да си загубя статута в Канада ... Преместих се тук за постоянно и в продължение на още цяла година 2-пъти седмично пътувах оттук до Сиатъл и обратно и плащах хем мортгидж тука, хем наем там, но накрая наистина ми писна и се отказах.

Като ги знам какви са "бързаци" (EB3 priority dates в момента са Feb 2007), май по-бързо ще е ако дочакам сина ми да стане пълнолетен и той да ме спонсорира. :D
Искам да подчертая, че в EB2 се влиза само ако позицията ти изисква минимум master's, а иначе ти може да си имаш и 2 PhD-та и пак ще те напъхат в EB3. За съжаление почти всички ИТ позиции, дори и синиър, допускат субституцията на master's с bаchelor + N years related experience.

А TN виза може да се удължава неограничен брой пъти, но имиграционните не гледат с много добро око на такива "перманентни гурбетчии".
То май трябваше с това да се почне тази тема ама цял форум нямаше да стигне. И на жена ми не и признаха мастъра и я набутаха при останалите H1Bта а тях ги разграбиха за 10тина 15 дни.
А какво мислиш за този нов закон който се задава; китайците и индийците да са в същия кюп?
На мен ми се струва че ще подбият джоб маркета. А като гледам какви отчаяни ходове правят Апъл направо ми настръхва косата.

живи и здрави до година Iphone for only $99.99. Няма да се излагаме я.:D
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

todor73 написа:Някой може ли да ми даде смислено обяснение на това
http://www.realtor.com/realestateandhom ... sby-1?ml=3"

Преди това пробвах Тампа също, това в Канада не може да се случи, с реалтора за Монреал от лоу то хай първата еднофамилна къща излиза на 150 000.
Нищо не си пробвал :D
Ти знаеш ли какво е гето? Коя е най-гадната циганска махала през която си минавал в България?Сега тези къщи които ги вадиш са на десетки пъти по-опасни места. Нашите цигани нямат пари за пищови. :D

Направи си една ваканция до Детроит да видиш що е то град гето. В 7 вечерта затварят бензиностанциите. В хотелите има инструкции как да се пазиш от нападатели и препоръчват да не излизаш по тъмно.И това е в центъра.

А с тези нови закони на комунистите ще ти трябва във всеки джоб по един пищов , понеже няма да е законно да имаш пълнител с повече от 10 патрона. :D
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
todor73

Мнение от todor73 »

simeonovi написа:
todor73 написа:Някой може ли да ми даде смислено обяснение на това
http://www.realtor.com/realestateandhom ... sby-1?ml=3"

Преди това пробвах Тампа също, това в Канада не може да се случи, с реалтора за Монреал от лоу то хай първата еднофамилна къща излиза на 150 000.
Нищо не си пробвал :D
Ти знаеш ли какво е гето? Коя е най-гадната циганска махала през която си минавал в България?Сега тези къщи които ги вадиш са на десетки пъти по-опасни места. Нашите цигани нямат пари за пищови. :D

Направи си една ваканция до Детроит да видиш що е то град гето. В 7 вечерта затварят бензиностанциите. В хотелите има инструкции как да се пазиш от нападатели и препоръчват да не излизаш по тъмно.И това е в центъра.

А с тези нови закони на комунистите ще ти трябва във всеки джоб по един пищов , понеже няма да е законно да имаш пълнител с повече от 10 патрона. :D
Така е симеонов, гледах ено предаване по Радио-Канада зондок се казва та беше за Детройт, така че о куран съм за гетата :D , което ме навежда на мисълта да си отговоря сам на въпроса. Основната разлика между Канада и Щатите е, че в Канада няма гета, поне не в същия смисъл като тези от моите примери, дотолкова че една барака да е 1000 $. Например в МТЛ има засилено присъствие на разни етноси, но толкова, по омешано е.
newcomer

Мнение от newcomer »

Canada vs USA

На влизане в УСА-Детройт-Фронт стр
http://maps.google.com/?ll=42.308748,-8 ... 3,,0,21.76"

На влизане в Канада -Уиндзор-Чърч стр
http://maps.google.com/?ll=42.2837,-83. ... 1,,0,17.25"
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

newcomer

Мнение от newcomer »

newcomer

Мнение от newcomer »

Публикувай отговор