A 12-Year-Old Spells Out the Fraud That Banks Are Committing

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
pumpy

Re: A 12-Year-Old Spells Out the Fraud That Banks Are Commit

Мнение от pumpy »

myhata II написа: бунгала по 700 000 долара на които реалната им стойност е максимум 200 000 долара

Може ли някой да ми обясни кой и как преценява какво е реална стойност на един продукт ??? Аз съм чувал нещо за търсене и предлагане, но явно има и други начини ????
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Къщата, която не си бил купил за 700К струвала 200, ама телевизорът, който взел за $800 реално бил 1'000. :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

myhata II написа:Ми като не ги интересува и се опитват да ме слънгосват ,ще бараме кеша и ще се пазарим, а те ще продължават да ни пращат "любовни писма" от банката :D

Между другото 200 кинта надолу от ТВ който струва 1000 кинта не са за пренебрегване,като си поговориш със супер вайзера и му извадиш баницата,нещата се променят,кеша е голяма работа :y:
Що се правиш на луд майна, нема такива филми с $200 отстъпка на чисто нов телевизор. Някое демо може да са ти хлъзнали и ти се радваш :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Нищо не са му хлъзнали. 20% от "нормалната" цена, щото плащал кеш...
Мухата пак лъже и раздува.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
crusader

Мнение от crusader »

Чудя се колко е месечната вноска на моргидж от $700 000 :x
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ablood написа:Мухата пак лъже и раздува.
Ти пък все едно падаш от Марс, за толкова време не можа ли да научиш номерата на мухЪтЪ? На какъв език си го представяш да се пазари, при положение, че дори отракани местни не биха могли да постигнат подобен ефект - изяждане на почти целия марджин? :D
crusader написа:Чудя се колко е месечната вноска на моргидж от $700 000 :x
Моргидж калкулатор. Зависи много от договорената лихва и периода на амортизация. Но при добри параметри е около $4,000 месечно при байуикли схема на плащане за амортизационен период от 25 години. Ако това е сумата на моргиджа, при всички случаи трябва да става въпрос за по-висока цена на имота, като разликата се явява даунпеймънт. За съжаление, в момента тук това е горе-долу цена на приличен таунхауз, а не на къща.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Баси, колко се е изписало!
Реалността е една всички тия кеш бак и незнам си какви пойнтове и далавери са си чисто гъделичкане на агънцата по гушките!
Всичките тези неща дето ги връщат са просто дискаунт на вече калкулираната надценка. Реално дали някой лично извлича ползи от това е друга тема или просто казано той е намерил по добър "стопанин" или пък извлича ползи за сметка на другите агънца демек намерил е по-малкото зло. В края на краищата това са още едни посредници които обявяват еди каква си годишна печалба. Същата услуга би била осъществима и с дебитните карти. Е как излиза така, че и те и ние печелим?
Разговора, ако се води в първо лице, единствено число губи смисъла си.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

К'во ти пука кой печели и кой губи, ако отдавна си надскочил материалното и си се потопил в духовното? :$
Ами тъй, де....Мир вам! :sun:
....Жалкото е, че използуват едно дете да убие детското у възрастните, вместо да се занимава с по-полезни занимания, примерно да скача на ластик. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Kpetrov написа:Баси, колко се е изписало!
Реалността е една всички тия кеш бак и незнам си какви пойнтове и далавери са си чисто гъделичкане на агънцата по гушките!
Всичките тези неща дето ги връщат са просто дискаунт на вече калкулираната надценка. Реално дали някой лично извлича ползи от това е друга тема или просто казано той е намерил по добър "стопанин" или пък извлича ползи за сметка на другите агънца демек намерил е по-малкото зло. В края на краищата това са още едни посредници които обявяват еди каква си годишна печалба. Същата услуга би била осъществима и с дебитните карти. Е как излиза така, че и те и ние печелим?
Бизнес като всеки друг. Опитват се да ти продадат някаква "услуга" и да направят печалба от това. Тия 4 от 10 човека (примерно, не знам точната статистика) дето не влачат баланс и си прибират 1% cash-back са ок. Тия 6 от 10 човека дето влачат баланс на 21% лихва и не ползват cash-back - от тях банките правят печалба.
Ти ако просто разсъждаваш философски за/против лихварството - хубаво, но аз предпочитам по-прагматичен подход като roumensp.
pumpy

Мнение от pumpy »

Kpetrov написа:Баси, колко се е изписало!
Да закрием кредитните карти, да национализираме банките, да се върнем към натуралната размяна и да се преселим всички във Венецуела, Куба, Северна Корея - VENCEREMOS
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

miteto написа:Бизнес като всеки друг. Опитват се да ти продадат някаква "услуга" и да направят печалба от това. Тия 4 от 10 човека (примерно, не знам точната статистика) дето не влачат баланс и си прибират 1% cash-back са ок. Тия 6 от 10 човека дето влачат баланс на 21% лихва и не ползват cash-back - от тях банките правят печалба.
Ти ако просто разсъждаваш философски за/против лихварството - хубаво, но аз предпочитам по-прагматичен подход като roumensp.
Което си е така, си е така!
Колкото до лихварството и това си е метод за подържане на баланса, ако го нямаше цените и равновесието щяха да се определят просто по друг начин. Не си мисля, че ще заживеем велико без него.
Aries

Мнение от Aries »

myhata II написа:Ми като не ги интересува и се опитват да ме слънгосват ,ще бараме кеша и ще се пазарим, а те ще продължават да ни пращат "любовни писма" от банката :D

Между другото 200 кинта надолу от ТВ който струва 1000 кинта не са за пренебрегване,като си поговориш със супер вайзера и му извадиш баницата,нещата се променят,кеша е голяма работа :y:
Ти самия вярваш ли на това, което пишеш? Фирмите плащат между 1 и 3 процента на кредитните компании когато ти плащаш с кредитна карта... Отстъпка от 20%, затова, че си извадил кеш може само да сънуваш. Предполагам си получил 20% отстъпка, защото така или иначе са щяли да свалят цената в следващите седмици и ти в 30 дневен срок можеш да прибереш разликата, между това, което си платил и новата, по-ниска цена.

Между другото, там където не искат да използваш кредитна карта има ограничения. Когато купуваш кола, повечето от дилърите има лимит от 2-3К за плащане с кредитна карта - останалото кеш или на финансиране...
Публикувай отговор