A 12-Year-Old Spells Out the Fraud That Banks Are Committing
Re: A 12-Year-Old Spells Out the Fraud That Banks Are Commit
Световната конспирация 101
Когато започнем да харчим по-малко от това, което произвеждаме, тогава няма и да има един ден заем. До тогава обаче, това няма как да се получи, за съжаление......
Когато започнем да харчим по-малко от това, което произвеждаме, тогава няма и да има един ден заем. До тогава обаче, това няма как да се получи, за съжаление......
Така де. Толкова е трудно да се живее според чергата.pumpy написа:Световната конспирация 101
- roumensp

За разлика от котките аз нямам 9 живота и предпочитам да се придържам към горното правило наместо да се боря с вятърни мелници и гледам клипове с 12-годишни момиченца, които забъркват каша от архаично банково дело и библейски цитати.
Предполагам никой сериозно не смята, че световните банки могат магически да се върнат към състоянието отпреди 100 години, когато на всяка пачка хартийки е отговаряло кюлче злато в трезора на банката. А "лихварството" не е някакво изобретение на модерните банки, имало го е още в древна Гърция.
Хубаво ще се научиш да сърфираш, ама те кръвожадните акули това обичат - смели сърфъри 

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Е друго си е да сърфираш с голи обещания под краката!roumensp написа:Предполагам никой сериозно не смята, че световните банки могат магически да се върнат към състоянието отпреди 100 години, когато на всяка пачка хартийки е отговаряло кюлче злато в трезора на банката.

- roumensp
С писане на глупости по форумите няма да промениш световната банкова система, така че поне се научи да я ползваш по някакъв начин, от който и ти да имаш полза. Ако чакаш нещата да се оправят с революция - приятно чакане. Или инвестирай в злато като Мухата. 

- Bistra
- Напуснал форума
Знаеш ли има един вид акули -"рифови акули" им казват, които не нападат хора, ...само че аз не знаех. Първият път, когато ги видях сина ми плуваше до мен и беше страшно въодушевен, че сме срещнали "големи риби". А аз безмалко не се удавих от притеснение - не за себе си, за него, щото за един кратък миг бяхме в центъра на дансинга. Рефлекс, какво да го правиш! Не те ядат, обаче те обикалят....Това беше малко оф-топик.ivanko13 написа:Хубаво ще се научиш да сърфираш, ама те кръвожадните акули това обичат - смели сърфъри

Няма печалба без да вложиш минимален риск. И баба знае да събере пари, икономисвайки и да ги инвестира. Да , ама на някои не им стига цял един живот за това. После жената ти трие сол на главата: "Ама , Пешо, виж какво направиха Гошови!"...И на теб толкова ти писва, че чак намразваш Гошови.
Та от близка ръка знам, че най-добре се работи с чужди пари, а и се живее. Неслучайно като посъберете малко кеш и почват да ви обсаждат разни досадници-финансови експерти, да ви учат как да си инвестирате парите. Това е така, защото тяхното никога не се губи. Всички обаче носим глава на плещите си и можем съответно да преценим кое Да и кое Не. Ако не успеем това не е проблем на банковата система, а наш личен. Банкерството е бизнес като всеки друг.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- roumensp
Лично аз не виждам как един средностатистически човек в днешно време би могъл да си купи жилище без помощта на банките. Да кажем, че искаш да събереш парите в кеш - събираш 20 години и в момента, в който ги имаш се оказва, че за тия 20 години цените на жилищата са се качили двойно ... и пак си доникъде.
А че най-добре се работи и живее с чужди пари е повече от ясно ...
Без да дълбая в какъвто и да е тип инвестиции (stocks, mutual funds, ...) или акаунти (RRSP, TFSA, ...) и т.н., и дали си заслужава, ще дам един елементарен пример, който е приложим абсолютно за всеки: аз например никога не ползвам кеш или дебитна карта, 80-90% от покупките и сметките ги плащам с една и съща кредитна карта, която е Dividend (cash-back) и няма annual fee; хич не ме интересува, че APR-ът й е висок (17-18%), защото винаги й плащам баланса 100% ... и когато в края на годината ми върнат 300-400 кинта, те са чиста печалба, защото не съм имал абсолютно никакви разходи по картата. За съжаление не може да се ползва и при плащане на мортгидж ...
А какво да кажем за RESP акаунт (за образование на дете) - ако не отвориш такъв за детето си, изпускаш чисти пари, които държавата ти дава ....
Та в крайна сметка исках да кажа, че едва ли нещо скоро ще се промени (видяхме че "Occupy Xxxxx" протестите не промениха нищо) и вместо само да се възмущаваме, поне да се възползваме от системата.
А че най-добре се работи и живее с чужди пари е повече от ясно ...
Без да дълбая в какъвто и да е тип инвестиции (stocks, mutual funds, ...) или акаунти (RRSP, TFSA, ...) и т.н., и дали си заслужава, ще дам един елементарен пример, който е приложим абсолютно за всеки: аз например никога не ползвам кеш или дебитна карта, 80-90% от покупките и сметките ги плащам с една и съща кредитна карта, която е Dividend (cash-back) и няма annual fee; хич не ме интересува, че APR-ът й е висок (17-18%), защото винаги й плащам баланса 100% ... и когато в края на годината ми върнат 300-400 кинта, те са чиста печалба, защото не съм имал абсолютно никакви разходи по картата. За съжаление не може да се ползва и при плащане на мортгидж ...
А какво да кажем за RESP акаунт (за образование на дете) - ако не отвориш такъв за детето си, изпускаш чисти пари, които държавата ти дава ....
Та в крайна сметка исках да кажа, че едва ли нещо скоро ще се промени (видяхме че "Occupy Xxxxx" протестите не промениха нищо) и вместо само да се възмущаваме, поне да се възползваме от системата.
- ablood
- Обратна връзка:
Много щедра тая държава бе!roumensp написа:А какво да кажем за RESP акаунт (за образование на дете) - ако не отвориш такъв за детето си, изпускаш чисти пари, които държавата ти дава ....
Ама да беше седнал да се замислиш защо толкова се натиска да ти ги дава тези пари?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Bistra
- Напуснал форума
Е защо? Интересно ми е, сериозно.ablood написа:Много щедра тая държава бе!roumensp написа:А какво да кажем за RESP акаунт (за образование на дете) - ако не отвориш такъв за детето си, изпускаш чисти пари, които държавата ти дава ....
Ама да беше седнал да се замислиш защо толкова се натиска да ти ги дава тези пари?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- roumensp
Тебе пък къде те изби ... никой не обсъжда държавата. Казах го, за да подчертая, че ако не използваш услугите на банка, няма как да получиш RESP grants.ablood написа:Много щедра тая държава бе!roumensp написа:А какво да кажем за RESP акаунт (за образование на дете) - ако не отвориш такъв за детето си, изпускаш чисти пари, които държавата ти дава ....
А ако мислиш, че тия пари (плюс доста други) непременно пак ще се върнат на държавата, в грешка си, детето ти може да учи в чуждестранен колеж/университет и не трябва да ги връщаш.
Това е някакво тъпо хлапе, наизустило куп глупости от баща си. Форума, пред който ги е изчуруликала е организиран от едни идиоти, които искат да национализират банките. Венсеремос!
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Хлапето не е "тъпо", поне има добра памет ако не друго..
То е ясно че това е publicity stunt да привлече вниманието и да се наслади на "Six minutes of fame" . Като цяло стратегията на възрастните които са зад нея е доста оригинална, тъй като теорията поднесена от малко симпатично момиченце ще привлече повече внимание от колкото ако е поднесена от застаряващ, дебел, оплешивяващ и очилат чичко..
Иначе още преди години филмът "The money masters" (Мисля че се казваше) обясни в подробности концепта, така че девойчето нито е преоткрило топлата вода нито казва нещо ново..
То е ясно че това е publicity stunt да привлече вниманието и да се наслади на "Six minutes of fame" . Като цяло стратегията на възрастните които са зад нея е доста оригинална, тъй като теорията поднесена от малко симпатично момиченце ще привлече повече внимание от колкото ако е поднесена от застаряващ, дебел, оплешивяващ и очилат чичко..
Иначе още преди години филмът "The money masters" (Мисля че се казваше) обясни в подробности концепта, така че девойчето нито е преоткрило топлата вода нито казва нещо ново..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
За RESP , колко дава държавата? Аз разбрах за мах. 100 (зависи от дохода) долара на година за първите 500 и после ако сложиш 2000 евентуално още 400 ( за това не знам дли зависи от доходите) т.е за 2500 сложени взимаш 500 , че това е нищо. За мен не си струва.
Последно промяна от IRA на Вто Авг 28, 2012 5:45 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин