Помислете добре

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Marto

Re: Помислете добре

Мнение от Marto »

myhata II написа:Не това не може да бъде това е Канада -Северна Анерика !!! :o
Moже, може. Ако беше България, имиграционният чиновник дето ги е хванал нямаше да се обади на полицията, ами щеше да се включи в играта ;)

POSTREACT(ions) SUMMARY

bruto

Мнение от bruto »

ако бях доктор не бих дошъл в Канада никога....а това че не ми харесва тук какво ми пука ,аз работа а те ми плащат (и то добре) ако тази връзка се развали им казвам ЧАО.а иначе сърбина е готин човек и доста интелигентен,но като доста други доктори е поел обратният път към дома по разбираеми за нас причини.аз лично го подкрепям ........браво няма да бачкаш по разни фабрики ти си ДОКТОР......наи-великата професия на света.поздравявам те за избора ти.успех.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Точно същото му казах и аз в личният ни разговор, bruto. :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
bruto

Мнение от bruto »

.....и аз... :y:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Сега след повече от 2 години,Сърбина още е по актуален и прав :y:

POSTREACT(ions) SUMMARY

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да няма пълнолуние днес? Какви са тия теми от хиляда и балканската, дето ги повдигаш? И защо? Какво се е променило или по-скоро непроменило за 2 години? :?:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Мими Гювенделата

Мнение от Мими Гювенделата »

И днес не мога да кажа кое е по-добро.
За 10 години тук съм заработил около 500к кинта 10 х 50к = 500 000
Към днешна дата имам в сметката под 2к кинта + 400к дълг.
Член съм на ордена на инж. От това е последвало само дълг. (считай плащания за изпити, членство и пр.) (не съм учил тук освен инж. икономика) и никаква полза до момента. Като техник изкарвам повече от колото като инж. джуниър. Не мисля и да продължавам тази меко казано афера.

Ако трябва да правя сравнение с БГ, за мен това е едно връщане назад около 15 години, т.е. сега се чувствам като абсулвент, но:

Аз имам над 15 год. опит по специалността. И където и да ме турят пасвам, ама не съм със синя кръв.

Как да Ви го обясня, трябва дя го изпитате, но като дойде това време е късно. Аз за себе си отговора го знам, но не мога да Ви го натрапвам, па и не бива, лично за мен той не е дали ами кога?.

Знаете ли по-убаво от европа нема!!! ;)

При мен проблема е че освен мен никой, от семейството не познава Европа, въпреки че всеки път когато се прибереме в БГ признаат че е по-хубаво и предпочитат на море в БГ от колкото в куба или мексико и пр..
Но на мен ми пука, аз "утре" се прибирам.

Ако трябва да срявнаваме съотношение доход/стандард на живот не мога дакажа че тук съм по-добре, (доста относително и субективно мнение). Тук мога да си позволя повече неща със спечеленото за периода, но това не произлиза от предлаганите условия на упражняване на професията тук (това е отделна тема и би заела много място).

Предпочитам да работя като инж. в БГ отколкото каквото и да било тук!!!
Това е от мен!
Поздрави, и не плюйте БЪЛГАРИЯ.
Обичайте я, Това е нашата родина и кавоти и да става винаги ще ни приеме!
За мен това е все едно да говориш срещо майка си!
Поздрави и наздрве от мен!

с удоволствие бих споделил изживяното от мен с когото и да било!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от Мими Гювенделата на Нед Ное 18, 2012 10:35 am, променено общо 1 път.
And all the best women are married
All the handsome men are gay
You feel deprived
pumpy

Мнение от pumpy »

В България е трудно да харчиш 80% повече от годишния си доход. Сигурно затова е по-хубаво.....

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Мими Гювенделата написа:За 10 години тук съм заработил около 500к кинта 10 х 50к = 500 000
Към днешна дата имам в сметката под 2к кинта + 400к дълг.
Тези $900'000 някой ти ги открадна, или си ги похарчил? :!:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

ablood написа: Тези $900'000 някой ти ги открадна, или си ги похарчил? :!:
Нека го наречем така - легална кражба...

Гювенделата е искрен и обективен и не каза ,че мрази Канада а ,че обича повече България...Голям респект от мен :y:

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ivanko13 написа:Нека го наречем така - легална кражба...
Как?
Насилиха го да купи имот, коли, техника, да подпише договори за кабелна, мобилен...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
libre

Мнение от libre »

Прочитайки поста на Мими Гювенделата не можах да се сдържа да не задам въпроса :
А защо само говорите,а не вземете да се върнете тук в родината майка България? Защото да казвате само колко я обичате от разстояние и за почивка - звучи малко лицемерно!
Това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него,още по- малко бих желала да влизам в каквито и да било словесни недоразумения!
Само да изясня розовата ситуация тук :средностатистически инженер в средностатистически град би вземал скромната сума от около 700лв.,(продавачка в мола взима малко повече:) )което по груби сметки прави 84 000 лв за 10 год.Би могъл да тегли ипотечен кредит за 120 % от заплатата си -тоест едни 50 000Е,които да изплаща 25 год. през които да живее на ръба на мизерията, за да покрива вноските по ипотеката и режийните си разходи....и нищо друго....няма родно море (освен ако не живее на него)...
В крайна сметка всички сме икономически имигранти и ако тук в родната ни БГ нещата стояха по различен начин и ние щяхме да си седим тук! Факт е обаче, че всички ние четем и пишем в ТОЗИ форум!!!
Надявам се много скоро и ние да страдаме от факта ,че сме пръснали близо милион канадски долара за 10 год.
Помислили сме добре!:)Не смятаме, че ще е лесно,но със сигурност смятам,че е по-добрият избор!!!
А на всички недоволни:заповядайте обратно в БГ:)Така поне ще имате актуална база за сравнение и ще бъдете доста раздвоени по отношение на оплакванията си:)

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS 10.08.2011
Полет 10.08.2014
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

М-Да....Представете си само следният сценарий: Инженер на 50 години се връща в България.
Всичко хубаво и успех в намирането на работа! :y: :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:М-Да....Представете си само следният сценарий: Инженер на 50 години се връща в България.
Всичко хубаво и успех в намирането на работа! :y: :lol:
Няма нищо смешно, може даже да му е по-лесно да си намери работа, отколкото един 40-годишен инженер, който сега стъпва в Канада.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Хайде сега, вижте по кое време го е писал човека и изчислете на колко ракийки е бил. А тези 400К са вероятно ипотечен кредит, какво толкова?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено