pierrot_bg написа:cantare написа:pierrot_bg написа:Дефакто изгоряхме с едни 70 лева за преводи на атестасиони и бележки от НАП.
Пиерот, това означава ли, че не поиска изобщо да види документите, които сте носили относно стажа? Или имате предвид, че не ви ги е взел?
И едното и другото: нито ги разгледа, нито ги взе

Амиии, аз малко ще коригирам тука моя човек

Тъй като задачката с документите беше възложена на мен, и аз давах каквото поискваше, та също така когато поиска доказателство за работата, освен трудовата книжка му дадох удостоверението от настоящия работодател, че в момента работи еди къде си и на еди каква си длъжност, а за предишната му работа дадох документа (нещо като атестация) където беше написана от кога до кога е работил там, какво и какви са му били задълженията. (всичко това с копията на преводите които си пазим от първия пакет докс).
Когато стана въпрос за моя трудов стаж, му дадох тр. книжка и веднага и документа от работодателя че работя все още там към момента, на еди каква си позиция и какви са ми длъжностите там, както и бележка от счетоводството за последната година за доходите.
Единствено бележките от НАП не ни влезнаха в употреба въобще. Но така или иначе всичко върна, нищо не взе.
Aelia написа:
Имам няколко въпроса към преминалите - кое ниво на езиците сте писали в документите, защитихте ли го? Бяхте ли с търсени професии? А възрастта ви каква е?
Иначе преди интервюто сме решили да пийнем по една малка водка - да ни вървят езиците, че от стрес човек понякога и дума не може да обели.
Нивото на езика ни в първоначалните документи сме си писали за мен А2/А2 за мъжа ми В2/В2 за френски, за английски на него В2/В1 а на мен С1/С1. Като още тогава пратихме сертификат DELF за него (който бе ниво В1, но от пред една година от подаването ни на документите). По късно, към края на годината пратихме сертификати TCFQ за В1/В1 за мен и В2/В2 за него.
За годините аз съм на 27 ама почти 28 де, а той на 29 вече пълни. Ееей остаряхме
Ами дали сме с търсени професии не-знам. Аз съм учила туризъм, той органична химия, а магистратура преработка на нефт и газ.
Стаж, аз съм работила в туризма, но в последните 2,5г. съм в една строителна фирма, нищо общо с туризма. А той откакто е завършил бакалавър работи си по професията а именно в химически заводи.
А за стреса, оооо ние бая се бяхме ушашкали, ама въпреки това се опитвахме да не се вманиячаваме ами да си почиваме също, да излизаме с приятели на разходки, даже деня преди интервюто празнувахме рожден ден на един приятел

(нали знаете: "Полят изпит, взет изпит" )
А и да си призная не можехме да спим последната седмица, та си пийвахме течен мента, валериан глог за отпускане и успокояване, ееее от време на време и по нещо твърдо вкарвахме
Аз в деня на интервюто също си глътнах достатъчно от течното валерианче, и преди да влезнем така се бях стаписала, но в момента в който влезнах в оранжевата стая, забравих за всякакви притеснения и с рогата напред и с усмивката разбира се
По отношение на документа от НАП, той е много обемен и трудно да смята всичко, та затова и май не върши особено работа, та затова ако имате време още има и един друг док, от НАП справка по ЕГН за всички актуално състояние на всички трудови договори, та е само един лист и сбита информацията на едно място.Та според мен това може да свърши повечко работа.
Той иска просто освен тр. книжка и с други документи да покажете си трудовия стаж. Така че, най добре ако можете от всичките место работи и най-важно от настоящата да си изкарате док. където пиеше от кога до кога сте работили или работите по настоящем, на каква позиция и с две три изречения какви са Ви били/ са Ви функциите.