Новостите в процедурата за Квебек - в резюме

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
milly

Re: Новостите в процедурата за Квебек - в резюме

Мнение от milly »

абе вие изобщо четете ли? Пуснала съм линк, с източника на информацията, бе хора, та цъкнете, прочете :P
Марто, виж в таблицата кво пише, виж по-надолу
Мишо, ти в кви филми влезе бе човек :lol: споко, тебе не те касае :D Разбира се, че иде реч за промените от 2012 г.

много мразя, когато не се чете :envy:
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Misho76, абе засега не ни касае, ама като гледам как от ден на ден режат всяка възможност... Малко ме хваща страх да не направят нещо с ретроактивна дата, както по федералната, че тогава не знам... :sweat:
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

balbi написа:Емили_Вн права си, че много хора цитират неща, които дори не са видели или на които не са станали лично свидетели. Аз рядко казвам нещо, което сам не съм преживял - ако случайно напиша някакво инфо, което не съм освидетелствал сам то е защото съм го намерил в официален сайт правителствен.
:y:
balbi написа:Наша е поговорката "не слушай старило, а патило" и ако не се вслушваш в това, което ти казват тези дошли преди теб означава да изгубиш много енергия в откриването на топлата вода. Не казвам да се приема всичко казано за чиста монета, но дори самия факт, че чуваш може да ти помогне в един бъдещ момент там, където нямаш идея как да псотъпиш, защото повярвай ми ситуации такива ще имаш колкото щеш в един или друг момент ;)
Мисълта ми е, че си права да не се слушат празни приказки, но няма как да отсееш празните от пълните, а аз съм на мнение, че е по-добре да чуеш отколкото да пропуснеш нещо важно, което може да ти е от полза. ;)
Само да уточня: не съм казала, че не трябва да се пита и чува (лично аз доста разпитвам тук за нещата, които ме интересуват, въпреки че съм чела доста и продължавам да чета; на база на достатъчен обем информация могат да се отсеят празните приказки). Твърдя, че не трябва да се слуша, в смисъл да се вярва на 100 %, без сам да си проверил твърденията - било то в официален източник или от още няколко "патили" човека. А за топлата вода си прав - нямам никакво намерение да я откривам ;) .
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

:handshake:
Vrabcho

Мнение от Vrabcho »

Здравейте, не говоря френски, бихте ли ми превели какво е това ново ограничение за процедурата по кандидатстване в Квебек. Интересуваме се от емиграция в Канада и тъй като за сега са спрени приема на документи по федералната процедура, сме се насочили към Квебек.
Аватар
electrified

Мнение от electrified »

Vrabcho написа:Здравейте, не говоря френски, бихте ли ми превели какво е това ново ограничение за процедурата по кандидатстване в Квебек. Интересуваме се от емиграция в Канада и тъй като за сега са спрени приема на документи по федералната процедура, сме се насочили към Квебек.
Ами като за начало трябва да видиш дали твоята професия отговаря на тези в списъка с професиите. После ако искаш да вземеш точки за езици трябва да положиш изпити и да предоставиш сертификат(за Англ - ЙЕЛТС за френски TFCQ - като най-лесен. имаш и други възможности за изпит по френски, но трябва да провериш в ръководството за емиграция) И от там нататък вече трябва да изтупаш джобовете :)
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.

http://immigration2quebec.blogspot.com
Vrabcho

Мнение от Vrabcho »

Благодаря ти за отговора. Доколкото гледах професията ми я има в списъка с професии - счетоводител съм с над 7 години опит.
Ако се явя и на ИЕЛТС освен на теста по френски, този ИЕЛТС ще ми даде ли допълнително точки за процедурата по Квебек?
Аватар
electrified

Мнение от electrified »

той няма да ти даде допълнително точки. Той единствено ще ти даде точки. Ако изкарваш минималния праг и без този изпит си ок.
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.

http://immigration2quebec.blogspot.com
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Vrabcho написа:Благодаря ти за отговора. Доколкото гледах професията ми я има в списъка с професии - счетоводител съм с над 7 години опит.
Ако се явя и на ИЕЛТС освен на теста по френски, този ИЕЛТС ще ми даде ли допълнително точки за процедурата по Квебек?
Да, сертификата ще ти донесе точки - в зависимост от резултата са от 0 до 6, при условие, че си водещ кандидат. Ако ти си водеща, ще получиш и 6 точки за търсена професия - счетоводител. Но за да получиш и точки за френския, трябва да минеш стандартизиран тест и за него - TCF, TCFQ или DELF/DALF. Има и други разбира се, но не знам дали има сесии в България.
Придружаващия кандидат също трябва да се яви на изпит по френски, за да бъде оценен по фактора език - в зависимост от резултата точките са от 0 до 6.
Поровете във форума - има гид за процедурата на английски. В гида подробно е описана цялата процедура и оценяването на отделните критерии.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
ventsislava.nikolova

Мнение от ventsislava.nikolova »

Здравейте и от нас :) Чудих се, чудих се в коя тема да се представим и реших, че тук е най- удачно :)
От известно време четем за Канада, имаме приятели в Монтреал и постепенно желанието за емигриране там нарастна. Преди няколко дни започнах да чета и за процедурите за заминаване и се изненадох от обявената пауза във федералната програма. Оказа се, че има такава и за квебекарската програма.. ние така или иначе ще изчакаме 6 месеца(поне) за да поопресня аз езика, а приятеля ми започва от нулата, така че ще имаме време за реакция на промените.
И тъй като явно ще сме редовни потребители на този форум ще дам малко инфо за бекграунда ни- аз съм Венцислава на 24, приятели ми Пламен е на 29. Заедно сме от близо 9 години, но нямаме брак. Следващата седмица ще ходим да си направим регистрация на един адрес, за всеки случай. Аз съм с БА по Стопанско управление и МА по Предприемачество и Иновации, работих 6 месеца като ЧР мениджър и сега напуснах. Пламен е завършил средно специално, няма висше. От 8 години работи като техник и оператор на кафе и вендинг машини-т.е. има си неофициално цяло висше по електротeхника Забравих да спомена и че аз говоря френски, английски и италиански, той само италиански, т.е. само той ще се подготвя за изпити по език... С две думи- аз съм висшистката с езици и без опит, а той е човека с много опит, но без диплома. Пълна противоположност .
Решили сме, че ще подадем документи по програмата за Квебек, не федералната. Вие как мислите? Дали тя е по- подходяща за нас? И тъй като никъде не прочетох за такъв случай, но все пак искам да питам- колко често се случва да не одобрят някой, да му кажат че не се класира изобщо за разглеждане на документите и в такъв случай таксата пак се заплаща, нали?
Благодаря ви и ми е приятно да се запозная с всички ви :)))
Благодаря на всеки, благоволил да отговори на многото ми въпроси :)
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

ventsislava.nikolova написа:....Оказа се, че има такава и за квебекарската програма..
Няма пауза по квебекската процедура.
ventsislava.nikolova написа:Решили сме, че ще подадем документи по програмата за Квебек, не федералната. Вие как мислите?
Ха, не може ние да определяме, кое е добро за вас. Знаете езици, така че действайте.
ventsislava.nikolova написа:колко често се случва да не одобрят някой, да му кажат че не се класира изобщо за разглеждане на документите и в такъв случай таксата пак се заплаща, нали?
1. Аз не знам за подобен случай...на ниво интервю, Да.
2. За да ти отворят досието трябва да се платят съответните такси, а те не се връщат, пише го в официалния сайт на "Имиграция и Културни общности"
vlaleva

Мнение от vlaleva »

Аз мисля,че преди всичко трябва да проверите дали професиите ви попадат в списъците с професии.Ако ли не, процедурата за вас завършва още преди да е почнала.
IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
ventsislava.nikolova

Благодаря за разясненията!
аз продължавам да чета и да се уча.
vlaleva, моята област на обучение е в списъка с 6 точки, тази на Пламен липсва...
промяна-> ако под Pâtisserie (DEP - 1350 hres / 1,5 an) разбираме средно специално по хлебни изделия- и него го има в списъка със 6 точки
fraise

Мнение от fraise »

Pâtisserie означава сладкарство. Само и единствено. При това, ако в дипломата (или там какъвто документ има) няма означен никъде необходимия хорариум от 1350 часа (около година и половина е това на пълен учебен ден), забрави за 6-те точки.
ventsislava.nikolova

fraise написа:Pâtisserie означава сладкарство. Само и единствено. При това, ако в дипломата (или там какъвто документ има) няма означен никъде необходимия хорариум от 1350 часа (около година и половина е това на пълен учебен ден), забрави за 6-те точки.
На неговата диплома пише цитирам "производител на хляб,хлебни изделия и сладкарски изделия". Според това, което съм учила аз pâtisserie само по себе си е сладкарство, но като област на образование е точно хлебарство и сладкарство.. макар че най точно си е boulangerie..явно всичко е в ръцете на преводача на дипломите ;)

Според ваши наблюдения колко точки трябва да събират кандидатите, за да не ги викат на интервю?
И още едно въпросче- изкаран курс за електротехник дава ли точки и къде се вписва?
Публикувай отговор