Марто, виж в таблицата кво пише, виж по-надолу
Мишо, ти в кви филми влезе бе човек

много мразя, когато не се чете

balbi написа:Емили_Вн права си, че много хора цитират неща, които дори не са видели или на които не са станали лично свидетели. Аз рядко казвам нещо, което сам не съм преживял - ако случайно напиша някакво инфо, което не съм освидетелствал сам то е защото съм го намерил в официален сайт правителствен.
Само да уточня: не съм казала, че не трябва да се пита и чува (лично аз доста разпитвам тук за нещата, които ме интересуват, въпреки че съм чела доста и продължавам да чета; на база на достатъчен обем информация могат да се отсеят празните приказки). Твърдя, че не трябва да се слуша, в смисъл да се вярва на 100 %, без сам да си проверил твърденията - било то в официален източник или от още няколко "патили" човека. А за топлата вода си прав - нямам никакво намерение да я откривамbalbi написа:Наша е поговорката "не слушай старило, а патило" и ако не се вслушваш в това, което ти казват тези дошли преди теб означава да изгубиш много енергия в откриването на топлата вода. Не казвам да се приема всичко казано за чиста монета, но дори самия факт, че чуваш може да ти помогне в един бъдещ момент там, където нямаш идея как да псотъпиш, защото повярвай ми ситуации такива ще имаш колкото щеш в един или друг момент
Мисълта ми е, че си права да не се слушат празни приказки, но няма как да отсееш празните от пълните, а аз съм на мнение, че е по-добре да чуеш отколкото да пропуснеш нещо важно, което може да ти е от полза.
Ами като за начало трябва да видиш дали твоята професия отговаря на тези в списъка с професиите. После ако искаш да вземеш точки за езици трябва да положиш изпити и да предоставиш сертификат(за Англ - ЙЕЛТС за френски TFCQ - като най-лесен. имаш и други възможности за изпит по френски, но трябва да провериш в ръководството за емиграция) И от там нататък вече трябва да изтупаш джобоветеVrabcho написа:Здравейте, не говоря френски, бихте ли ми превели какво е това ново ограничение за процедурата по кандидатстване в Квебек. Интересуваме се от емиграция в Канада и тъй като за сега са спрени приема на документи по федералната процедура, сме се насочили към Квебек.
Да, сертификата ще ти донесе точки - в зависимост от резултата са от 0 до 6, при условие, че си водещ кандидат. Ако ти си водеща, ще получиш и 6 точки за търсена професия - счетоводител. Но за да получиш и точки за френския, трябва да минеш стандартизиран тест и за него - TCF, TCFQ или DELF/DALF. Има и други разбира се, но не знам дали има сесии в България.Vrabcho написа:Благодаря ти за отговора. Доколкото гледах професията ми я има в списъка с професии - счетоводител съм с над 7 години опит.
Ако се явя и на ИЕЛТС освен на теста по френски, този ИЕЛТС ще ми даде ли допълнително точки за процедурата по Квебек?
Няма пауза по квебекската процедура.ventsislava.nikolova написа:....Оказа се, че има такава и за квебекарската програма..
Ха, не може ние да определяме, кое е добро за вас. Знаете езици, така че действайте.ventsislava.nikolova написа:Решили сме, че ще подадем документи по програмата за Квебек, не федералната. Вие как мислите?
1. Аз не знам за подобен случай...на ниво интервю, Да.ventsislava.nikolova написа:колко често се случва да не одобрят някой, да му кажат че не се класира изобщо за разглеждане на документите и в такъв случай таксата пак се заплаща, нали?
На неговата диплома пише цитирам "производител на хляб,хлебни изделия и сладкарски изделия". Според това, което съм учила аз pâtisserie само по себе си е сладкарство, но като област на образование е точно хлебарство и сладкарство.. макар че най точно си е boulangerie..явно всичко е в ръцете на преводача на дипломитеfraise написа:Pâtisserie означава сладкарство. Само и единствено. При това, ако в дипломата (или там какъвто документ има) няма означен никъде необходимия хорариум от 1350 часа (около година и половина е това на пълен учебен ден), забрави за 6-те точки.