Въпроси относно емиграция в Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Koko

Re: Въпроси относно емиграция в Квебек

Мнение от Koko »

borkoo написа:....
Питаш ме на каква позиция съм тук и какво искам там?Без да се хваля аз,а и съпругата ми сме на много добри позиции със заплащане доста над средното за БГ.Някой сега ще ме попита,какво тогава ще диря в Канада.Ами мисля,че не всичко опира до парите.А там?Ами там възнамерявам да почна от чистач на кенефи,ресторанти,носач на пици и квото се сетиш.Няма срамен труд за мен.Важното е,че децата ми ще имат по-добра переспектива от тази в БГ.
В общия случай хора тръгнали към Канада с подобна нагласа - как с обща работа ще осигурят по-добро бъдеще на децата си - се оказват силно разочаровани от Канада.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Koko написа:
borkoo написа:....
Питаш ме на каква позиция съм тук и какво искам там?Без да се хваля аз,а и съпругата ми сме на много добри позиции със заплащане доста над средното за БГ.Някой сега ще ме попита,какво тогава ще диря в Канада.Ами мисля,че не всичко опира до парите.А там?Ами там възнамерявам да почна от чистач на кенефи,ресторанти,носач на пици и квото се сетиш.Няма срамен труд за мен.Важното е,че децата ми ще имат по-добра переспектива от тази в БГ.
В общия случай хора тръгнали към Канада с подобна нагласа - как с обща работа ще осигурят по-добро бъдеще на децата си - се оказват силно разочаровани от Канада.
Подкрепям и аз бях така.
Taxation is theft.
borkoo
последно предупреждение за БАН

Мнение от borkoo »

Коко

Благодаря за съвета :y: ще го имам в предвид.Все пак говорех за началото което ме чака при вас,не очаквам да ме настанят на бюро със заплата от 25$ на час още от първия ден :)
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

borkoo написа:Коко

Благодаря за съвета :y: ще го имам в предвид.Все пак говорех за началото което ме чака при вас,не очаквам да ме настанят на бюро със заплата от 25$ на час още от първия ден :)
25 на час много от месните не са и виждали цел живот
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

borkoo написа:Коко

Значи ето какъв парадокс се получава - от една страна излиза че целта на имиграцията е да се усигури добро бъдеще на децата, дори и това да означава обща работа, а в същото време става ясно че всъщност целта е добре платена квалифицирана работа. Проблема е че за да стигне до такава работа е нужно време и доста усилия и като че ли новите имигранти пристигат доста неподготвени за това колко време и колко усилия ще са нужни.
Заплата в порядъка на 25 долара на час е в рамките на средната за Канада и с подобна заплата може да се усигури нормален живот.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
succes

Мнение от succes »

Kan_Tangra написа:Не искам да прозвучи като някакво заяждане .. но ..
Намирането на работа в Канада е в 99% от случаите по-трудно, отколкото същия индивид да си намери работа в България.
Ако мъжът ти не може да си намери никаква работа в България, това обикновено означава, че същото го чака и в Канада.
Да, тук е по-добре, но по-добре само ако си специалист. Или пък те задоволява обща работа. Във всички други случаи, хората остават доста разочаровани. И после се оказва, че Канада ги била излъгала, измамила, взела им парите, времето, годините и не знам още какво.
И че много гейове имало тука. Не знам в каква връзка последното, но човек като озлобее, почва да говори каквото му падне.
succes,
ти какво подскачаш? Ти кога търси в Канада работа за последно?
Къде съм говорил за заплати? Говорех за длъжности. Какви ферарита? Какви преживявания? Свикнете да четете какво се пише.
Освен това казах В 99% от случаите. А не 99% по-трудно. Честно, ако и като работите сте толкова невнимателни и недоразбрали не виждам кой ще ви наеме в Канада на работа.

А за ИТ-то ...
Аз от бг заминах счетоводител ...
В ИТ се преквалифицирах тук. Знам, че който не е ИТ му е много удобно да приписва всичките успехи на факта, че друг е ИТ. Е, именно затова го избрах като нова специалност и учих изцяло наново.
Дано вие по-лесно и с по-малко учене успеете да си намерите работа по специалността. ;)[/quote]

"Намирането на работа в Канада е в 99% от случаите по-трудно," къде видя голямата разлика между "99% от случаите" и "99% от случаите по-трудно" ... Моля някой с филология да ми разясни.... Това, което ме успокоява е, че щом хора с твоето ниво са си намерили работа, това означава че 99% от хората ще си намерят работа.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

succes написа:
Kan_Tangra написа:Не искам да прозвучи като някакво заяждане .. но ..
Намирането на работа в Канада е в 99% от случаите по-трудно, отколкото същия индивид да си намери работа в България.
Ако мъжът ти не може да си намери никаква работа в България, това обикновено означава, че същото го чака и в Канада.
Да, тук е по-добре, но по-добре само ако си специалист. Или пък те задоволява обща работа. Във всички други случаи, хората остават доста разочаровани. И после се оказва, че Канада ги била излъгала, измамила, взела им парите, времето, годините и не знам още какво.
И че много гейове имало тука. Не знам в каква връзка последното, но човек като озлобее, почва да говори каквото му падне.

99% по-трудно?
Ти кога последно си търсил работа в България? И като какъв? Ако мъжът и не може да си намери работа в България, това може и да означава, че няма реализация в неговата област, не всички са IT. А сега ти си представи да работиш магазинер в Канада и в България... Разликата - в България не можеш да преживяваш, а в Канада живееш нормално - само не ми казвай че нормално значи ферари, почивки и заведения; имам предвид да си плащаш сметките, да ти е топло през зимата и да ти е пълен стомаха. Да не говорим, че такова понятия като подпомагане и плащане на курсове за квалификация, шомаж, връщане на данъци, социално подпомагане и т.н. каквото го има в Канада, никъде по света го няма.
Хайде пак виж какво си писал/писала, и какво аз съм писал.
И без да си филолог, ще видиш, че аз както съм го написал, не степенувам с колко % е по-трудно, а в колко от СЛУЧАИТЕ е по-трудно.

А така както ти си го цитирал/цитирала 1я път, е написано, че е СЪС 99% по-трудно.
Моето ниво не е лошо.
Но далеч няма гаранция, че ако аз съм си намерил работа, то и всеки друг ще си намери.
Интересно има ли ИЗОБЩО някой, пристигнал в Канада, който поддържа вашата теза.
Че за сходна позиция в 2те държави, в Канада един новопристигнал българин ще вземе по-лесно работата.
Само дето на опашка чакат няколко стотин МЕСТНИ кандидати, с перфектни езици и местно образование.
За да успееш, че трябва да докажеш, че си по-добър от тях.

Изобщо забелязвам едно крайно объркване и непостоянство в тезите и аргументите, които се хвърлят.
Ту говорим за обща работа, ту за това колко им е студено на хората в бг.
Нали говорехме за квалифицирани инженерни позиции, и в 2та случая, в 2те държави?
Аз не споря, че като работиш мияч ще получаваш повече, отколкото инженер в бг.
Говорихме за ДЛЪЖНОСТ.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола