Въпрос за туристическа виза след отказ за интервю:)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Hrupi

Въпрос за туристическа виза след отказ за интервю:)

Мнение от Hrupi »

Привет, успех на всички, които са в процедура и честито на вече спечелилите! :rock:

Имам въпрос дали някой е бил в такава ситуация:
Преди година и половина "получих" отказ за интервю. (кавичките са, защото въобще не го видях в крайна сметка,
но любезната г-жа Lisa Schreiber ми го съобщи в e-mail, доста след като са го били пратили :swear: )
Все едно,
от тогава не съм се занимавала с процедурата. Сега изникна идея да ходя до Монреал на гости, след като
приятели ми изпратят покана, но в документите има въпрос дали съм кандидатствала за някакъв вид виза за там и преди, и
ако съм получила отказ, защо - да опиша.
Въпросът ми е, мислите ли, че това може
да попречи да ми дадат виза и ако да можете ли да
дадете съвет какво да напиша
във въпросната част на документите :^) :sweat:

Поздрави, благодаря предварително и успех на всички!
Хрупи :rock:
DCS Vienne - 18.08.2009
Аccuse - 28.08.2009

Писмо с искане за още документи :( - 06.02.2010

2010 отказ по е-mail, който били пратили някога си, на адрес, който не съм
посочвала за кореспонденция :)
Аватар
tonich

Re: Въпрос за туристическа виза след отказ за интервю:)

Мнение от tonich »

Ще има проблеми, разбира се! :)
А и не очаквам някой да седне да ти помага без да споделиш какви са точните мотиви за отказа.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Напиши истината както си е т.е. че си получила отказ и защо.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Godis

Мнение от Godis »

Нищо няма да пишеш - въпросът е дали си кандидатствала за виза, а ти не си.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Godis написа:Нищо няма да пишеш - въпросът е дали си кандидатствала за виза, а ти не си.
Godis, тя цялата процедура е свързана с получаване на виза, а интервюто е част от нея. В този >> http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ection.pdf" << на единайсти въпрос са посочени няколко варианта, избери най подходящия и след това отбележи "Refusée", те ако искат да разберат нещо ще видят в досието ти. Но ако желаеш им напиши едно кратко обяснение, няма да навреди, ако знаеш мотивите за отказ разбира се.
Имай предвид, че за да получиш туристическа виза, трябва много добре да подготвиш документите и да имаш доказателства, които ясно да показват, че след гостуването ще се върнеш в България. Ето теми, в които можеш да прочетеш за процедурата.
pumpy

Мнение от pumpy »

martatabs написа:
Godis написа:Нищо няма да пишеш - въпросът е дали си кандидатствала за виза, а ти не си.
Godis, тя цялата процедура е свързана с получаване на виза, а интервюто е част от нея. В този >> http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ection.pdf" << на единайсти въпрос са посочени няколко варианта, избери най подходящия и след това отбележи "Refusée", те ако искат да разберат нещо ще видят в досието ти. Но ако желаеш им напиши едно кратко обяснение, няма да навреди, ако знаеш мотивите за отказ разбира се.
Имай предвид, че за да получиш туристическа виза, трябва много добре да подготвиш документите и да имаш доказателства, които ясно да показват, че след гостуването ще се върнеш в България. Ето теми, в които можеш да прочетеш за процедурата.
Е добре де, но за туристическа виза не се попълва тази молба, ерго Годис е прав. В молбата за виза питат дали някога си подавал предишна молба за виза и дали такава ти е била отказвана. Аз даже не виждам къде точно в молбата за временна виза можеш да напишеш, че някога си искал сертификат за селекция и такъв ти е отказан директно.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Това замязва на словесна еквилибристика. Каква е била крайната цел - да получи PR. За тая цел се минава през виза. Тя не е искала просто виза, но визата е част от уравнението. От друга страна, да - не й е била отказана виза, отказано й е било нещо друго преди това.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Hrupi

Мнение от Hrupi »

Привет, благодаря, че обсъждате проблема ми.

Причина за отказа, който получих:
Самата причина не ми е ясна, защото Лиза Шрайбер ми обясни, че може да ми изпрати отказа само и единствено по факс,
и то много време след като са ми го пратили и аз се отказах от процедурата, но преди това получих писмо, с намерение
за отказ, в което ми се каза, че не ми стигат 2 точки и до 60 дни трябва да изпратя 12 месеца стаж, което означаваше да ги излъжа, изпратих още малко, който бях натрупала и канадски превод на дипломата си,
защото беше странно че не съм получила нито една точка за образование... и това беше.

Ето как изглежда въпросната част от документите сега:
a) Have you ever previously applied for any Canadian visas (For example: Permanent Resident, Temporary Resident (Visitor, Student, Worker), Temporary Resident Permit)? NO / YES

b) Have you ever been refused any kind of visa to travel to Canada? NO / YES

c) Have you ever been refused admission or been ordered to leave Canada or any other country? NO / YES

d) if you answered "yes" to question 2a), 2b), or 2c) please provide details. : ..... и празно поле за обяснения

Въпросът е според вас получила ли съм отказ за ВИЗА или съм получила отказ са селекция / за интервю, защото на практика не съм се явявала на такова, не съм изпращала документи за виза и не съм получавала отказ... но все пак съм получила отказ в началото на процедура, която е с цел виза... :|

Ако отговоря с NO, ще ги излъжа ли или не...
DCS Vienne - 18.08.2009
Аccuse - 28.08.2009

pumpy

Мнение от pumpy »

На така зададение въпроси аз бих казал "НЕ" без да имам усещането, че лъжа когото и да било. Ти виза никога не си искала.
Някои тук разискват могат ли да кандидатстват с бележка от Университета преди да са получили диплома за магистър и отговора е пак не. Е то от следването идва и дипломата, но това че си студент не значи, че ще завършиш. Това, че си подал молба за сертификат, не значи, че ще получиш такъв (и това е ОЧЕВАДНО), не значи също, че и ще поискаш виза, даже и да получиш сертификат.
Ако отговориш да трябва да си готова да обясниш кога и къде ти е отказвана виза - това би било пак лъжа, не ли ?
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

pumpy написа:Е добре де, но за туристическа виза не се попълва тази молба, ерго Годис е прав. В молбата за виза питат дали някога си подавал предишна молба за виза и дали такава ти е била отказвана. Аз даже не виждам къде точно в молбата за временна виза можеш да напишеш, че някога си искал сертификат за селекция и такъв ти е отказан директно.
Е, заблудил съм се по първото мнение. ;)
http://www.cic.gc.ca/francais/informati ... plications" , това ли са документите, които се попълват?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Не знам дали те касае вече, но, ако мислиш, че нещата са се променили и днес вече събираш точките нищо не пречи да кандидатстваш отново по процедурата за селекция.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
becks

Мнение от becks »

Hrupi написа: ....
Имаш два варианта
1) отговаряш НЕ на въпросите, защото ти си подала "Молба за Сертификат за Селекция за Квебек", която е отхвърлена. тази молба може да води до виза, но не е виза, а сертификат за селекция на определена провинция. Познавам човек, които направи така при отказ от Квебек и след това получи туристическа виза.

2) Обясняваш какво се е случило - сертификатът (не визата) ти е отказан заради недостатъчно трудов стаж + ....

И двата варианта не биха ти попречили да вземеш виза СПОРЕД МЕН, ако канещият покаже, че има доходи и декларира, че ще ти поеме разходите в Канада. Освен това трябва да покажеш връзки с България - имоти, коли, работа, семейство, деца, пари итн

Това е мое мнение - канил съм, както казах, приятел в същото положение.
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Hrupi

Мнение от Hrupi »

martatabs написа:
pumpy написа:...
http://www.cic.gc.ca/francais/informati ... plications" , това ли са документите, които се попълват?
Да това са :)

becks много ме обнадежди! :) :clap: приятелите, които ме канят - ме канят като канадски граждани,
и са говорили с канадските имиграционни, които са казали, че едното няма общо с другото :)
Така, че стискайте палци,
подготвям документите, въпреки, че нямам недв. имущество и деца, но се надявам да не е проблем... и да ме харесат :)

Дали всъщност проверяват канидатите дали са се пробвали в процедура, според вас? :?:

becks, твоя приятел е писал за това, че е бил в процедура в допълнително писмо ли, или въобще не го е споменавал?

Тенк ю ол! :handshake: :rock:
DCS Vienne - 18.08.2009
Аccuse - 28.08.2009

becks

Мнение от becks »

не го е споменавал
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
bp_de

Мнение от bp_de »

becks написа:не го е споменавал
Ами на Бекс приятеля е изкарал късмет.....лично мнение.
Когато отиваш в Канада като турист най главното е да убедиш имиграциония че няма да имигрираш в Канада- нали така?
Е да де ама като подадеш док за селеция и т.н били то за Квебек което си е пак Канада – то от това по явно деклариране че ИСКАШ да ИМИГРИРАШ в Канада – здраве му кажи.....
Аз едно време питах канадски имиграционен в немско следното:
Ако подам док за имиграция през времето което сетече процедурата ще ми дадете ли туристическа виза за да посещавам роднините си там?
Отговор от ония:
– Ами подаи пък ще видим....
-А що така уклончов отговор ми давате ,аз досега сам бил 5 пъти в Канада връщал съм се и т.н
-Ами появява се конфликт –от една страна за турист сме длъжни да се убедим че няма да имигрираш,а от друга открито си заявил че искаш да имигрираш....практикаа е да не се дават
ТРВ_та в такъв случаи ама ти подаи пак ще видим –всеки случаи е индивидуален.
На Бекс приятеля е скътал информация и по някъкъв начин не са проверили предполагам ама ако проверят , което е елементарно......
Публикувай отговор