За Т. Живков, Капитализмъ и тортата на баба ми
- ablood
- Обратна връзка:
Re: За Т. Живков, Капитализмъ и тортата на баба ми
"Оформянето" на бъдещият крал на спарта започва сле 60-тата секунда от клипа:
http://www.dailymotion.com/video/xirlb2 ... shortfilms
http://www.dailymotion.com/video/xirlb2 ... shortfilms
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ти си 1 на милион,житейския опит показва друго Аблъд ! 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
А дали ме е направил? Хубаво е, че не живееш с мен, инак ще видиш какъв човек съм.myhata II написа:,ми Бистра хубаво е правил баща ти ,направил те е човек !!!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

ablood написа:Или да се унижават пред връстниците си за минимална заплата в местния Fast food за да не искат пари за дискотека от родителите. .

- optics
- Модератор
Не вирее.ablood написа:Сетих се за филма Meet the Spartans, където Леонидис млатеше и риташе зверски момченцето си, за да го подготвел да поема удари.myhata II написа:Бистра хубаво е правил баща ти ,направил те е човек !!!
В Kick-Ass Никълъс Кейдж стреляше в дъщеря си за да свикне. Препоръчвам го тоя филм !
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- ablood
- Обратна връзка:
Знам, че звучи снобски на фона на заученото "няма срамен труд", но в различните общества има различни ценности. За тинейджъри/ки, обслужвани в McDonalds от техен съученик е нерядко повод да го подиграят и унижат.
Съвсем различна е ползата да вкараш тинейджъра да помага (не много) в семейния бизнес, който евентуално в последствие ще поеме.
Съвсем различна е ползата да вкараш тинейджъра да помага (не много) в семейния бизнес, който евентуално в последствие ще поеме.
- roumensp
Трябва ли да направим извода, че всички които имат тинейджъри, непременно имат и семеен бизнес?ablood написа:Знам, че звучи снобски на фона на заученото "няма срамен труд", но в различните общества има различни ценности. За тинейджъри/ки, обслужвани в McDonalds от техен съученик е нерядко повод да го подиграят и унижат.

- ablood
- Обратна връзка:
Гениална логика. 

ама сещате ли се, как се въртеше всяка бутилка от касата срещу светлината да видиш дали вътре, не плуват мишки, бубулечки и други боклуци...

Dead Eyes See No Future
От другата година синът ми започва да разклаща зъби(малка помощ в семейния бизнес), а аз ще ги вадяablood написа:Гениална логика.

Или ще го разположа пред някое училище (близо до кабинета) да продава бонбони и сладолед...
Съ6то като хлапето на чарли чаплинpumpy написа:От другата година синът ми започва да разклаща зъби(малка помощ в семейния бизнес), а аз ще ги вадяablood написа:Гениална логика.![]()
![]()
Или ще го разположа пред някое училище (близо до кабинета) да продава бонбони и сладолед...

Това пък откъде го извади. Нямам познати, чиито деца в тийнеджърска възраст да не поработват малко. И не е само McDonald's. Нито пък на някое са му се подигравали, че работи.ablood написа:Силно разпространено, но изключително погрешно е мнението, че децата ТРЯБВАЛО да бъдат гърчени "за да се научат на труд". Така мързеливите, или стиснати родители оправдават (понякога пред самите себе си) гърбенето на невръстните деца да им слугуват вместо да си играят. Или да се унижават пред връстниците си за минимална заплата в местния Fast food за да не искат пари за дискотека от родителите. Подигравките на коварните деца могат да са доста вредни.
Няма лошо да покажеш еднократно на детето, че бачкането не е лесно, но парите започват да биват ценени не като видят как се изкарват, а когато липсата им надвиши потребностите...
Едно от най-важните неща, което научават, че че с такъв тип работа далече няма да стигнат и е по-добре да се хванат здраво за учене - колежи, университети или занаят.
А за гърченето в къщи, ако някое дете си подреди чорапите или извади чиниите от миялната машина, едва ли ще му се отнеме много от времето за игра. По-добре това, откоплкото втренчени в някоя видеоигра.
Родителите се "гърчат" много повече.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
-
Няма лошо да покажеш еднократно на детето, че бачкането не е лесно, но парите започват да биват ценени не като видят как се изкарват, а когато липсата им надвиши потребностите. Моите родители не са ме карали да правя нищо повече от оправяне на леглото, + получавах прилични джобни да водя мацките по кафенца, но когато излязох от казармата и си наех квартира се юрнах да бачкам по 10 часа не дан без никой да ме е учил.[/quote]
Брех Блъди,до казармата само леглото,ти си бил бетер Симеончо!
Брех Блъди,до казармата само леглото,ти си бил бетер Симеончо!

- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Кой взе земята на дядо ти и кой му я върна??? Туй, че сега управлението на страната ни не става на нищо (никога и не е ставало), и че на народа това му харесва са две различни неща.IFF написа:На дядо ми навремето са му взели 200 декара земя, не са много, ама не са и малко. Като му ги върнаха, му дадоха и някакви бонове,....
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Разбирам носталгията по детството...
Само че аз си спомням за онези години не толкова с умилиение колкото с тъга, заради това че живяхме в идиотска система, която ни осакати кажи речи за цял живот.. (мое мнение не го налагам )
Разбира се че младежката изобретателност и адаптивност си каза думата и дори и тогава намирахме начини да се веселим и изживеем деството си "пълноценно" доколкото това беше възможно в ония години..
Не отричам че и онова време имаше някои предимства, но според мен те не бяха салама и млякото а сигурноста, липсата на наркотици но пък най-големият недостатък беше липсата на свобода.
Най-досадното от онова време обаче беше нахалното налагане на идиотска идеология от полуобразовани "активни бойци" които размахваха пръст поучително при всяка възможност, и в училище и в работа и в квартала...
В училище някои от учителите бяха явни идеологически пропагандатори и понякога така изпростяваха че направо не се траеше...
Не знам... някой беше казал:
"Oh... The good old times... May they never return" ..
Само че аз си спомням за онези години не толкова с умилиение колкото с тъга, заради това че живяхме в идиотска система, която ни осакати кажи речи за цял живот.. (мое мнение не го налагам )
Разбира се че младежката изобретателност и адаптивност си каза думата и дори и тогава намирахме начини да се веселим и изживеем деството си "пълноценно" доколкото това беше възможно в ония години..
Не отричам че и онова време имаше някои предимства, но според мен те не бяха салама и млякото а сигурноста, липсата на наркотици но пък най-големият недостатък беше липсата на свобода.
Най-досадното от онова време обаче беше нахалното налагане на идиотска идеология от полуобразовани "активни бойци" които размахваха пръст поучително при всяка възможност, и в училище и в работа и в квартала...
В училище някои от учителите бяха явни идеологически пропагандатори и понякога така изпростяваха че направо не се траеше...
Не знам... някой беше казал:
"Oh... The good old times... May they never return" ..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN