Housing Bubble (Toronto, Vancouver, ...)

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Californian

Housing Bubble (Toronto, Vancouver, ...)

Мнение от Californian »

http://opinion.financialpost.com/2012/0 ... gn-buying/

"Conventional wisdom is that this is the market at work. This is not the market at work. This is manipulation of a government system of open-ended mortgage insurance that is poorly supervised. What is going on here is a deluge of hot money from abroad that is creating an artificial and potentially dangerous real estate bubble."

Какви са вашите 2 цента по темата ;)
Аватар
Rall

Re: Housing Bubble (Toronto, Vancouver, ...)

Мнение от Rall »

Дреме ми на оная работа! Ето ги двете ми с'тинки по темата! :D
Dead Eyes See No Future
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ми вкарваш и ти пари отвънка и ти дреме на шмайзера за бабъла. Да му мислят тия дето живеят от евтин труд в тия мегаполиси.
Embrace your climate change!
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Всяка игра се играе докато все още има играчи които да участват в нея! Кой нормален човек би дал цяло състояние за този кокушарник (един от мноооооогото такива от средата на миналия век и искащи им над половин милион). Дори и цените да се задържаха и даже паднаха малко напоследък все още това е безумие според мен.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

А бе,

"Where there's smoke, there's fire"

Мъти се нещо ама ще го видим що е и кво е..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
apple

Мнение от apple »

Ти да видиш! Какво лицемерие... Мене се опитахте да ме направите на 2 стотинки отричайки "балонизацията", а сега мътело се нещо щото видиш ли много чужденци изкупували на екстремно високи цени и създавали опасност за пазара на имоти па и за националната сигурност сигурно;) .... Или като ви го казва "американец" звучи по-авторитетно? "КокУшарник" ли прочетох? :?: Я по-добре използвай кукушарник щото който си го купи определено е куку ;)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

7George написа:Ми вкарваш и ти пари отвънка и ти дреме на шмайзера за бабъла. Да му мислят тия дето живеят от евтин труд в тия мегаполиси.
Е добре де, да кажем 7George извади 800к долара за къща в Торонто, продаде нивите на баща му в Бояна, съвсем примерно.
И си купи въпросната къща, балона се спука и тази къща вече струва 500к, няма ли да му пука? Мен би ми пукало :@ (ще направя като имотиконката сигурно)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

yahoo написа:Всяка игра се играе докато все още има играчи които да участват в нея! Кой нормален човек би дал цяло състояние за този кокушарник (един от мноооооогото такива от средата на миналия век и искащи им над половин милион). Дори и цените да се задържаха и даже паднаха малко напоследък все още това е безумие според мен.

Абсолютно съгласен, а се има предвид, че цените са доста паднали, сега в Сан Хосе има 1бдр за по 250-300к долара същите 2007ма мой много добър приятел американец си е взел един от тях за 450к......за има няма 700-800скф....1бд апартамент......
Но да кажем, че тук наистина заплатите са добри и както казах средните доходи в града(не говоря за специалисти а за всички хора) по статистика мисля е 80к долара годишно за Сан Хосе, та има някакъв резон да са такива цените. Торонто все си мисля тези доходи са със сигурност 2но по малки, тъй като да си го признаем, има доста специалисти работещи в Сейфуей, Костко-та и подобни :wasntme: а цените на имотите същите като в долината.......
bp_de

Мнение от bp_de »

Ами нали баш това стана в хамериканско – балона с имотите се наду и накрая гръмна ...няма как цената на 1 имот само да расте.....
Проблема е че кога точно ще гръмне не е ясно и във всички случаи го отнасят дребните играчи...
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

От цялата история не мога да разбера едно, за къв чеп ми е да купувам къща(разбирайте имот)?
Taxation is theft.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Californian написа: Е добре де, да кажем 7George извади 800к долара за къща в Торонто, продаде нивите на баща му в Бояна, съвсем примерно.
И си купи въпросната къща, балона се спука и тази къща вече струва 500к, няма ли да му пука? Мен би ми пукало :@ (ще направя като имотиконката сигурно)
Ти сега, за 2 цента искаш наръчник "Как да спечелим от спекулация с имоти в Канада" ли? 8)

Представи си хипотетично, че на въпросния субект не му трябват ниви, или знае, ме цената им ще се срине, трябва му място да подслони многобройното семейство без да зависи от капризите на хазяин или просто така му харесва. И не му пука колко ще струва имота след време. Защо трябва да има парична причина?

Пък който го е страх от вълците да не ходи в гората.. Ми какво щяло да стане/да прави, като се спука балона - ми квото и другите собственици + още няколко други избора..
Embrace your climate change!
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

bp_de написа:Ами нали баш това стана в хамериканско – балона с имотите се наду и накрая гръмна ...няма как цената на 1 имот само да расте.....
Проблема е че кога точно ще гръмне не е ясно и във всички случаи го отнасят дребните играчи...
Ми не съм много съгласен, в Америка всичко стана защото даваха на всички лесно моргичи, кой с 40к заплата, кой с 50к и купуват ли купуват къщи по 500-600к поне тук в ареата.......от алчност стана в Америка - сега не е баш така, сега е по затегнато и доста се дигнаха и скоровете, изискванията и т.н...трудно с нещо под 700сега ще ти дадът моргич, пък 2007, със 700 си свиркаш......предишния 650 е сегашен 750според мен.

Докато от това което чета и виждам в Торонто(а и сигурно във Ванкувър) цените се надуват от свежи пари от чужбинско(имам усещането, че от Азиатско главно) хората идват с пари продават един апартамент там в Тайван примерно за 400-500к долара и си взимат къща из Торонто.....а мисля покрай това и жителство.......в Америка пак е подобно но от това което сравнявах един ден мисля, че в америка цифричката за зелената карта през инвеститор беше близо до 1млн долара, докато в Канада върви номера, по спомени мисля че беше нещо около 500-600к незнам, не претендирам за точни цифри, но със сигурност в Щатско е доста повече като сумичка.....
grozdan

Мнение от grozdan »

За Бога, братя, не купувайте!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Мухата ви биеше тъпана от бая време ако си спомняте грозданчо ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Не че някой ще седне да слуша точно михата-две, ама ние пък се "скъсахме" да купуваме недвижими имоти. ;)
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"