pumpy написа:
ПС. В петък видимо съм много прост....
На всички ни се случва, и не само в Петък

Важното е да не става навик.. От време на време е простено
pumpy написа:
ПС. В петък видимо съм много прост....
Готоо,ще ми държиш ли кавала ?roumensp написа:Ти по-добре раздуй за кавалите.myhata II написа:Света Богородица се е навела и корми риба в канадска река
Искаш ли да ти уредя концерт в една пожарна, близо до нас ?После може да почерпиш с изработеното.
Е и ? Аз не разбирам каква е целта от набиването на тези факти ? Хубаво, пеели сме си през вековете в баняте, пардон, тогава е нямало бани, не че днес има де, и сме си пели в неравноделни тактове. И сме влязли с това в музикалната теория. Това всичко е страхотно, и би било от съществено и пеопределимо значение ако живота ни се състоеше само и единствено от музика. Имам брат музикант, който с това си храни семейството и не съм забелязал да се прехласнал от сутрин до вечер в неравноделни тактове.budtel написа:Eто, че българите са първите, които описват неравноделните тактове и така те стават познати на света и влизат в музикалната теория!
А ти защо я напусна за да се спасиш поединично, а не остана да се бориш за да продължи да съществува българското? С твоето напускане България загуби поредния виден българин и съотношението цигани/турци/...................../българи се променя съществено! Предполагам си наясно че всичко тече и всичко се променя и новото поколение българи дори и в България съвсем не са поколението на Боримечката или на цар Борис, а по-скоро на Бойко. Там трябва да избереш да стоиш за да опазиш това което изчезва. Ние сме на съвсем друго място и дори и да тропаме ръченица неравноделно положението в България с нищо няма да се промени.budtel написа:Не разбирам каква е тази омраза към всичко българско и родно. Имам чувството, че някои са агенти на ДПС и Турция или на някоя друга служба, чиято основна цел е унищожение на България и българите. Искам да кажа на всички дето мразят неистово родината, ами не си ходете там. Защо си ходите в тази омразна за вас държава. Защо сте оставили роднини и приятели там, ами спрете да контактувате с тях, нали те са по-българи от вас самите. Защо като закъсате със здравто сте спокойни, че в краен слуай ще отскочите до омразната България и ще ползвате лекар, учил по тъпите български учебни програми и университети.
Серизно ви казвам не ходете там, така ще докажете (поне пред вас самите), че това което говорите е вярно.
А ей това как го измисли не ми е ясно и не ми обяснявай, няма да ми се изясни...Кой говори за омраза - това е доста силна дума не мислиш ли ? Явно не правиш разлика между "талашитените къщи не ми пречат" и "обичам невероятно много панелките в Каспичан". Нито еднот, нито другото обаче, показват омразаbudtel написа:Не разбирам каква е тази омраза към всичко българско и родно. Имам чувството, че някои са агенти на ДПС и Турция или на някоя друга служба, чиято основна цел е унищожение на България и българите. Искам да кажа на всички дето мразят неистово родината, ами не си ходете там. Защо си ходите в тази омразна за вас държава. Защо сте оставили роднини и приятели там, ами спрете да контактувате с тях, нали те са по-българи от вас самите. Защо като закъсате със здравто сте спокойни, че в краен слуай ще отскочите до омразната България и ще ползвате лекар, учил по тъпите български учебни програми и университети.
Серизно ви казвам не ходете там, така ще докажете (поне пред вас самите), че това което говорите е вярно.
Това не е вярно наблюдение също. Българите в Бг не са сплотени изобщо. Или израза" моето си е мое, а общото на всички" сигурно е преведен от канадскиbudtel написа:И това е така, защото са възпитани с по-стари идеали за колективизъм и общност. Ние модерните българи сме разединени, защото вярваме прекалено много на модернизма и индивидуализма.
Как им протегна ръка? Дай измерение във финикийски знаци! Протягане на ръка чрез досаждане на околните не се зачита! Ама то и това си е до лична нагласа и възпитание.budtel написа:Напуснах защото се чувствах слаб да променя нещо. Но това не означава, че съм спрял да се боря. Ето от известно време контактувам със сдружението "Безопасни улици". Предложих им да им помогна с каквото мога. Те се зарадваха, че има човек от чужбина, който им протяга ръка. Днес всеки може да помогне с нещо - има интернет, фейсбук, посолства, културни центрове. Нека не забравяме, че някои други общности са по-сполотени. Това са арабите, китайците, филипинците. И това е така, защото са възпитани с по-стари идеали за колективизъм и общност. Ние модерните българи сме разединени, защото вярваме прекалено много на модернизма и индивидуализма. Мислите ли, че това е добре за нас емигрантите, за България, за българите въобще. Ако е така жалко за вас и чудесно за другите общности в Канада.
Много сте невежи признавам. Явно не занете, че хората загубили близки от войната по пътищата се обединиха, имаха среща с минстъра, имаха изявления по телевизиите. Имаше кръгла маса за промяна на законите и нормативите с цел да станат по-строги. Сега под обществения натиск ще има промени в НК, НПК, ЗДП и други нормативни документи. И това става, защото българсия народ не чака някой да ги оправи, а вече се бори и то доста добре и организирано.pumpy написа:Това не е вярно наблюдение също. Българите в Бг не са сплотени изобщо. Или израза" моето си е мое, а общото на всички" сигурно е преведен от канадскиbudtel написа:И това е така, защото са възпитани с по-стари идеали за колективизъм и общност. Ние модерните българи сме разединени, защото вярваме прекалено много на модернизма и индивидуализма.. Или "дайте да дадете" и това сигурно е превод от канадски, ама от кебекарския такъв
А тези, на които си протегнал ръка са много щастливи, защото чакат някой да ги "оправи". Защото е по-лесно от викането на неволята, а в това сме много добри - и там и тук. Самата идея "човек от чужбина" е ужасно показателен. С какво тези от чужбина са по-добри от онези, които пеят неравномерно. До преди малко ни убеждаваше в обратното, но сега изведнъж ти помагащия се оказа " човек от чужбина" тоест нещо по-така, а ?
Ние сме били винаги с наведена глава и това ни е спасило през вековете на ветровитото място, на което се намира държавата ни. Това ни поведение е толкова дълбоко набито в съзнанието ни, че някакви неравномерни ритми просто бледнея пред него.....