Има ли такъв филм тука?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
mufc

Re: Има ли такъв филм тука?

Мнение от mufc »

Напротив, темата стана много полезна, защото показва житието и битието на некадърниците в Канада.
Manchester United Football Club
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Показва единствено наличието на коне с капаци... здраво завързани за ябълкова фиданка.
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Aз пък, ще взема да послушам Мухата и да се опитам да подам ръка на Ябълката....
Ясно е, че изживяваш труден период и дрязгите в един форум, в който се опитваш да хапеш всичко което се движи, като ранена вълчица притисната в ъгъла няма да ти помогнат с нищо. Ако нещо ти тежи, опитай се да го споделиш с близките си а не с напълно непознати "никове". Гледай на преживяванията си като на "авантюра" а не като на "нечовешка мъка", нещо като алпинист който изкачва висок връх. И точно като алпинист се съсредоточи върху следващата стъпка, следващата минута а не върху крайната цел.
Ще доиде момент когато ще се усетиш, че си на върха, без изобщо да се сещаш как стигна до тук, но вече ще гледаш към съседния по-висок връх. Еми това е от мене, малко съм настинал и след една бутилка греяно вино с чер пипер, те това ми дойде на ум. :hai:
Dead Eyes See No Future
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Тая тема направо трябва да се премести в уикито, и да се вкара в образователната програма на младите емигранти. Да се въведе като задължително четиво.
Може да се използват заглавия, например: "Баба Илийца и кола", "Бялата лястовица и Моканина" (знам, че се казва "По жицата", но това заглавие звучи по-прочувствено)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
apple

Мнение от apple »

mufc написа:Напротив, темата стана много полезна, защото показва житието и битието на некадърниците в Канада.
Мусака, откъде точно каза, че списваш в момента? И що те изгониха от САЩ викаш? :?: Като дойдеш насам тогава говори за канадската емигрантска действителност. Иначе си оставаш една БГ панелна мравка с комплекси за свръхценност... ;) Типичен пример за "житието и битието на некадърниците" завърнали се обаче от неуспешна емиграция в САЩ, не разбрали, че не стават ама се залетели и за Канада щото е по-социална и щото щели да изкарват повече.

Rall, благодаря за позитивното отношение, но ако искаш да помагаш на някого не продължаваш с публични разсъждения за него, които се опират на субективен анализ на постинги в един форум. Както и да е мерси :y: за загрижеността!
Иначе и на мене покрай това, че също съм болна от канадски грип /ама вино с пипер не пия щото не е добре за стомахчето/ ми хрумна следното по повод върховете, които описваш: Значи дали ще се качиш на някое от пловдивските тепета и отгоре ще се самоубеждаваш, че това е Еверест и ти си велик или обратното ще изкачиш Еверест и ще си кажеш е кво пък толкова това все едно, че беше пловдивско тепе...няма ли нещо по-високо като предизвикателство си зависи от човека, а не от мястото. Въпроса е колко време отнема катеренето и остава ли ти време освен да се катериш и да поживееш...щото тука само катерачи виждам ама от типа Сизиф и камъка. Не, че живота почти навсякъде не стана такъв, но въпроса е, че някои другари тук представят едни такива приказни ситуации в личен план, че чак да им се вържеш без малко, че Канада е страната на чудесата. Като онзи лятото на БГ партито във Ванкувър, пред мене на опашката се беше наредил за сухи, безвкусни кебапчета опечени на непрофесионална скара, /която се повреди и чакахме сума ти време да я ремонтират, щото много искаме да печелим от нищото ако може типично по български.../ та тоя Ганьо говори на един мъж до него "Ти какво караш сега, аз тази година вече съм с S-класа..." ама на високо и се оглежда с надежда повече хора да го чуят. Ама иначе само като го огледаш пърпушко и ти е ясно за какво става реч - компенсации му викат. Ама и той затова дошъл човека да се похвали пък то пусто паркинга далече и никой не може да му види новата придобивка, на кой знае къв срок на изплащане взета, въпреки, че не разбрах дали става въпрос за нова кола и или секънд... И други мили родни картинки видях... ама тази най-ме впечатли. Сега , който се е разпознал ще настане вой до небесата...
А да Кане, и от мене две заглавия "Епопея на забравилите" и "Каньо Танчев гледа" - за мястото на БГ емигранта в непроменящата се приказна канадска действителност. ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Мдаа, има подобни картинки, горе-долу си напипала пулса на събитието. Ходил съм два или три пъти и нямам желание за повече.
apple

Мнение от apple »

roumensp написа:Мдаа, има подобни картинки, горе-долу си напипала пулса на събитието. Ходил съм два или три пъти и нямам желание за повече.
Е поне за едно нещо да сме на едно мнение :y:! На мене пък и един път ми стигна да ми мине желанието. А на тръгване така се бях ентусиазирала, че ще видя една приятна и задружна общност. Е поне си купих лютеница, но пък луканки нямаше щото нещо се била забавила пратката. :lol:! Не че айвар не можеш да си купиш от братята турци и тука, мезета тип "Петрохан" от сръбския магазин, пастърма си има и канадска, но виж луканките са БГ уникат и нямат заместители...
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

apple,
Писал съм няколко пъти, защо съм се отказал от зелената ми карта и заминах към Англия.
apple написа:Мусака, откъде точно каза, че списваш в момента? И що те изгониха от САЩ викаш? :?: Като дойдеш насам тогава говори за канадската емигрантска действителност. Иначе си оставаш една БГ панелна мравка с комплекси за свръхценност... ;) Типичен пример за "житието и битието на некадърниците" завърнали се обаче от неуспешна емиграция в САЩ, не разбрали, че не стават ама се залетели и за Канада щото е по-социална и щото щели да изкарват повече.
Аз не знам за нито един случай някой да са го изгонили от САЩ. Щатско е сраната в, която нелегален емигрант може най-лесно да се покрие и никога на не го хванат.
Имай предвид , че се отказах не , защото бях зле с кинтите.

В момента съм в България но само за да свърша нещо някоя и друга стъпка по процедурата... извън този период съм си в Англия.

И друго... в момента е много по-лесно да вземеш виза за Щатско отколкото за Канада, така, че не виждам какъв ти е проблема и не ходиш на Юг.
succes

Мнение от succes »

anxeli написа:http://www.mindresources.net/fish-philosophy.html
Предлагам един линк тук за всички :hai:, с фиш философията се запознах покрай сина ми, по тези принципи се обучават в клас от няколко години. Има книги по въпроса но е просто, четирите принципа са на тази страничка. Почти съм сигурна че емигрантите и местното население, мъчейки се да се справи с новодошлите, са създали съвместно тази лицемерност и бакстабинг природа в градовете напоследък, но това е начин за самосъхранение и незнание как да се справим със собствените си страхове от отхвърляне и присмех.
Това което искам да кажа е, че наистина можем сами да си изберем какви сме. Средата не бива и не може от прекрасни, възвишени и умни да ни превърне в мрънкащи, клюкарещи подлеци. Ако вместо да чакаме червеното килимче отидем и първи подадем ръка, похвалим, препоръчаме или защитим тези чието одобрение търсим или пък аутсайдерите, които нямат на кого да разчитат, всичко се променя. Всички искат да се държат така и искат с тях да постъпват така, но просто не искат да са първите. Жалко :).
А на ябълката искам да пожелая много късмет за осми март, и да и кажа че може сама да си го направи. От жената зависи настроението на цялата къща :). Дори и да не сме супер щастливи в момента, ако направим деня на близките си, техния светоглед може да стане доста по-ведър и да вземат да повярват в себе си и даже да успеят в тази пуста Канада. Ефекта на позитивността и увереността е каскаден, убедила съм се. Особено за децата, в нова среда е много важно родителите да са спокойни и позитивни и да им отделят много време :).
Когато аз дойдох пак беше криза, първата ми работа беше за $9 в един мейлрум, бях много горда че сама си я намерих :lol:, работех почти изключително с бахамки, от Ст. Луша, Шри Ланка, Индонезия и т.н., най-бялата беше една филипинка. Едва ли има по-лош началник от глупавичка, комплексирана чернилка, особено ако си бяла :). Но, като само аз си умея, така им бръкнах постепенно под кожата на всички, когато най после се дъпломирах не ме пускаха да си тръгвам, даже водих бебето при тях после като поотрасна. Също така съм кръстница на четвъртото дете на моята приятелка Джойслин от Ст Луша ...
:y: :y: :y:
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Между другото се сетих да попитам ако някой знае...

През 2007 се отказах от Щатската ми зелена карта, попълних някакъв формуляр в посолството в София (четиристотин и нещо, мисля, че беше) Дадох си картата, те ми я перфорираха и ми я върнаха.
В последсвие пак ми се наложи да ходя до Америка, този път с посетителска виза, обаче като си я получих визата на нея беше написано "CODE 100" с червени букви от машина.
Питах какво е това и те ми казват, че ми е даден статус код 100, което значело, че при последващо канидатсване за виза не е обходимо да се ходя на интервю а да си изпращам само платежното за виза, формулярите и паспорта.

Та ако някой знае, нещо повече за този статус ще ми е интересно.
succes

Мнение от succes »

:handshake: :handshake: :handshake:
Браво на applе! Доста реална и смела в изказванията си, напълно и симпатизирам, напълни ми душата с постовете си и изобщо не ми подейства негативно, даже ободряващо! Кръвожадно-бесните отзиви по неините подхвърляния показват всъщност колко лицемерно-нещастни са афективно заредените успешни емигрант-разбирачи. Определено има дарба за групова терапия, защото доста хора си успокоиха душичките в тая тема! За което трябва да и се благодари! Всъщност, тя си се чувства достатъчно добре и ми харесва как си ги казва нещата такива, каквито са си- доказателство, че не и се е промил мозъкът и може да вижда всъщност какво става реално. Apple, надявам се да има все повече хора като теб, да си казват нещата както са и да изразяват емоциите си. Всички, които ти правят намеци за психиатри, трябва сами да ги посетят :-) Ти си просто душевни нива над много хора и изкарваш кирливите ризи на много жадни за терапия и е много благородно че го правиш безплатно, имайки предвид цените на частните сеанси.
Не очаквай много хора да те разберат, но знай че има и такива!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

succes написа:Определено има дарба за групова терапия, защото доста хора си успокоиха душичките в тая тема!
Точният термин е "разлая кучетата" и наистина го направи така, както никой не го беше направил от години.

Ама ще видиш, че след година или ще се върне при мама и ще започне да раздува колко било добре в БГ, или ще запретне ръкави, устройвайки се в Канада и ще започне да се хвали с успехите си. Това сега е само етап.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

apple написа:
mufc написа:Напротив, темата стана много полезна, защото показва житието и битието на некадърниците в Канада.
Мусака, откъде точно каза, че списваш в момента? И що те изгониха от САЩ викаш? :?: Като дойдеш насам тогава говори за канадската емигрантска действителност. Иначе си оставаш една БГ панелна мравка с комплекси за свръхценност... ;) Типичен пример за "житието и битието на некадърниците" завърнали се обаче от неуспешна емиграция в САЩ, не разбрали, че не стават ама се залетели и за Канада щото е по-социална и щото щели да изкарват повече.

Rall, благодаря за позитивното отношение, но ако искаш да помагаш на някого не продължаваш с публични разсъждения за него, които се опират на субективен анализ на постинги в един форум. Както и да е мерси :y: за загрижеността!
Иначе и на мене покрай това, че също съм болна от канадски грип /ама вино с пипер не пия щото не е добре за стомахчето/ ми хрумна следното по повод върховете, които описваш: Значи дали ще се качиш на някое от пловдивските тепета и отгоре ще се самоубеждаваш, че това е Еверест и ти си велик или обратното ще изкачиш Еверест и ще си кажеш е кво пък толкова това все едно, че беше пловдивско тепе...няма ли нещо по-високо като предизвикателство си зависи от човека, а не от мястото. Въпроса е колко време отнема катеренето и остава ли ти време освен да се катериш и да поживееш...щото тука само катерачи виждам ама от типа Сизиф и камъка. Не, че живота почти навсякъде не стана такъв, но въпроса е, че някои другари тук представят едни такива приказни ситуации в личен план, че чак да им се вържеш без малко, че Канада е страната на чудесата. Като онзи лятото на БГ партито във Ванкувър, пред мене на опашката се беше наредил за сухи, безвкусни кебапчета опечени на непрофесионална скара, /която се повреди и чакахме сума ти време да я ремонтират, щото много искаме да печелим от нищото ако може типично по български.../ та тоя Ганьо говори на един мъж до него "Ти какво караш сега, аз тази година вече съм с S-класа..." ама на високо и се оглежда с надежда повече хора да го чуят. Ама иначе само като го огледаш пърпушко и ти е ясно за какво става реч - компенсации му викат. Ама и той затова дошъл човека да се похвали пък то пусто паркинга далече и никой не може да му види новата придобивка, на кой знае къв срок на изплащане взета, въпреки, че не разбрах дали става въпрос за нова кола и или секънд... И други мили родни картинки видях... ама тази най-ме впечатли. Сега , който се е разпознал ще настане вой до небесата...
А да Кане, и от мене две заглавия "Епопея на забравилите" и "Каньо Танчев гледа" - за мястото на БГ емигранта в непроменящата се приказна канадска действителност. ;)
Да не е било "Нисан" С класа :lol:
Ябълке,направи си едно проучване като мен,и виж на колко от процедурата се падат рефюджита/почнали от под нулата и горди със своя успех че се задържали в канадата /като си направиш статистиката ще се светнеш защо ти се струва всичко така ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ablood написа:Точният термин е "разлая кучетата" и наистина го направи така, както никой не го беше направил от години.
Разлаяла е - трънки! Когато животът ти е на доста уредено ниво, понякога се уморяваш да хвърчиш и спасяваш загубени души. Никога, обаче няма да ми излезе от акъла Госпожата (не зная дали съм го разказвала), която на едно приятелско събиране, непосредствено преди да заминем ми каза, че съм правела "мечешка" услуга на децата си, завеждайки ги в Канада.Тя не беше никога идвала тук, но затова пък нейният приятел и колега във Фондацията за спасяване на белоглавия орел, току що завърнал се от Канада И беше казал.
Е, резултата беше, че си поревах цяла нощ. Разбирате как е, когато отиваш някъде и не си сигурен с тежката отговорност, че друг е зависим от теб.Та това, което apple описва като разочароващо може да обезсърчи някой, който не е съвсем убеден, да се затвори още повече в черупката си, да не изплува никога. И без това ние българите страдаме от липса на самочувствие, трябва ли някой да ни го напомня? Не всички са жилави пръчки като мен. ;) Нямам нищо против да се говори за трудностите, но не е това начинът, не е.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

succes написа::handshake: :handshake: :handshake:
Браво на applе! Доста реална и смела в изказванията си, напълно и симпатизирам, напълни ми душата с постовете си и изобщо не ми подейства негативно, даже ободряващо! Кръвожадно-бесните отзиви по неините подхвърляния показват всъщност колко лицемерно-нещастни са афективно заредените успешни емигрант-разбирачи. Определено има дарба за групова терапия, защото доста хора си успокоиха душичките в тая тема! За което трябва да и се благодари! Всъщност, тя си се чувства достатъчно добре и ми харесва как си ги казва нещата такива, каквито са си- доказателство, че не и се е промил мозъкът и може да вижда всъщност какво става реално. Apple, надявам се да има все повече хора като теб, да си казват нещата както са и да изразяват емоциите си. Всички, които ти правят намеци за психиатри, трябва сами да ги посетят :-) Ти си просто душевни нива над много хора и изкарваш кирливите ризи на много жадни за терапия и е много благородно че го правиш безплатно, имайки предвид цените на частните сеанси.
Не очаквай много хора да те разберат, но знай че има и такива!
Благодаря, винаги действа ободряващо, когато има позитивна обратна връзка :y: намалява онова усещане, че се хабиш за този дето духа... Иначе той рейтинга на темата и броя на коментарите сам по себе си говори, както и на останалите, които пускам по така неприятните за форумния елит теми! А на тебе благодаря още и за това, че имаше смелостта да се обозначиш тук като човек с различно мнение, остани си така откровен/а и когато стъпиш на канадска земя ценно качество е.
Точният термин е "разлая кучетата" и наистина го направи така, както никой не го беше направил от години.

Ама ще видиш, че след година или ще се върне при мама и ще започне да раздува колко било добре в БГ, или ще запретне ръкави, устройвайки се в Канада и ще започне да се хвали с успехите си. Това сега е само етап.
Аха етап от личностното ми "израстване" необходима трансформация, за да се впиша в рамката на класическия емигрант. Абе Блъди ми те вариантите са си два оставаш или заминаваш обратно когато решиш какво точно искаше да кажеш...? Ами каза си го...за да останеш трябва да започнеш да се хвалиш има няма за какво напъваш се и хапеш ако другите не го правят щото иначе се разстройваш и губиш смисъла, ама примерно Джовани като се похвали не може, ама и да се оплаче не може... Все скачат насреща, то е защото не може да поддържаш двойна теза за Канада - или добро или нищо!
Бистре не може да бъде ти да ревнеш |( чак не ми се вярва... На тебе самочувствие в повече дал Бог, за кои българи говореше всъщност, за онези, които живеят не толкова добре в мизерните жилища с не толкова мизерни наеми предлагани от знаем кой и подобни на него и бачкат или социалстват на ръба и те естествено не си навират носа тук да пишат и поучават щото ги е срам от състоянието им и страх от вас...
А на Мусаката да кажа ...е вече всички видяха колко си адаптивен щом и в щатите със зелена карта не ти е уйдисало, пък и заможен си бил ако ти вярваме... Е ще споделиш ли защо си се върнал, че нямам време да те ровя назад и да те тълкувам току виж нещо съм объркала пак ;). И в същото време в БГ не ти харесва, ама и в Англия не ти харесва, ама...и в Канада ще си същия мрънкалник все нещо няма да ти е по мярка... Хайде сега да те видим отворко - с твоите камъни по твоята глава! Да чуем какво търсиш в тоя твой малък и объркан душевно свят?
Заключено