Не е случайно, правтелството го е спряло.

Но нищо не се е променило! И само да добавя, че правилата им тук са повече от шибани не само за емигрантите... Ако си от Квебек примерно и дойдеш тук ще трябва да се явиш на професионален изпит ако си мед. сестра примерно, доктор и кой знае какво още... Значи човешката анатомия пък да е толкова различна от провинция в провинция не знаех

И ред други примери... Това го знам от потърпевши квебекари небългари от личен разговор. Както и че проблема с недостига от медицински кадри се поражда от това, че дипломираните медици си намират работа в САЩ за повече пари и дипломите им там се признават...чудна работа почти вълшебна бих казала...още една от канадските недоумици и определено дискриминативна практика според мене...нашто си е по-нашо /от наше село провинция разбирай/ първо за него да намерим пък чуждото да се бърка пак у джоба за изпит и учи пък ние ако решим...айде от нас да мине...
За таблиците казах , че знам за какво са предназначени, но ме мързеше да търся други...Айде коментирайте тогава колко е средния доход на семейство според броя на членовете та най-после да стане ясно кое е мизерия и кое е изплуване?

Абе вие въобще отчитате ли и факта за притока на емигранти след вашето пристигане питам тези, които са тук от няколко години? Не мислите ли, че това е увеличило конкуренцията на трудовия пазар и респективно задържа заплащането на ниски нива? То бива бива самозабравяне ама чак толкова... затова си пишете все едни и същи тука... Що не го кръстите форум на Преуспелите БГ в Канада или поне го разделете на подфоруми...че да няма такива спорове. Хубавото на една страна, лошото на друга /примерно заглавие - Другата Канада/... и от други писано... Вашият рахат е непоклатим и вечен!

А кучешки лайна и тука има и ги с...т канадски кучета по тротоарите, а не емигрантски... Вече имах щастието да нагазя...нали не гледах къде ходя щото тук било чистичко...

Сега си знам - гледай си в краката...пази си чантата на плажа, не се спирай непознати да говориш щото ще ти просят цигари или пари и т.н...от лични преживявания!