Има ли такъв филм тука?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Има ли такъв филм тука?

Мнение от ablood »

apple написа:...бачкане до смърт за едното ядене и наем.
До там ли стигнахте бе?
Това не беше така даже и в първите ни месеци тук, когато работех само аз и то на новобранските $9/час. С 0 френски и мизерен английски, нормално, по 8 часа на ден. Оставаха пари и за бензин, GSM, постепенно обзавеждане...
После започнаха да идват детските помощи, жената също започна работа, заплатата взе да нараства...
Какво ядене и наем те гонят бе? Бачкане до смърт? Толкова ли сте смотани?
Последно промяна от ablood на Сря Мар 07, 2012 12:07 am, променено общо 1 път.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Да.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Хахах,
тая тема очевидно е забавна. Не бях влизал до сега. Прочетох само последните 3 страници отзад напред.
Добре, че е гикса, да осветли как стоят нещата, за тия, които не следят редовно форума.

Странно, но наистина има някаква тенденция. Който започва с гръм и трясък, и доста арогантност, накрая си пати. И то сам от себе си.
Ами сега, има 2 очевидни варианта. Единия, в Квебек, там социала топли и храни. А другия в Алберта. Там ходят амбициозните. (а понякога и лузърите).

Бтв една приятелка току що замина за Виктория на екскурзия. Каза, че много се изненадала и времето хич не било, каквото го очаквала. А и мястото било доста скучно и далече от Ванкувър. Само океана бил интересен за гледане.
(разбира се, това е чуждо мнение, и то на някой, който не живее там и не се е установил)

Будител, мастопатията понякога се лекува с плодово гладуване. Тя (доколкото смътно си спомням) е натрупване на мастна тъкан. С 20-30 дена глад ще мине. Разбира се, човек си прави изследвания, преди и след. Ако случайно не помогне. Или не е достатъчно.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
apple

Мнение от apple »

ablood написа:
apple написа:...а третата категория е бачкане до смърт за едното ядене и наем.
До там ли стигнахте бе?
Това не беше така даже и в първите ни месеци тук, когато работех само аз и то на новобранските $9/час. Оставаха пари и за бензин, GSM, постепенно обзавеждане...
После започнаха да идват детските помощи, жената също започна работа, заплатата взе да нараства...
Какво ядене и наем те гонят бе? Толкова ли сте смотани?
Що ти не ядеш ли и не спиш ли под покрив принципно?
Смотан си ти, защото както и преди казах не правиш разлика между 2005 и 2012 примерно както и, че Квебек не е цяла Канада и, че не всички получават детски, социал, КОФИ и каквито там фъндинги имате. Да не говорим, че има значителна разлика в размера в полза на Квебек. Пич колко беше бензина тогава, телефончето, наема, храната, обзавеждането не го броим ако не си претенциозен на втора ръка евтино се намира почти всичко и тогава и сега? Недей да подвеждаш новите само, ако обичаш дай тази справка ако си наистина с претенции с покритие! Бензина примерно е бил на смешни цени, а сега никак не са смешни като гледам и примерно наема на жилището, което ползваме преди 5 години е бил 350 долара надолу, храната наполовина, а някои неща и повече, телефоните не знам признавам си не съм питала, но не варвам да са поевтинели и така нататък. А почасовото заплащане новобранското е било 6 до ноември 2001, 8 през 2004, за 2006 мисля, че е същото, но нямам официална информация, сега е все още 9.50, но през май става 10.50, само че това изобщо не покрива инфлацията щото само откакто сме дошли видимо се покачват някои цени на храни. Това е за BC. Квебек за 2011 все още е на 9. 65 на час. Много се е дигнало заплащането от 2005 до сега и при вас няма що. За цените пък на имотите хич да не отваряме приказка за инфлацията там щото си има друга тема отворена за това. Сметките са други вече и не се подпирай на старите си преживявания. То все едно да сравняваме в БГ, когато примерно през 2001 си купихме едно жилище в район широк център само за смешните 11. 600 долара, /тухла, а не панелка, в симпатично 4 етажно блокче това за подигравчиите да не ревнат, че е някоя дърта панелка в кварталите/но същото примерно през 2007 струваше вече 30 000 евро, сега не знам колко струва държим си го за наше платено си е в кеш. И също на храната ако се пресметне инфлацията става страшно. Това си е по цял свят и трябва да се отчита като факт, а не да се говори наедро със стара информация. За разлика от тебе има хора в Квебек, които са ми казвали колко се е променила ситуацията само за последните 5 години по посока оскъпяване на живота. Чакам сега да ми направиш една обективна съпоставка на изменението в цените на горните посочени консумативи от първа необходимост. И ако не го направиш те определям автоматично като един празнодумец. Сега предвидимо ще има ха, ха,...ама, тя тая не става говори глупости, ...бля, бля измъквации...спецове по тая част много. Хайде, хвърлям ти ръкавицата направи нещо смислено най-накрая! :fubar:
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

apple написа:... Пич колко беше бензина тогава, телефончето, наема, храната, обзавеждането не го броим ако не си претенциозен на втора ръка евтино се намира почти всичко и тогава и сега? Недей да подвеждаш новите само, ако обичаш дай тази справка ако си наистина с претенции с покритие! Бензина примерно е бил на смешни цени, а сега никак не са смешни като гледам и примерно наема на жилището, което ползваме преди 5 години е бил 350 долара надолу, храната наполовина, а някои неща и повече, телефоните не знам признавам си не съм питала, но не варвам да са поевтинели и така нататък. ...

... И също на храната ако се пресметне инфлацията става страшно. Това си е по цял свят и трябва да се отчита като факт, а не да се говори наедро със стара информация. За разлика от тебе има хора в Квебек, които са ми казвали колко се е променила ситуацията само за последните 5 години по посока оскъпяване на живота. Чакам сега да ми направиш една обективна съпоставка на изменението в цените на горните посочени консумативи от първа необходимост. И ако не го направиш те определям автоматично като един празнодумец. Сега предвидимо ще има ха, ха,...ама, тя тая не става говори глупости, ...бля, бля измъквации...спецове по тая част много. Хайде, хвърлям ти ръкавицата направи нещо смислено най-накрая! :fubar:
Не съм ЕйБлъд ама си позволявам да ти отговоря. Според Стат Канада нещата не са толкова апокалиптични, колкото ги описваш:
http://www.statcan.gc.ca/subjects-sujet ... pc-eng.htm"
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

този форум, вече почти 10 години, си остава едно супер забавно място... :rofl: :rofl:
май е като един селски хоремаг. Само дето е виртуален, и пиенето всеки си го прави сам у дома.. :lol:

Да запитам пак по здравната тема, понеже пак стана дума как Канадското здравеопазване било най-ужасното.. има ли частни клиники, или кабинети, в който си плащаш и те приемат веднага? И какви са примерните цени? А ако се наложи нещо по-сложно, дали тези клиники не пращат пациента в здравно заведение с предимство, без да се чака...!? Чудя се просто.. Не може да няма създадени вратички, при положение, че има нещо търсено, има и недоволни клиенти, и прочие...
third generation immigrant :)
apple

Мнение от apple »

Странно, но наистина има някаква тенденция. Който започва с гръм и трясък, и доста арогантност, накрая си пати. И то сам от себе си.
Ами сега, има 2 очевидни варианта. Единия, в Квебек, там социала топли и храни. А другия в Алберта. Там ходят амбициозните. (а понякога и лузърите).

Бтв една приятелка току що замина за Виктория на екскурзия. Каза, че много се изненадала и времето хич не било, каквото го очаквала. А и мястото било доста скучно и далече от Ванкувър. Само океана бил интересен за гледане.
(разбира се, това е чуждо мнение, и то на някой, който не живее там и не се е установил)
Кане, мен социала ако ме влечеше щях направо при вас да дойда. Понеже нито съм амбициозна, нито лузър ще пропусна и Алберта. За Виктория мога да кажа, че климата е описан реалистично в интернет, както и ежедневните прогнози. Не се чувствам подведена. Все пак това е Канада, не се очаква тропическо лято да ни чака тук. Тук също вали, но не толкова често като във Ван, ветровито е заради океана, но няма отрицателни температури почти през цялата зима. Тази зима под -3/5 не видях, а и тези бяха за няколко дни само. Времето е много динамично сутрин поглеждаш, а мрачно е и преръсва, докато излезеш и стигнеш където си тръгнал и то станало слънчево или обратния вариант. Странен е климата тук, но в хубавия смисъл на думата. Поне не се задържа задълго лошото време. Слънце има достатъчно начесто. Както казах това е Канада повече не може да се очаква. Флората и фауната са интересни, океана също, но е студен и става само за гледане дори и през лятото. Но пък има много езера наоколо, които се стоплят доволно и са приятни за плаж и плуване. Парковете извън самия град са много големи и с огромни стари дървета, обвити в типичния за севера мъх приличат на приказните дървета от "Омагьосаната гора" на определени места - аха и да ти проговорят. Града е скучен типично по канадски - много ресторанти, пъбове, кафетерии, нощни клубове, барове ама скууучни нито интериора им интериор, нито поддържано и достатъчно чисто, нито храната се доближава до европейската по вкус и оригинално оформяне на сервираната порция. Но за сметка на това е скъпо пък :lol: Е има няколко по-засукани като меню ресторанти, в които даже и покривки слагат на масите да не вярваш :lol: ама не са за емигрантски джобове нито за туристите, които като дойдат ядат бургери или китайска, тайландска храна, че е по-евтина.Това е Виктория преценявай си сам дали е интересна или скучна спрямо Монреал примерно. Хотелите са толкова смотани тези на достъпни цени, че чак да се смаеш. Първата нощ спахме на хотел нямаше начин та от опит го казвам. Талашит, два на два ковчег с два огромни кревата влизаш, спъваш се в кревата и падаш заспал :lol: Банята балатум като навсякъде на пода и изобщо онази кисела миризма на прогнил талашит и стар мокет в стаята, която ще запомня като типична за Канада. В даунтауна има и масив хотели и от тухла и от бетон няколко, така че предполагам ако се бръкнете по-дълбоко може да намерите по-европейско качество стаи. Но пък около Парламента всичко е ОК, зелено и цветно през цялата година. И доста често правят концерти на открито също през лятото, за празниците заря има винаги и това е. Има няколко музея примерно този на миниатюрите, на инсектите :lol: и такива едни все култура показващи отвясъкеде. Може да си купите чипс от пържени мравки или червеи и гъсеници пане от последния музей /без майтап/ Моловете са смешни направо на фона на Софийските и Мадридските примерно щото само тях познавам. И пълни с китайски боклуци само...нищо качествено не можеш да намериш освен обувки евентуално от определени марки на цени като за 3 чифта поне в БГ и същото качество. Иначе и в наше село моловете бяха и са все още де по-хубави и модерни. Ама толкова изостанали и като външна и вътрешна архитектура и като актуалност и качество на предлаганите стоки са тука щото направо ме избива на смях понякога. И местните понеже са много културни обичат като мерят нещо да го хвърлят на пода и да тъпчат отгоре после щото и персонала много зор не си дава принципно да преподрежда и сортира по артикули и размери. Пазаруването е като състезание по ориентиране :lol: разликата е, ама че не трябва да вярваш табелите има разминаване яко. А има и един измислен замък строен като имитация на старинен от някакъв забогатяр златотърсач навремето, който естествено сега е собственост на китайци и може да го разгледата срещу подобаващо заплащане. Разходка в океана с цел гледане на китове евентуално ако ги мернат по пътя и май това са атракциите...Хайде това от мене пътеводител за Виктория ще издам още малко. Малко повече инфо пуснах тогава да не се се "подвеждат" други туристи да идват евентуално нека си преценят дали си струва или не. То е като с Келоуната много реклама и нищо особено като погледнеш. Но това е Канада особени неща няма да видиш, нито тук нито другаде. Култура изграждана едва 140 години има още много да се учи от Европа! ;)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Аз заслужавам две неща - да ми се даде кредит, че навремето пръв разкрих Апълката що за стока е и второ - да ми се счупи главата, че я накарах пак да пише от канадско.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

mirkaa написа:Да запитам пак по здравната тема, понеже пак стана дума как Канадското здравеопазване било най-ужасното.. има ли частни клиники, или кабинети, в който си плащаш и те приемат веднага? И какви са примерните цени?
Има, но са малко и не предлагат всичко, което го има в държавните.
Зъболекарите са само частни, няма държавни (поне в BC), цените им са по-ниски от тия в Щатите (Сиатъл vs Ванкувър).
Примерни цени - платих 3000 за laser eye surgery (късогледство).
apple

Мнение от apple »

Не съм ЕйБлъд ама си позволявам да ти отговоря. Според Стат Канада нещата не са толкова апокалиптични, колкото ги описваш:
http://www.statcan.gc.ca/subjects-sujet ... pc-eng.htm"
А Емилчо не така! Махни ги тия диаграмки нали бяха стъкмистики в другите теми? Айде нека да е еднакъв аршина! Дай примери лични и да почнем от бензина - какво си спомняте за него като движение на цените за 5 години подред и останалите конкретно. Аз зад моите примери си заставам хората говорят за това, ама канадците де. На българите форумни активисти все им е евтино - ей богати хора! :lol:

За частните клиники нека други да отговарят аз не съм компетентна. Само знам, че тук нищо не става бързо, та едва ли можеш да се доредиш от днес за днес като в БГ, та и резултатите да ти излезат докато изпиеш 2 кафета навън. А сумите са яки щом за една котка да оперираш хилядарката си отива...ама не искам да предполагам нека някой лекуван да ти даде обективно инфо. Чукай на дърво да те не стига - такава е превенцията пък тука! Пий няколко вида "Тайленол" - за кръст, за ***, за глава..., като имаш малък зор при личния, ако нямаш уредена среща обаче ходиш в walk-in clinic чакаш некой и друг час, казват ти да си ходиш у вас да пиеш "Тайленолчето" и да си почиваш и ако ти стане много зле да се обадиш на имържънсито или да те откара някой до там... Ей това е лечение по канадски. Проверено! ;) А пък в имържънсито забравих да спомена, че ще чакаш още няколко часа освен ако червата не ти се влачат по пода евентуално или си носиш единия крак под мишница... :( :lol: И смешно и тъжно!
apple

Мнение от apple »

Павел написа:Аз заслужавам две неща - да ми се даде кредит, че навремето пръв разкрих Апълката що за стока е и второ - да ми се счупи главата, че я накарах пак да пише от канадско.
Много ли ти развалям рахата Павле! Наруших ти май рахата да се дуеш необезпокояван от тази безплатна трибуна толкова години! Счупи си главата сам щом не можеш от яд да си намериш място или си скуби косите ако са ти останали, че по-малко ще си навредиш! Кредита с какво го заслужи, че "позна" от пръв път, че си пиша от само така за развлечение и Канада само я сънувам от БГ? Ако си толкова прозорлив и в реалния живот, бравос! Ако искаш да си полезен все пак може да понапишеш нещо за движението на цените през последните години. Мисля, че на някои хора ще им е полезно да видят това! /Ако нямаш пинсета дати изпратя една, та да се скубеш косъм по косъм /доколкото са ти останали де/ докато ми четеш постингите! Щото няма да спра заради твоя нарушен рахат само! ;) И все още има свобода на словото надявам се и за инакомислещите?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Не ти ли писна, бе? Go get a real job! Само че тука такива с attitude като твоя не ги искат и за janitors.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Апле, през два реда те чета и таблетки екстра стрент Тайленол непрекъснато излизат от клавишите на компа ми. Имаш спешна нужда от шринк или обратен билет. Бързай преди да е станало късно, че ми е мъчно за ваш'те.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Две от най-големите туристически атракции на Виктория:

Royal BC Museum

Butchart Gardens

В градините е по-добре да се ходи между май и септември за да се видят в цялата им прелест.
Изображение
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
apple

Мнение от apple »

Павел написа:Апле, през два реда те чета и таблетки екстра стрент Тайленол непрекъснато излизат от клавишите на компа ми. Имаш спешна нужда от шринк или обратен билет. Бързай преди да е станало късно, че ми е мъчно за ваш'те.
Друго не можа ли да измислиш? Много изтъркано! Няма ли да отговориш за цените, пак шиканираш, Павле!

На тези като тебе, които ги дразня само щото вадя и кирливите ризи на Канада, а не само захаросани снимки на чужди имоти и туристически атракции мога да кажа, че май и те не се преработват на риал джоба им щото все киснат в работно време тук и следят да не изпуснат нещо... В БГ ползването на интернет не във връзка с работата вече се санкционира от работодателя. За тук съм озадачена, че такава свободия имат някои. :?: И като ви дразня просто не четете имате избор, нали?

drifter пропуснах тези двете да! Не беше нарочно просто ги забравих! За градината е непростимо :$ сорри!
Заключено