Аре ве ,мълчиш,Marto написа:Ябълке, мълчим, щото иначе хептен ще се депресираш.
от 6 месеца биеш барабана че ще одиш в Италия и си щял да ядеш макароне и пиза

Аре ве ,мълчиш,Marto написа:Ябълке, мълчим, щото иначе хептен ще се депресираш.
Ако има собствено жилище в Канада (или други residential ties) - трябва да плаща. Каквото е платил в Щатите си го пише foreign tax credit. И аз бях така навремето, работех там и плащах и в 2-те държави.mortigur написа:Е само не ми казвай че плащаш данъци в Канадс?!?!?pumpy написа:Ох ако можеш да убедиш и CRA същото ще те черпяapple написа:. А ти просто не попадаш в представителната извадка, защото си жител на друга държава.... Много обичам някой да ми казва къде и на какво съм жител....
Добре де живущ в друга държава, постоянно пребиваващ там или да търся други определения? Де да ти знам официалния статус да не съм врачка. Гледам те къде живееш или поне къде си се изписал, че си! Така по-добре ли е? Доходите ти от работа в Канада или САЩ са? И ако емоционално си в Канада, а физически на друго място каква точно е причината?pumpy написа:Ох ако можеш да убедиш и CRA същото ще те черпяapple написа:. А ти просто не попадаш в представителната извадка, защото си жител на друга държава.... Много обичам някой да ми казва къде и на какво съм жител....
ЛОЛ ... The forum is on fire tonight..speedy написа:В момента събираме пари и някъде до 2017 или най-късно 2018 смятаме да отидем до Куба
Е не наех, че трябва да се обяснявам по форумите, но да приемем, че имам семейство, на което САЩ повече му харесва, отколкото Монреал - това достатъчно ли е. А иначе, не съм сигурен, че САЩ "храни по-добре". ТОва ще го видим след някой и друг месец, като поработя малко в Канада и имам база за сравнение.apple написа:И ако емоционално си в Канада, а физически на друго място каква точно е причината?Канада е страната на мечтите, но САЩ храни по-добре? Тази или друга?
Че ти досега в Канада не си ли работил като си живял в Монреал?pumpy написа:Е не наех, че трябва да се обяснявам по форумите, но да приемем, че имам семейство, на което САЩ повече му харесва, отколкото Монреал - това достатъчно ли е. А иначе, не съм сигурен, че САЩ "храни по-добре". ТОва ще го видим след някой и друг месец, като поработя малко в Канада и имам база за сравнение.apple написа:И ако емоционално си в Канада, а физически на друго място каква точно е причината?Канада е страната на мечтите, но САЩ храни по-добре? Тази или друга?
А относно почивките, имигрирах 2004 и през 2005 и 2006 ходихме до Бермуда на ваканция - брои ли се? А и жена ми ходи до Куба през 2004 още - два месеца след като кацна в Монреал.
ОК, предавам се. Явно през 2004/5/6/7 не съм бил български имигрант в Канада не съм работил там и не съм изкарвал кинти там.apple написа:Просто говорим за канадския стандарт на живот на БГ емигранта. Не се чувствай пренебрегнат!
Това аз ли го написах? Както казах не съм врачка коментирам това, което ти ми предаваш като информация за себе си! А ти мюсли, юфка или мусака говори от личен опит на местна почва! И я погледни колко форумни членове има пък колко пишат? Кои са изключенията всъщност?pumpy написа:Е не наех, че трябва да се обяснявам по форумите, но да приемем, че имам семейство, на което САЩ повече му харесва, отколкото Монреал - това достатъчно ли е. А иначе, не съм сигурен, че САЩ "храни по-добре". ТОва ще го видим след някой и друг месец, като поработя малко в Канада и имам база за сравнение.apple написа:И ако емоционално си в Канада, а физически на друго място каква точно е причината?Канада е страната на мечтите, но САЩ храни по-добре? Тази или друга?
А относно почивките, имигрирах 2004 и през 2005 и 2006 ходихме до Бермуда на ваканция - брои ли се? А и жена ми ходи до Куба през 2004 още - два месеца след като кацна в Монреал.
Мухи, помним задочните ти репортажи от "плажа" (бейсмънДа) в "България" (Мисисога). Предполагам затова се впечатляваш от едно пътуване до Европа. Ами ако ти бях казал за другите ми 60 000 км полети в рамките на последната година и половина?myhata II написа:Аре ве ,мълчиш,Marto написа:Ябълке, мълчим, щото иначе хептен ще се депресираш.
Ето осланяш се на приказките на мр Гикс,ами ще ти направя едно предложение,хващаме се на бас на 20 хилки примерно и разбираме истината,друг път да си мерите приказките !Marto написа:Мухи, помним задочните ти репортажи от "плажа" (бейсмънДа) в "България" (Мисисога). Предполагам затова се впечатляваш от едно пътуване до Европа. Ами ако ти бях казал за другите ми 60 000 км полети в рамките на последната година и половина?myhata II написа:Аре ве ,мълчиш,Marto написа:Ябълке, мълчим, щото иначе хептен ще се депресираш.
Не те знам от колко време си в Канада, но представа си нямаш от нищо. Почивка в евтина карибска дестинация е повод за хвалене само на баба ти на село, затова никой няма да ти се "похвали".apple написа: ...