Веднъж - за 3 години.apple написа:Започваме с Хаймана той ежегодно посещава островите с цел 1-2 седмици релакс! Аз лично не съм и не се очертава да ми се случи освен ако откажа храната примерно, за да икономисам. Може да опитам ама още не ми е приоритет! Моля само тези, които наистина са почивали на Карибите да се обозначат в темата. За Мексико и останалите атрактивни дестинации ще пусна друга тема ако има статистически ефект от тази! Темата има характер на анкета, чрез която ще потърсим отговора на въпроса колко са успелите и преуспелите БГ емигранти в Канада. Предварително благодаря за отделеното от вас време!
Въпросното екзотично място са всъщност множество разпиляни на не малка площ острови - под различна държавна юрисдикция, различна политическа система, различни по големина, различни по икономическо развитие. Само за пример че в относителна близост са комунистическа Куба, може би най-бедната страна в света - Хайти, както и процъфтяващият капиталистически офшорен финансов център - Големият Кайманов остров.apple написа:Бистра помолих за отговори по същество! Почивала ли си на Карибите откакто си тук или не? Въпроса е простичък и достатъчно ясно зададен. Хубавите и лошите страни на летните ти ваканции в Бяла Слатина е приятно да чуя, но хайде да не е в тази тема ако може! За тебе отдавна знам, че си над средно статистическия доход тук, така че допускам да имаш тази възможност. Просто напиши отговора. Да или Не. Като можеш да уточниш примерно: не съм, защото аз не харесвам Карибите и почивам всяка година в Мескико, Тайланд или Куба примерно.
Дотук от 27 преглеждания нито едно споделяне за почивка на въпросното екзотично място. Разбира се не мога да знам дали не са БГ част от читателите...това му е лошото на тоя метод. Другия път ще направя анкета! Така Пумпи вече се отчете с Хаваите и така става, ама ти всъщност къде живееше?Баровеца пък отрече да е бил баровец и на Хаваите май само насън е бил... то и аз като спя много пътувам едва успявам до сутринта да се върна
Не ме разбра или може би аз не се изразих правилно – прекарах 3 години на Британските Виржински острови, в смисъл че не бях там на екскурзия, а живях там, затова и ми се струва че знам малко повече за Карибите.apple написа:Е най-после имаме 1 - Коко посетил острова на мечтите на Хайманата. А всяка година можеш ли? Понеже за 3 години и в БГ се събират. Не се заяждам просто питам да знам в коя категория - си от преуспелите или от само успелите!
Благодаря Коко! Е всъщност не съм чак толкова тъпа - най-малкото става ясно, че като са Карибски острови не говорим за едно място ама некак си не върви островите на мечтите според мене:?: Използвах острова на мечтите за благозвучие дето се казва. Пък и то така или иначе все трябва да си избереш един за почивка... А иначе да, не те разбрах, защото не си и уточнил, че си бил на гурбет там! Аз поне не видях такава информация. А как е живота там и стандарта на местните от любопитство питам просто? То и без това точно по темата едва ли ще се намерят коментиращи.Koko написа:Ето, намерих една не лоша карта в нета, можеш да видиш колко много и различни острови са всъщност
http://mappery.com/maps/Caribbean-Political-Map.jpg"
apple написа:Така Пумпи вече се отчете с Хаваите и така става, ама ти всъщност къде живееше?
Прав си друже за билетите и за доходите и за почивките, но имах предвид, че темата беше колко изкарва средно статистическия емигрант в Канада и това достатъчно ли е да почива всяка година на Карибите /или други екзотични острови щото се оказа, че същите не са атрактивна дестинация за канадските БГ емигранти с едно изключение дотук/. А ти просто не попадаш в представителната извадка, защото си жител на друга държава...pumpy написа:apple написа:Така Пумпи вече се отчете с Хаваите и така става, ама ти всъщност къде живееше?
Когато става въпрос за почивки не е важно къде живееш, а колко пари правиш и колко свободно време имаш. Защото от Финикс или Денвър до Хаваи се лети по-лесно и може би по-евтино, но това е много малка част от една почивка. Като се замисля, самолетните билети бяха едва 30% от всичко изхарчено за една седмица там с децата.