Има ли такъв филм тука?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Re: Има ли такъв филм тука?

Мнение от mortigur »

И на мен ми стана интересно какъв е смисъла на темата?
Taxation is theft.
apple

Мнение от apple »

mortigur написа:И на мен ми стана интересно какъв е смисъла на темата?
Ако се върнеш в началото ще се сетиш вероятно! А ако се върнеш в началото на твоето битие тук и тогавашните ти възприятия базирани на личните ти преживявания ще се сетиш още повече. Но как удобно неуслужлива е човешката памет понякога :?: ... Хубав човек си по принцип не искам да споря с тебе... Просто не забравяй кота 0 и теория на вероятностите в частта й шанс! Някои инженери тук и след 17 години пак са обикновени бачкатори и така ще си останат, а също са се борили... Ако емиграционната политика спрямо новопристигналите в Канада се основава на индивидуалния им шанс да вземат да я нарекат лотария като САЩ. Ония поне не те лъжат, че те искат щото си квалифициран, или просто млад и способен да гърби, или многодетен та да им множиш нацията...просто лотария, който превари той завари. Справедливост няма само шанс и после пак така...За това говорят в тези филми за това как те канят на вечеря н Канада, а кото пристигнеш ти казват да де ама ние всъщност да ни миеш чиниите те извикахме ... Това е цитат от филма! А ама първо даже трябва да им плагиш и да изкараш курс за миене на чинии щото тук и за мияч на кенефи искат сертификат...без малко!
jovani

Мнение от jovani »

leaf написа:От тук се вижда, че в Торонто:
http://www.toronto.ca/housing/pdf/quickfacts.pdf"
"... Quick Facts
Updated May2011. All figures are latest available at that time.
Homelessness
1. Estimated number of homeless people sleeping outdoors in Toronto on April 15, 2009: 4001....
5. Number of different people who used shelters in 2010: 22,276
Number in the first decade of the 21st century's peak year of 2001: 31,175
.....
7. Average 2010 occupancy rate for single adult and youth: 93%
(Occupancy rate not available for family sector since capacity expands to meet demand through the use of motels. However, average number of people staying in family shelters nightly in 2010, including children was 879.)
.....
9. Number of people helped to housing by Streets to Homes staff February 2005 to April 2011: >3,000
10. Number of households staying in emergency shelters that staff help into permanent housing every year: 4,300..."

а населението на Торонто е:
http://www.toronto.ca/demographics/pdf/ ... ounder.pdf"

"...The 2011 population of Toronto is 2,615,060, or 7.8% of Canada's total population of 33,476,688. The data is not adjusted for undercoverage which is discussed below..."

Значи имаме 4001 бездомни от 2615060 жители и окло 50 % от тях са имигранти, около 1300000 в Торонто и около 2500000 имигранти за ГТА. Това означава, че една трета от бездомни имигранти са 1333 човека. Т.е. вероятността да станеш бездомен е много малка и наистина трябва да притежаваш определени пререквизити и нагласа.
Когато разсъждаваш за бездомните е добре да познаваш техите черти и особеното им място в обществото.
Тук apple, може да прочетеш по-подробно, за хоумлес и как се опитват да ги регулират в Канада:
http://www.streetlevelconsulting.ca/hom ... _Part1.htm"
А оттук се вижда, че бездомниците в Торонто са най-малкото 26,000 и кусур, а не 4001 както е написала leaf. Само че някои са били спали в т.нар. шелтери - големи помещения пълни с въшлясали легла и всякаква вмирисана паплач, а някой даже не успяват да се доредят и до тези места, щото и те струват пари (макар и малко). Как leaf реши, че са само 4001 бездомниците остава една загадка - щото 4001 са само част от бездомниците, които според тази нагласена статистика живеят под откритото небе, останалите са бездомници, дето са били преспали поне веднъж в описаните шелтери...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:
leaf написа:От тук се вижда, че в Торонто:
http://www.toronto.ca/housing/pdf/quickfacts.pdf"
"... Quick Facts
Updated May2011. All figures are latest available at that time.
Homelessness
1. Estimated number of homeless people sleeping outdoors in Toronto on April 15, 2009: 4001....
5. Number of different people who used shelters in 2010: 22,276
Number in the first decade of the 21st century's peak year of 2001: 31,175
.....
7. Average 2010 occupancy rate for single adult and youth: 93%
(Occupancy rate not available for family sector since capacity expands to meet demand through the use of motels. However, average number of people staying in family shelters nightly in 2010, including children was 879.)
.....
9. Number of people helped to housing by Streets to Homes staff February 2005 to April 2011: >3,000
10. Number of households staying in emergency shelters that staff help into permanent housing every year: 4,300..."

а населението на Торонто е:
http://www.toronto.ca/demographics/pdf/ ... ounder.pdf"

"...The 2011 population of Toronto is 2,615,060, or 7.8% of Canada's total population of 33,476,688. The data is not adjusted for undercoverage which is discussed below..."

Значи имаме 4001 бездомни от 2615060 жители и окло 50 % от тях са имигранти, около 1300000 в Торонто и около 2500000 имигранти за ГТА. Това означава, че една трета от бездомни имигранти са 1333 човека. Т.е. вероятността да станеш бездомен е много малка и наистина трябва да притежаваш определени пререквизити и нагласа.
Когато разсъждаваш за бездомните е добре да познаваш техите черти и особеното им място в обществото.
Тук apple, може да прочетеш по-подробно, за хоумлес и как се опитват да ги регулират в Канада:
http://www.streetlevelconsulting.ca/hom ... _Part1.htm"
А оттук се вижда, че бездомниците в Торонто са най-малкото 26,000 и кусур, а не 4001 както е написала leaf. Само че някои са били спали в т.нар. шелтери - големи помещения пълни с въшлясали легла и всякаква вмирисана паплач, а някой даже не успяват да се доредят и до тези места, щото и те струват пари (макар и малко). Как leaf реши, че са само 4001 бездомниците остава една загадка - щото 4001 са само част от бездомниците, които според тази нагласена статистика живеят под откритото небе, останалите са бездомници, дето са били преспали поне веднъж в описаните шелтери...
А оттук се вижда, че дори не си направил труда да отвориш линка, ама иначе разпъваш свободни локуми за въшлясали легла и т.н. Та въпросните 4001 са всъщност 400 с бележка 1 под черта, която гласи: 1 Street Needs Assessment, 2009, point in time survey and census of people in public spaces
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Джовани, ти уж си голям баровец, а ходиш на курорт в Куба със социалджиите от Квебек. Или е носталгия нещо ;)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Разправят ви Мухата и Джовани, че е кофти в Канада, вий пак напирате да идвате. И темите за камилчетата не си чела, Ябълке. Евала на тия, дето като не им хареса, се изнизват тихомълком, без да правят циркове.

Темата няма смисъл, Ябълката я пуска, после вика на всички: "Хайде стига бе, не ми ги разправяйте." Майтап да става. ;)
Embrace your climate change!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

myhata II написа:Ябълке,от колко време си в Канада ?
От 2 месеца, Муха, или там нейде. Отговарям ти, щото и тя като тебе задава въпроси, но не обича да отговаря много.
8)
Embrace your climate change!
jovani

Мнение от jovani »

Marto написа:Джовани, ти уж си голям баровец, а ходиш на курорт в Куба със социалджиите от Квебек. Или е носталгия нещо ;)
Мога да твърдя, че най-приятното време, което съм изкрал откакто дойдох в Канада бяха почивките в Куба. Аз в собственото си кондо не се чувствам толкова уютно, колкото съм се чувствал в Куба. Апропо в момента съм завел 2 дела срещу кондоминиум корпорацията, заради лумпенското отношение на борда на директорите - няма да ви казвам колко ми струва това. В Куба за тези пари щях къща да построя или да изкарам 1 година на хотел ол инклузив.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

jovani написа:Апропо в момента съм завел 2 дела срещу кондоминиум корпорацията, заради лумпенското отношение на борда на директорите.
Завел си 2 дела срещу администрацията, грънци! Лъжеш.

Пък и като си купувал 1/30 имот (или 1/70-та) е трябвало да се запознаеш с манифеста на съсобствениците. Там неизменно се упоменава, че имаш право на вот, при избирането на администратори и при по-значими решения, но ако не ти харесва какво решава мнозинството можеш само да мрънкаш, траеш, или да си ходиш.

А мнозинството от своя страна може да гласува за изгонването ти от кооперацията.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

jovani написа:Мога да твърдя, че най-приятното време, което съм изкрал откакто дойдох в Канада бяха почивките в Куба. Аз в собственото си кондо не се чувствам толкова уютно, колкото съм се чувствал в Куба. Апропо в момента съм завел 2 дела срещу кондоминиум корпорацията, заради лумпенското отношение на борда на директорите - няма да ви казвам колко ми струва това. В Куба за тези пари щях къща да построя или да изкарам 1 година на хотел ол инклузив.
Не знам, ама аз не съм на това мнение. Ходих веднъж до Куба и не смятам да повторя. (Не поради съображенията на един приятел, който казва, че за нищо на света не би си дал парите за подкрепата на комунистически режим). Почивката беше скъпа по моя преценка за това, което се предлагаше. Хотелът не си спомням колко вече беше 4 или 4 и половина звезди...Обаче какво ми се случи, ако знаете ?( не ми се смейте моля!)Една сутрин, както си се събудих усетих, че едно гущерче си спи мирно и кротко върху гърдите ми. Предполагам, че е било в стаята още от вечерта, защото камериерката оставяше вратата на стаята отворена докато чистеше. Моят мъж каза, че не бил виждал през живота си някой да скача толкова високо от място, но затова пък било красива гледка ( нали знаете, че през лятото нормално се спи без дрехи) :$
След големия страх, който брах ми остана успокоението, че ме обичали и хора, и животни, та затова все на мен се лепели. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Бистре, само напомням, че туристическия филм е в другата тема. Много канадци харесват Куба също. А за гущера какво толкова - те се катерят навсякъде персонала няма как да ги спре. Намерил е топло и меко местенце за отдих и той душа носи... :lol: Все е по-добре отколкото тук да те яхне някой ракун нощес примерно :D В Тайланд пък можеш да се посереш от храната или да те отнесе цунами...рискове в живота, рискове и в почивките...
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Джордж,
като стана дума за камилче,
та онзи ден научих че имало такива индианци на юг от нас (минахме покрай пътна табела за Kamilche).
В нета не видях пътна табела но ето това:
Изображение

а също и статистика за доходите, цените на къщите и прочие на Kamilche ;-)

http://www.city-data.com/city/Kamilche-Washington.html"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз пообърках темите. Сори! :lol:
...Видях jovani, та заради това. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Nick(olov)

Мнение от Nick(olov) »

yahoo написа:
apple написа:Както казах и преди ако Канада беше същата Канада, която описвате то тук щяха да живеят най-щастливите и заможни хора на планетата и щеше да им личи!
Нали, излъгаха те да дойдеш а сега не ти пишат в анкетите :D
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Вие полудяхте колективно! КЪДЕ я видяхте тая анкета изобщо?
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Заключено