Ябълке, ти малко се вкисна, но да се върнем в началото. Така и не разбрах кое от прочетеното от теб преди да дойдеш излезе невярно. Нима е пишело че няма да доучваш? Нима е пишело че ще е без пари? Защо се сърдиш сега

?
Когато аз дойдох преди 12 години също не беше цвете. Краха на много хай-тек компании през 99-та накара много хора да работят почти без пари. Аз лично а и много хора са се отказали от доста мечти и са се ориентирали към по-практични занимания отколкото им се е искало. Всеки е доучвал, приравнявал и едвам свързвал двата края. Не разбирам какво са ти виновни хората, че не прохождат в момента. Ако споделиш колко изкарваш сигурно ще се учудиш че повечето са изкарвали и по-малко в началото, а и не са започнали работа веднага. Първата година не съм си и мечтала за собствено жилище, нито съм се тормозила кога ще го изплащам. Все пак психиката ми не е за три дена, гледам да си я пазя.
Не знам някой някога да е казвал елате всички и започнете на шефски заплати от летището, а живота ще е прекрасен и евтин. Ако не е в IT бранша всеки трябва да е подготвен за мизерии с лицензите. Моя ми отне 2.5 години.
Колкото до Квебек, те са винаги наопаки. Имат отделна процедура за приравняване по всички мед специалности, някои маи и не приравняват, трябва да учат отново. Който е решил да учи там, за три пъти по-малко пари от останалите провинции

, да си прави сметката като иска да излезе, има логика, нали. Моя лиценз се признава във всички останали провинции.
За щатите се държи отделен изпит, поне по моята специалност. А 22 щата си имат отгоре на всичко и техни локални изпити за право на работа.