Цени на недвижимите имоти

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
IRA
Съсел

Re: Цени на недвижимите имоти

Мнение от IRA »

Когато пристигнахме в Канада през 2003 се очакваше цените да падна. Всички това казваха. Аз спрях да чакам да паднат цените 2005. Сега нямам Нищо против това цените да паднат, бих искала да купя нещо друго, но не искам да продавам това, което имам.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

ablood написа:
Mr.D написа:Истинската драма е не че с кеш си купил ами ползваш правилото OPM Use other people's money.
Колко е тогава процента според теб?
След професионалния резил в другата тема изглежда смешно да се опитваш да блеснеш с анлгийски лафове. ;)
Иначе тези с моргиджите под водата дето се чувстваха прецакани просто прежалиха доунпеимънта и прехвърлиха проблема на банката.
Аз тоз лаф го научих от Флорида след като и аз като всеки там пощурях да разбирам каква е играта с бьрзото забогатяване.
Купих си две книги как да си купувам форкложерс и да правя пари. Тогава те бяха рядкост,форкложерите.За разлика от теб, като гледам какви простии рьсиш , аз живях там 7 години.
Това за другата тема между другото го четох 2009 от някакво списание докато си чаках за доктор апойтмент.Сигурно тогава още си бил на социал. Исках да ти натрия Кебек носа и дори не прочетох какво поствам и го отнесох, добре разбрах ви играта. Без граматически грешки. Проверявай какво пишеш на гугьл. не се врьзвай на който те нарича глупак.....

Умник си добре. Но дали знаеш нещо за тази тема НЕ.
И хабер си нямаш.
Айде релакс А.
apple

Мнение от apple »

Mr. G написа:
Исках да ти натрия Кебек носа и дори не прочетох какво поствам и го отнесох, добре разбрах ви играта. Без граматически грешки. Проверявай какво пишеш на гугьл. не се врьзвай на който те нарича глупак.....
Джини, моя нос не е кебекарски ама не мога да се стърпя да питам: Ти провери ли си правописа наистина в Гугъл? Щото пак си пълен с грешки или да кажа мистейкс не знам :?: гледам, че ти правиш добра "словесна салата" от двата езика. А за връзването ти си този, който наричаш в прав текст някого прост/а!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

roumensp написа:Аз не схващам смисъла на подобни дебати.
Аз също. Затова не участвам. :handshake:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Mr.D написа:Исках да ти натрия Кебек носа и дори не прочетох какво поствам и го отнесох
А нужно ли жеше да се дърляш и излагаш после още 3 страници?
100% тролене
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

ablood написа:
Mr.D написа:Исках да ти натрия Кебек носа и дори не прочетох какво поствам и го отнесох
А нужно ли жеше да се дърляш и излагаш после още 3 страници?
100% тролене
Аз да ти намекна ако не си разбрал как се изложи в последните си 2 поста.
Елементарни неща не знаеш.Уикито не винаги те спасява.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Намекване, нелепи линкове, словесна салата...
Ти способен ли си изобщо на собствена, обоснована позиция, ило само 100% тролиш?
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

ablood написа:Намекване, нелепи линкове, словесна салата...
Ти способен ли си изобщо на собствена, обоснована позиция, ило само 100% тролиш?
Ами ще ти го обясня и без да гуглвам и да се правя на експерт.
От двата ти поста ми станя ясно че си не информиран, или поне не си прочел , то че не си бил там е друг въпрос..
ablood написа:Терминът "балон" е за тъпи домакини. Даже и в САЩ.
Това дори и няма да коментирам.
Драмата е за купили с кеш- много си далеч.
Накратко.
Инвестираш не твои пари, дори да ги имаш. Там не се святкаш, че ако си похарчил 500К кеш за кьща и цените се вдигнат с 100К да речем за една година излиза че си инвестирал 500К за да направиш 100К. Но ако си с 10процента даун пеймьн и пазара стронг след година плащане на моргидж с ниска лихва излизат~ 75К си инвестирал и спечелил 100К.
От там идва драмата че ако останеш без работа и не можеш да си платиш заемите обявяваш фалит. При положение че някои хора имаха по 2-3 кьщи там е истинския провал.
На по-високи нива няма да коментирам защото са сложни и не ги разбирам. От продаване и купуване на моргиджес до кредит рейтинги. Това ще ти го оставя да си го четеш от Уикито и да ми обясниш как е точно.

Няма да споря с теб.
А ябълката ги пуска тия цитати заради единствената причина че е в лайно и иска да се успокои че всеки тук е в лайно.
А ти не беше ли счетоводител?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Mr.D написа:Няма да споря с теб.
Тогава защо започна?
Както и да е.
Благодаря.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

ablood написа:
Marto написа:
ablood написа:Терминът "балон" е за тъпи домакини....
Говориш глупости....
Хм. Напълно разбирам какво говориш, но не схващаш моята теза.

Никой не отрича, че имаше скок в цените, по-значителен от предишните. Терминът "балон" , обаче подсказва рязко (не 3 г) и перманентно спадане.
Графиката постната от теб е съвсем коректна. Аз се дразня от стъкмистиките, започващи от най-ниската точка, и падащи до дъното, защото графиката не започва от 0 ами от 300к. Тоест - балонът прави ПУК и който е платил 700к остава без нищо.

Всъщност драмата е замалцината новодомци (които не са заменили един имот с друг), които са купили в кеш около върха и им се е наложило да продадат на дъното. Колко са такива в %?
Струва ми се, че влагаш някакъв прекалено буквален смисъл в термина и може би затова не се разбрахме. За стъкмистиките и графиките по принцип, да много е важно да се види пълния контекст.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Направо ви го казвам,официално го чакват - 30% и повче,да не си правят илюзии някой хора а да стягат коланите,кой разбрал,разбрал 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
apple

Мнение от apple »

А ябълката ги пуска тия цитати заради единствената причина че е в лайно и иска да се успокои че всеки тук е в лайно.
Джини страшен изказ имаш :clap:! Сельо, сельооо... Ти може да си избягал от село, но селото никога няма да избяга от тебе! А аз да питам, че то в Канада има ли "лайна" изобщо?/моля да се счита за цитат/ Добре признавам си, че теорията за имотите балони е лично моя да знаете, още преди години я създадох и разпространих с единствената цел: Да плаша БГ имигрантите в Канада...даже тоя Търнър работи за мене...идеите са мои - книгите негови...така за пред хората, че нали нямах статут в Канада още... Но сега почвам новите да ги издавам от мое име. Смешна работа...направо!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Направо ви го казвам,официално го чакват - 30% и повче,да не си правят илюзии някой хора а да стягат коланите,кой разбрал,разбрал 8)
Ама ний вече продадохме ти не разбра ли?! :lol:
Закопахме сейфа - пета изсъхнала тревичка, трета дупка, между 2 кротала, в пустинята Невада.
Пу, що казах! Сега как ще опазим кешовицата от златотърсачи? :wasntme:
...Дано да апят и да не се дадат без бой!...
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ваша си работа,така го дават ,балона изпускал въздух вече :)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

apple написа:Да плаша БГ имигрантите в Канада...даже тоя Търнър работи за мене...идеите са мои - книгите негови...така за пред хората, че нали нямах статут в Канада още...
Слушай сляпо бай Търнър и далече ще стигнеш :D Само да ти кажа на ушенце, че Търнър бая хора е закопал с "безценни" съвети да купуват масово акции на Нортел - които после се сриват до 0 на практика. Още края на 2008 даваше други "безценни" съвети на блога си, а именно хората да продават къщите спешно, защото като дойдела пролетта на 2009-та и вече ще е мноооого късно. Ако някой го е послушал, си е скубал косите после, ама късно... Сега дори и с 20% да паднат цените, те вече са се вдигнали с поне едно 18-20% от 2008-ма насам, така че дори и "срива" да стане, тия дето са продали тогава печелят един голям среден. Да не говорим, че по едно време продаваше генератори и пакетирана сушена храна на блога си, за да могат да се запасят хората при евентуален колапс на световната икономика :D Звучи убедително, само дето в департамента "сбъдване на предсказанията" го няма много ;)
Публикувай отговор