Питане за професия

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
buba79

Питане за професия

Мнение от buba79 »

Здравейте,имам следното питане?
Завършила съм Дизайн на облеклото,но в последствие завърших и Педагогика.Та от 11г. работя като учител в ПГ.Образованието ми е бакалавър.От друга страна моят съпруг е магистър Застрахователно дело.Стаж 15г но не всички са в областта може би половината.Въпросът ми е кой е по подходящият кандидат за водещ кандидат?Аз съм на 32г а той на 36г. имаме и две деца на 12г и 3г.
Другото което живо ме интересува е какви са таксите за превод на всички документи,ако някой ми каже каква е общата сума на всички необходими документи,приблизително де то ми е ясно че не може да се изчисли точно.
И пропуснах да кажа че дипломата ми е от Киев,преведена на Английски ез. и Руски ез.
Благодаря предварително :)
Аватар
karelia79

Re: Питане за професия

Мнение от karelia79 »

Здравей, според мен трудно някой ще ти каже колко точна струва преводът на документи, тъй като всеки случай е индивидуален. На нас документите ни излязоха доста пари, понеже бяха много - около 560 лева. Но по принцип преводът е 8 лева на страница.
За това кой е по-подходящият кандидат, потърси в списъка с търсени професии дали някоя от вашите професии е търсена и в такъв случай е добре този кандидат да е основен. Освен това съществено значение има дали някой от вас знае френски...
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
iliyana74

Мнение от iliyana74 »

И на нас документите ни излязоха около 500лв,но доста платих за дипломата,която е на гръцки ез и доказателсвата ни че съм работила във чужбина,защото са на гръцки и оттам се превеждат на български и после на френски само там ми отидоха 70 лв,но здраве да е това е най-малкия проблем :)
01.09.2011 - Varna
02.09.2011 - DCS Vienne
24.11.2011 - Осребрен чек
22.02.2012 - Accusé de réception
buba79

Мнение от buba79 »

Благодаря и на двете :y:
Имам друг въпрос,каква сума ви излезе самото подаване на документите,съответно с таксата за разглеждане?
Много пъти съм разглеждала списъка с професиите но не зная към коя евентуално би се отнесла моята,тъй като не съм съвсем дизайнер/както е по диплома/,нито пък съвсем учител понеже съм го завършила допълнително.?Друг вариант е да запиша магистратура която да съвпада с професия от списъка и до това което аз съм завършила? :( Просто не знам,давайте съвети как бих могла да постъпя :y:
manuf

Мнение от manuf »

Здравейте!
Понеже има пусната тема затова реших да пиша тук.Имам въпрос относно точки за професия.Завършил съм Руска филология,което ми позволява да бъда учител по руски език ,преводач и екскурзовод.В таблицата на търсените професии има Тraduction,което преведено означава превод,тълкование.Има ли шанс моята професия да се причисли към тази и по този начин да взема допълнителни точки?
От Средното си образование имам втора специалност-Оператор на полупроводникови елементи в производството,знаете ли дали може да се причисли към търсените втори специалности или квалификации?
Аватар
milly

Мнение от milly »

manuf написа:Здравейте!
Понеже има пусната тема затова реших да пиша тук.Имам въпрос относно точки за професия.Завършил съм Руска филология,което ми позволява да бъда учител по руски език ,преводач и екскурзовод.В таблицата на търсените професии има Тraduction,което преведено означава превод,тълкование.Има ли шанс моята професия да се причисли към тази и по този начин да взема допълнителни точки?
От Средното си образование имам втора специалност-Оператор на полупроводникови елементи в производството,знаете ли дали може да се причисли към търсените втори специалности или квалификации?
а стаж като преводач имаш ли? ако е така - смело напред! :)
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
manuf

Мнение от manuf »

Не,нямам.За момента е абсурд да си намеря работа в България по специалността си.
Iris

Мнение от Iris »

manuf написа:Не,нямам.За момента е абсурд да си намеря работа в България по специалността си.
Може и да ти признаят 6 точки за дипломата, ако е получена преди по-малко от 5 години. Иначе искат поне 1 год. стаж.

Казват,че имало търсене на учители, защото децата искали да учат руски, че било лесно...
Опитай да подадеш документи като преводач в офисите на големите руските фирми в БГ.
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
Iris

Мнение от Iris »

manuf написа:Здравейте!
Според мен има шанс да ги убедиш, че това съответства на специалост за 16т. ""Монтаж на кабели и платки", особено ако имаш стаж!!!

Ако искат - биха го признали, макар, че според други източници - това било само за самолетостроенето... а такова в БГ няма.

Ако искаш - директно пиши и питай Виена...
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Според мен пък специалността няма да я признаят. Наистина става въпрос за самолетостроенето - личи от изучаваните дисциплини. Трябва да има 80 % съвпадение на изучаваните предмети по двете специалности в двете държави, за да се признае специалността. И да е завършена преди 5 години или да има стаж минимум 1 година по специалността.
И да пише - никой няма да тръгне да му приравнява дипломата, без да е платил такса за разглеждане на документи.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Iris

Мнение от Iris »

Doколкото помня, на 2 момчета им бяха признали по 16т. заради някакво подобно средно образование...
Дано да се обадят и да дадат подробности...
Публикувай отговор