Ivan1007 написа:Kan_Tangra написа:
това не е метро, а теснолинейка, бе, мистър. Д.
Всички хора, с които съмразговарял и са живели в Калгари са се оплаквали ужасно от транспорта. А останалите казват гордо "аз ползвам кола".
...
Калгари може и да е голяма работа, но определено обществения транспорт там изобщо не може да се сравнява с този, на останалите градове.
Метрото в монреал направи 50 години вече.
Ама така е.
Калгари като наваксва много бързо, от бързането пропуска някои работи.
Сериозно?
И как премери междурелсовото разстояние?
Ти май говориш само с хора на които гроздето им е кисело, щото име високо.
В момента Калгари има 49 километра мрежа на C-train и се прави разширение на югозапад, което трябва да приключи догодина. Метрото на Монреал 69. Сега си намери данни сам и сравни населението на двата града.
Не ти ли минава на ум, че след като Калгари е обявен за един от петте най-добри града за живеене в света сигурно са оценили и публичния му транспорт?
Не смяташ ли, че е смешно да пишеш за нещо от което си нямаш и идея, пък дори не си правиш и труд да прочетеш дори за тях?
Що за комплекс те друса?
В Монреал имало повече обяви за работа, значи Калгари не струва.
На Калгари обществения транспорт бил неразвит, без да си го виждал дори.
Метрото на Монреал било на 50 години. Ми спи в него, ако ти харесва толкоз.
Публичен транспорт съм ползвал първите 3 години докато работех downtown.
От 7 години съм го ползвал не повече от 6-7 пъти като съм ходил на мач или на Stampede.
Дъщеря ми го ползва, щото още не може да шофира.

Да съм казал, че Калгари не струва?
Май и ти имаш нужда от очила, и да се връщаш да четеш темата пак, само че тоя път по-бавно.
Прочети какво съм писал, и дай по-конкретно с критиката.
Моето обаждане, чеше в отговор, на постинг, който едва ли не слага обществения транспорт в Калгари, като най-важния плюс. Съвсем реалистично вметнах, че определено обществения транспорт не е нещо, с което калгари може да се гордее. А по-натам, че "Калгари не струва" никога не съм казвал. Ама то гузен-негонен бяга.
Отделно за обявите за работа, изрично подчертах, че говоря за преди 2години, за ИТ сектора, и за интернет сайтовете за работа. И на мен дори (!!?) ми е ясно, че това не е миродавно. Просто е някакъв белег. В никакъв случай не съм правил генерални заключения.
Точно обратното!
Други хора правеха генерални заключения от сорта "Калгари е финансовия център на цяла Канада" и не знам още какъв икономически.
А ето сам казваш да гледам населението колко е. Няма какво да го гледам. Това е друг белег, че определено Калгари има още много да стига ТО. Просто няма толкова население, че да има кой знае каква индустрия.
Както вече казах, и пак се повтарям, може нефтени пясъци и добив да има.
Но това автоматически не го прави с универсална индустрия.
Казваш, не всчки се интересуват от ИТ. Точно това беше моята теза. Не обобщавайте на база на една професия. И просто дадох пример с други.
Ама какво да се обяснявам. Явно бавно се схваща. Не знам дали провинцията влияе.
Отделно от това никой в тая тема не е говорил за коу-сити и прочее.
Тоя аргумент, че дъщеря ти ползвала пъблик транспорт, щото не можела да шофира, а ти не ползваш, към моите доводи ли да го прибавям, или към твоите? Последно наясно ли си за какво спориш, или просто ей така, да си опозиция, но без много мисъл?
Дали ми харесва метрото на монреал, че да спя в него, мисля е извън дискусията. Говорим кое е по-добро, минава по-начесто, движи се с по-висока скорост и тн.
Явно, че не е лошо да си ходи човек с колата на работа. На мен ми отнема 20 мин обществен транспорт за да стигна от в къщи до работа. А ако искам, мога да ползвам и кола. Фирмата е на 4 километра от нас. Сега, като стана студено, ползвам автобус+метро. И съм навън около минута. Колкото да дойде автобуса. След 10 мин с автобус влизам в метрото, и след още 10 през вътрешна връзка пристигам на работа. Няма риене на сняг, няма задръствания и светофари.
Именно не се налага да спя там, защото прекарвам в метрото само няколко минути. А вие в Калгари може и да си подремвате, докато стане време за слизане.
Както и да е. Пак се повтарям, преди да се заяждаш с някой, прочети му внимателно мнението. Виж наистина ли противоречи, на това, което казваш. Ако не, просто се излагаш, като човек, който не може да мисли.